Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Οι Πλατανιώτες περιπλανήθηκαν στους δρόμους της Ιταλίας, αλλά επιστρέφουν στο χωριό τους για νέες περιπέτειες. Μαζί τους θα επιστρέψουν η Σύλβια, η Βαλέρια και ο... Θύμιος και το Χαιρέτα μου τον Πλάτανο θα κάνει τη μεγάλη του πρεμιέρα τη Δευτέρα 5/9.

Η νεολαία του Πλατάνου βρέθηκε να κυνηγάει την Καρμέλα στους δρόμους της Ιταλίας με την ψυχή στο στόμα, μετά το χάος που προκάλεσε στο χωριό τους. Στους ίδιους δρόμους τρέχει και μια καλόγρια, ιμιτασιόν όμως, με ένα κλεμμένο αυγό Φαμπερζέ, που μόνο ιμιτασιόν δεν είναι. Πίσω στον Πλάτανο, η Σύλβια επιστρέφει για να στήσει κοινόβιο, όμως δυναμικό come back κάνει και η Βαλέρια έχοντας κακές διαθέσεις (δείτε εδώ την αποκλειστική συνέντευξη της Θοεδώρας Σιάρκου γαι τον τρίτο κύκλο της σειράς).

Και ενώ ο Παναγής και η Κατερίνα είναι έτοιμοι για το ταξίδι της επιστροφής, ο Σίμος κάνει ένα λάθος που θα φέρει τα πάνω-κάτω. Την ίδια ώρα, μια χαμένη τσάντα αναζητά τον ιδιοκτήτη της, κάμποσα οστά έχουν… χάσει τους δικούς τους και ένα θαύμα αποκαλύπτεται στον Κανέλλο.

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο νέα επεισόδια

Την ώρα όμως που συμβαίνουν πολλά περίεργα, ο Σώτος και ο Πετράν φτάνουν στο κοινόβιο, αναζητώντας το χαμένο Φαμπερζέ αυγό, που κοστίζει εκατομμύρια κι αν δεν βρεθεί σύντομα μπορεί να τους κοστίσει... τη ζωή τους. «Αν δεν το βρούμε, σε αυτό το χωριό θα μας θάψουν, να μου το θυμηθείς», θα τονίσει ο Σώτος που ανησυχεί για τη ζωή του, αλλά δείχνει να χαίρεται για το νέο μέρος όπου έχουν βρεθεί. Ωστόσο, ένα ταξίδι στο παρελθόν αποκαλύπτει ένα μυστικό που οι μεγάλοι ορκίστηκαν να ξεχάσουν, την εποχή που τα Πλατανιωτάκια σκάρωναν φάρσες στη Βαρβάρα και έπαιζαν στους δρόμους.

Ο Θύμιος αναλαμβάνει το καφενείο στο Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

Ο Σώτος πρέπει να πείσει το κοινόβιο πως είναι ένας φωτισμένος γκουρού που έχει πολλά να... προσφέρει, κυρίως όμως πρέπει να πείσει τη Σύλβια, που υποψιάζεται πως ο «δάσκαλός» τους έχει μαύρα μεσάνυχτα. Ο Θύμιος, ένας παλιός Πλατανιώτης που έριξε μαύρη πέτρα πίσω του, επιστρέφει έτοιμος να αναλάβει το καφενείο και να πιάσει την κόντρα του με τον Χαραλάμπη... απ’ την αρχή. «Πού μας θυμήθηκες και γύρισες; Δεν είχες αλλού να πας;», θα τον ρωτήσει ο άντρας της Καλλιόπης και θα εισπράξει σιωπή και μόνο.

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο πρεμιέρα

Η Βαλέρια και η Αγγέλα ψάχνουν τρόπους να πιάσουν την καλή, ενώ ο Θοδωρής ψάχνει τη δύναμη να μην ξαναπέσει στον έρωτα της πρώην παπαδιάς μας. Ο Πετράν θα βρεθεί στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή και θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του Παναγή, που θα τον συμπαθήσει αμέσως, σε αντίθεση με την Κατερίνα η οποία θα του χώσει ένα ξεγυρισμένο χαστούκι που δεν θα ξεχάσει. «Από τότε που γυρίσαμε από την Ιταλία δεν βλέπω να είσαι πολύ καλά. Μάλλον θα πρέπει να ηρεμήσεις λίγο. Ο φίλος μου δεν σου φταίει», θα της πει ο Παναγής και δεν θα αργήσει να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ τους.

Κεντρική και εσωτερικές φωτογραφίες: ΕΡΤ

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Elif - αποκλειστικό: Οι 10 συγκλονιστικές στιγμές μέχρι το μεγάλο φινάλε

Μαύρο Ρόδο - αποκλειστικό: Έτσι θα ερωτευτούν η Ελισάβετ με τον Πέτρο