Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στον Άπιστο, η Ντερίν ξεπερνάει τα όρια και βάζει σε κίνδυνο τη δική της ζωή αλλά και της Ασιγιά. Μετά το τρομερό ατύχημα που είχαν οι δύο γυναίκες, οι συνέπειες θα είναι σκληρές κυρίως για την Ντερίν, που καθηλώνεται σε αναπηρικό καροτσάκι και την Ασιγιά που φεύγει μακριά! Ολα όμως σύντομα θ’ αλλάξουν ξανά.

Η Ντερίν, για να κρατήσει κοντά της τον Βολκάν, του ζητάει να μείνει μαζί της μέχρι να γεννήσει, αν και ήδη κάποιες μέρες πριν είχε αποβάλει. Μια άγνωστη γυναίκα με το όνομα Ασιγιά μπαίνει στη ζωή της Ασιγιά και φέρνει τα πάνω-κάτω. Η εν λόγω γυναίκα είναι το τρίτο πρόσωπο που διέλυσε τον γάμο των γονιών τής γιατρού και που τους οδήγησε στον θάνατο.

Μόνο που τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως φαινόντουσαν. Κι αυτό γιατί τελικά η μητέρα της Ασιγιά ήταν το τρίτο πρόσωπο στη σχέση του πατέρα της με την κυρία Ασιγιά, και μάλιστα εκείνος, που δεν ξεπέρασε ποτέ την πρώτη του αγάπη, έδωσε στην κόρη του το όνομα της γυναίκας που αγάπησε. Εντελώς τυχαία η Ντερίν μαθαίνει αυτή την πληροφορία! Κι ενώ όλοι βρίσκονται στο πάρτι του Αλί, εμφανίζεται απρόσκλητη η Ντερίν. Η Ασιγιά της ξεκαθαρίζει: «Δεν έχω σκοπό να χαλάσω τα γενέθλια του γιου μου, γι’ αυτό πέρνα να καθίσεις χωρίς πολλά-πολλά».

Άπιστος Βολκάν Ντερίν

Όταν όμως εμφανίζεται η κυρία Ασιγιά, η Ντερίν μπροστά σε όλους φωνάζει: «Ασιγιά, ήρθε η ερωμένη του πατέρα σου». Όλοι σοκάρονται. Εκείνη επιμένει: «Έτσι εξηγούνται πολλά για τη ζωή της Ασιγιά, το πόσο ντρέπεται για όσα έχει κάνει η οικογένειά της. Βέβαια, δεν έχει και τόσα πολλά συναισθήματα μέσα της, γιατί αν ένιωθε έστω και λίγο ντροπή δεν θα κρατούσε με δικαιολογίες τον άντρα μου στο σπίτι της αφήνοντας την έγκυο γυναίκα του και το παιδί τους μόνους τους».

Τότε η Ασιγιά μπροστά σε όλους την ξεμπροστιάζει: «Για ποια ντροπή μιλάς, που εδώ και καιρό έχεις αποβάλει και συνεχίζεις να προσποιείσαι την έγκυο για να κρατήσεις κοντά σου τον άντρα που δεν σε αγαπάει;». Η Γκιονούλ αρπάζει την κόρη της να φύγουν. Η κυρία Ασιγιά δίνει στην Ασιγιά ένα ρολόι του πατέρα της ως δώρο για τον Αλί, ενώ της αναφέρει πως η κατάσταση της Ντερίν τής θυμίζει κάποια γυναίκα! Η Ασιγιά καταλαβαίνει πως εννοεί τη μητέρα της και αποφασίζει ν’ αναλάβει δράση προκειμένου να σώσει και την ίδια την Ντερίν και τη Ζεϊνέπ από το μέλλον που τις περιμένει.

Ασιγιά και Ντερίν πέφτουν στον γκρεμό στον Άπιστο

Η Ασιγιά πηγαίνει στο σπίτι της Ντερίν και της ζητάει να την ακολουθήσει για να της δείξει κάτι. Παρά τις αντιρρήσεις της Γκιονούλ, η Ντερίν την ακολουθεί και οι δύο γυναίκες φεύγουν. Η Γκιονούλ ενημερώνει τον Βολκάν. Η Ασιγιά πηγαίνει την Ντερίν στο μέρος όπου σκοτώθηκαν οι γονείς της. «Σ’ αυτό το μέρος η μητέρα μου ήρθε και έβαλε τέλος στη ζωή της παρασύροντας και τον πατέρα μου. Για χρόνια υπέφερε επειδή την απάτησε. Όμως τελικά τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο πατέρας μου απάτησε την κυρία Ασιγιά με τη μητέρα μου την οποία παντρεύτηκε, απέκτησαν εμένα, αλλά ποτέ δεν ήταν ευτυχισμένοι», της αποκαλύπτει η Ασιγιά και η Ντερίν της απαντάει: «Πιστεύεις ότι θα κάνω κακό στον εαυτό μου ή στο παιδί μου; Επειδή μου μίλησες για ένα μέλλον χωρίς ελπίδα, θέλω κι εγώ να σε πάω να σου δείξω το μέρος που γνωριστήκαμε με τον Βολκάν». Η Ασιγιά αρνείται, αλλά η Ντερίν επιμένει και τελικά η Ασιγιά της δίνει τα κλειδιά του αμαξιού.

Η Ντερίν οδηγεί πολύ επικίνδυνα και συμπεριφέρεται σαν τρελή με αποτέλεσμα η Ασιγιά να πάρει τηλέφωνο τον Βολκάν. Εκείνος λέει πως θα καλέσει την αστυνομία για να τις εντοπίσει. Η Ντερίν πετάει τα κινητά τους έξω από το παράθυρο. Η Ντερίν εκτός εαυτού χάνει τον έλεγχο του αμαξιού και μαζί με την Ασιγιά βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Μια λάθος κίνηση και οι δυο τους θα βρεθούν στο κενό. Ο Βολκάν καταφέρνει να τις εντοπίσει και μόλις φτάνει εκεί, το αμάξι με την Ντερίν και την Ασιγιά πέφτει στον γκρεμό και ο Βολκάν σοκάρεται (δείτε εδώ τη σκηνή μέσα από φωτογραφίες).

Εξι μήνες μετά...

Η Μπαχάρ με τον Μελίχ παντρεύονται και η Ασιγιά με τον Αλί και τη Νιλ έχουν μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η Ντερίν μετά το ατύχημα έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η ίδια συνεχίζει να κατηγορεί την Ασιγιά για ό,τι έγινε, παρόλο που η αλήθεια είναι διαφορετική.

Από την άλλη ο Βολκάν, νιώθοντας τύψεις για όσα έγιναν, αποφασίζει να μείνει στον γάμο και έχει αναλάβει τη φροντίδα της γυναίκας του. Πηγαίνοντας προς τον γάμο, ένα τροχαίο ατύχημα αναγκάζει την Ασιγιά να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον άγνωστο τραυματισμένο άντρα. Την ίδια ώρα ο Ντεμίρ λαμβάνει το κινητό του ένα βίντεο με τον Αλί να δέχεται bullying στο σχολείο της Κωνσταντινούπολης και προσπαθεί να το συζητήσει με τον Αλί, αλλά εκείνος αντιδρά:

«Δεν θέλω να το μάθει η μητέρα μου! Για πρώτη φορά είναι ευτυχισμένη και δεν θέλω άλλο να πληγωθεί! Μισώ την Κωνσταντινούπολη, αλλά θέλω να την προστατεύσω». Η Νιλ τον ακούει και το βράδυ το συζητάει με την Ασιγιά. Η ηρωική πράξη της Ασιγιά φτάνει μέχρι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, κάνοντας την Ντερίν να νιώθει ότι ποτέ δεν θα ξεφύγει από τη σκιά της και έχει ένα άγριο ξέσπασμα! Στο μεταξύ, ο Αλί είναι ακόμα ψυχρός με τον πατέρα του, γιατί τον θεωρεί υπεύθυνο για όσα εχουν συμβεί στην Ασιγιά.

Ο Βολκάν σχεδίαζε να πουλήσει το σπίτι στη Ραιδεστό και να πάει στην Κωνσταντινούπολη, αλλά η Γκιονούλ το μαθαίνει και προσπαθεί να το εμποδίσει. Στο μεταξύ, η Ασιγιά και ο Βολκάν βλέπουν το βίντεο με το bullying στον γιο τους και συγκλονίζονται, ενώ η Ντερίν για να κρατήσει τον Βολκάν κοντά της, κρύβει απ’ όλους ότι περπατάει.

Ο Μελίχ ανακαλύπτει το μυστικό της Ντερίν

Ο Βολκάν συνειδητοποιεί πως όσο η Ντερίν εξαρτάται από αυτόν δεν θα μπορέσει ποτέ να απελευθερωθεί από τον γάμο τους, γι’ αυτό και της ζητάει επίμονα να αρχίσει φυσικοθεραπείες. Στο μεταξύ, η Ασιγιά πηγαίνει τον Αράς στο μέρος του ατυχήματος για να τον βοηθήσει να ξαναβρεί τη μνήμη του. Εκείνος αρχίζει να έχει αναλαμπές από το παρελθόν του, ενώ ένα κλειδί που βρέθηκε μαζί του στο σημείο του ατυχήματος ίσως να είναι το κομμάτι του παζλ που θα βοηθήσει να αποκαλυφθεί η ταυτότητα και η παλιά του ζωή.

Την ίδια ώρα, ο Μελίχ ανακαλύπτει πως η Ντερίν μπορεί και περπατά ξανά αλλά το κρατά κρυφό από όλους και το λέει στην Γκιονούλ. Προκειμένου να σταματήσει το θέατρο με την αναπηρία της, η Γκιονούλ αναγκάζει την κόρη της να ξεκινήσει φυσικοθεραπεία. Ο Βολκάν νιώθει απελπισμένος, γιατί οι προσπάθειές του να πλησιάσει ξανά την Ασιγιά συναντούν και πάλι ένα εμπόδιο.

Η Μπαχάρ ανακαλύπτει τυχαία πως όχι μόνο η Ντερίν μπορεί και περπατά ξανά, αλλά και ο Μελίχ και η Γκιονούλ το γνωρίζουν και δεν λένε τίποτα! Η Ντερίν έχει ξεκινήσει τη φυσικοθεραπεία με την Τζερέν και δεν θα είναι πια καθόλου εύκολο να κρατήσει το μυστικό της.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ξαφνική αποχώρηση από τη σειρά Άπιστος - Ποια ηθοποιός φεύγει οριστικά

Σκέτη ανατριχίλα - Η συγκλονιστική τελευταία σκηνή του Άπιστου στο νεκροταφείο