Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στην Elif, η Μελέκ τραυματίζεται θανάσιμα στη φυλακή και πέφτει σε κώμα, ενώ ο Μαχίρ και η Ασλί δεν φεύγουν στιγμή από το νοσοκομείο. Η Ελίφ το σκάει από το σπίτι και πάει στο νοσοκομείο να δει τη μητέρα της, η οποία ξυπνάει από το κώμα και το Tivi Σίριαλ έχει όλο το ρεπορτάζ (δείτε εδώ τι θα παρακολουθήσουμε στο μεγάλο φινάλε).

Ο Μαχίρ πηγαίνει στη φυλακή να δει τη Μελέκ και εκείνη τον εκλιπαρεί για βοήθεια: «Δεν έχω κάποιον άλλον να εμπιστευτώ και να του μιλήσω! Βρισκόμαστε σε κίνδυνο με την Ελίφ! Η Κιγιμέτ έχει βάλει ανθρώπους εδώ να μου κάνουν τη ζωή κόλαση και στο σπίτι βασανίζει την Ελίφ». Εκείνος σοκάρεται όταν του λέει πως η Κιγιμέτ συνεργάζεται με τη Φιντάν, που έχει την αρχηγία στο κελί και της απαντάει: «Θα κάνω τα πάντα για να είναι καλά η Ελίφ».

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, η Ζουλιντέ μαλώνει τον Εμιρχάν για το τάμπλετ που έχει και εκείνος λέει πως είναι δώρο του πατέρα του. Μαζί με τον Σαφάκ προσπαθούν να τον πείσουν να το επιστρέψει: «Δεν μπορούμε να δεχόμαστε τόσο ακριβά δώρα! Επίσης δεν είναι η ηλικία σου για να έχεις κάτι τέτοιο, πρέπει να το επιστρέψεις».

Elif η Μελέκ μπαίνει στην εντατική

Ο μικρός πηγαίνει στον Τουφάν και του λέει: «Η μαμά θύμωσε για το δώρο που μου έκανες», αλλά εκείνος του λέει πως μπορεί να παίζει στο μαγαζί του κρυφά. Ο Μαχίρ πάει στην έπαυλη και ζητάει εξηγήσεις από τη μητέρα του: «Μου υποσχέθηκες πως δεν θα πειράξεις την Ελίφ και τη Μελέκ», της λέει, αλλά η Κιγιμέτ του απαντάει: «Ακόμα σε ενδιαφέρει αυτή η γυναίκα και το παιδί της και ξεχνάς όλα όσα περάσαμε! Ντροπή σου, Μαχίρ». Εκείνος συνεχίζει: «Δεν καταλαβαίνεις πως έχεις κλείσει στη φυλακή μια αθώα γυναίκα και την έχεις χωρίσει με το παιδί της; Σταμάτα πια να τα ρίχνεις όλα στην εκδίκηση».

Εκείνη τη στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο του Μαχίρ και είναι η δικηγόρος Φικρέτ, η οποία του αναφέρει: «Ο Ταρίκ πέθανε στη φυλακή, οπότε τώρα όλες μου οι υποψίες πέφτουν πάνω στην Κιγιμέτ».

Η Κιγιμέτ συνειδητοποιεί πως βρίσκεται πιεσμένη ύστερα από αυτό το τηλεφώνημα και κατηγορεί τον γιο της πως ευθύνεται αν μπει στη φυλακή. Την επόμενη μέρα η Χουμεϊρά μαθαίνει τα δυσάρεστα νέα για τον Ταρίκ και συγκλονίζεται. Ο Μαχίρ συναντάει την Ασλί και της δίνει ένα κινητό για να το δώσει στην Ελίφ ώστε να μπορεί με αυτό να επικοινωνεί με τη μητέρα της. Στη συνέχεια η κοπέλα το δίνει κρυφά στη μικρή! Ο Λεβέντ παραιτείται από σωματοφύλακας της Χουμεϊρά: «Από τη στιγμή που ο Ταρίκ πέθανε δεν κινδυνεύεις από κανέναν! Γι’ αυτό θα παραιτηθώ», της ανακοινώνει.

Η Κιγιμέτ δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην Elif

Η Μελέκ με τη βοήθεια της Γκαρίς καταφέρνει να πάρει το τηλέφωνο της Φιντάν και καλεί την κόρη της. Η Ελίφ πετάει από τη χαρά της που μιλάει στη μητέρα της. Καθώς μητέρα και κόρη μιλάνε, η Φιντάν την πιάνει στα πράσα και αρχίζουν να μαλώνουν. Πάνω στον καβγά η Φιντάν σπρώχνει τη Μελέκ και εκείνη πέφτει και χτυπάει το κεφάλι της. Στο μεταξύ και η Κιγιμέτ πιάνει την Ελίφ με το κινητό και της φωνάζει: «Ποιος σου έδωσε αυτό το τηλέφωνο; Πού το βρήκες; Μίλα», αλλά η μικρή δεν αποκαλύπτει τίποτα.

Η Κιγιμέτ βλέπει τις κλήσεις και το όνομα του «Μαχίρ» και σοκάρεται. «Αυτός σου έδωσε το κινητό;», ρωτάει και δεν μπορεί να το πιστέψει. Το πετάει κάτω σπάζοντάς το και απειλεί την Ελίφ: «Μην τολμήσεις να προσπαθήσεις να κάνεις ξανά κάτι παρόμοιο». Η Φιντάν τηλεφωνεί στην Κιγιμέτ και την ενημερώνει για τη Μελέκ, ενώ η Γκαρίς ορμάει στη Φιντάν και την απειλεί: «Αν πάθει κάτι η Μελέκ θα σε σκοτώσω». Στο μεταξύ η Μελέκ μεταφέρεται στο νοσοκομείο και ο Μαχίρ που το μαθαίνει ενημερώνει την Ασλί. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη, αφού ο γιατρός τους λέει πως έχει πάθει εγκεφαλική αιμορραγία και είναι σε κώμα. Ο Μαχίρ καταφέρνει να μπει στον θάλαμο που βρίσκεται η Μελέκ και με δάκρυα της λέει: «Ήθελα να πάρω εκδίκηση για όσα στερήθηκα από τον πατέρα μου! Εγώ φταίω για όλα! Συγχώρεσέ με».

Η Ελίφ το σκάει για να πάει στη μητέρα της

Η Ασλί πάει στο σπίτι των Χακτανίρ και επιτίθεται στον Κερέμ. «Η Μελέκ είναι σε κώμα στο νοσοκομείο εξαιτίας σας! Εσείς φταίτε που υποφέρει και κινδυνεύει!», του λέει με δάκρυα αλλά η Ελίφ που το ακούει αρχίζει να φωνάζει: «Πώς είναι η μαμά μου;». Η Ασλί την πλησιάζει και την καθησυχάζει: «Σου το υπόσχομαι πως η μαμά σου θα γίνει καλά». Η Ασλί με τη Χουμεϊρά πάνε στο νοσοκομείο, ενώ η Ματσιντέ παρηγορεί την Ελίφ.

Όταν η Κιγιμέτ μένει μόνη της με τη μικρή, της λέει: «Δεν θα μείνει ατιμώρητο αυτό που έκανες». Η κατάσταση της Μελέκ κρίνεται σοβαρή και η Ελίφ που το μαθαίνει φεύγει κρυφά από την έπαυλη για να πάει να δει τη μητέρα της. Στο μεταξύ στην έπαυλη όλοι αντιλαμβάνονται την απουσία της και αμέσως η Χουμεϊρά με τον Κερέμ αρχίζουν να την αναζητούν. Ο Κερέμ τηλεφωνεί στην Ασλί και την ενημερώνει και εκείνη με τη σειρά της τον Μαχίρ. Η Ασλί φοβάται πως η μικρή θα χαθεί και πράγματι εκείνη χάνεται και τηλεφωνεί από ένα ψιλικατζίδικο στον Μαχίρ και του λέει πού βρίσκεται για να πάει να την πάρει.

Ο Εμιρχάν φροντίζει τον Τουφάν

Ο Εμιρχάν πάει κρυφά στο μαγαζί τού πατέρα του και τον βρίσκει σε άσχημη κατάσταση καθώς είναι πολύ άρρωστος. Ο μικρός αναλαμβάνει να τον φροντίσει, πάντα κρυφά από τη μητέρα του και τη Λεμάν. Έτσι μπαίνει ξανά στο σπίτι και παίρνει ένα πιάτο με φαγητό, αλλά και μια κουβέρτα για τον πατέρα του: «Θα γίνεις καλά, μπαμπάκα μου», του λέει και εκείνος συγκινείται που πρώτη φορά τον αποκαλεί έτσι. Μάλιστα μονολογεί: «Θα τον κάνω εγώ να με αγαπήσει και θα δούμε ποιος είναι ο μπαμπάς του, κύριε Σαφάκ».

Στο μεταξύ, στην έπαυλη η Χουμεϊρά ενημερώνει τη Ματσιντέ πως δεν έχουν ακόμα κάποιο νέο για την Ελίφ και εκείνη αγχώνεται: «Κι αν πάθει κάτι; Πού να βρίσκεται εκεί έξω στην πόλη με τόσα αμάξια και φασαρία! Μακάρι να είναι καλά», λέει η Ματσιντέ, αλλά η Κιγιμέτ έχει αντίθετη άποψη: «Αυτό που έκανε η Ελίφ είναι απαράδεκτο! Πού ακούστηκε ένα μικρό παιδί να φεύγει χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν; Ντροπή, θα πρέπει να τιμωρηθεί όταν γυρίσει». Η Χουμεϊρά γίνεται έξαλλη με τα λόγια της θείας της και έρχονται σε σύγκρουση.

Ο Μαχίρ βρίσκει την Ελίφ και τη φέρνει στο νοσοκομείο και όταν εκείνη βλέπει τον Κερέμ τον αποφεύγει και πέφτει στην αγκαλιά της Ασλί. Η Ελίφ παρακαλάει τους φύλακες να την αφήσουν να δει τη μητέρα της και εκείνη της επιτρέπουν να μπει στον θάλαμο. Η Ελίφ πιάνει το χέρι της μαμάς της και εκείνη ξυπνάει από το κώμα. Η Μελέκ βγαίνει από την εντατική και η Ελίφ μετά από αυτό αρχίζει να ελπίζει ξανά πως μια μέρα θα βρεθεί ξανά με τη μητέρα της. Ο Κερέμ αισθάνεται τύψεις για την κατάσταση της Μελέκ και κυρίως της Ελίφ και λέει στον Μαχίρ: «Νιώθω άσχημα για την Ελίφ, αλλά θέλω να τιμωρηθεί και η Μελέκ για όσα έκανε στη μητέρα μου».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Elif - αποκλειστικό: Άγρια βασανιστήρια για την Μελέκ στη φυλακή

Elif: Μεγάλη αγωνία - Σε κίνδυνο η ζωή της Μελέκ και της Ελιφ

TAGS