Μη χάσετε στο TV24 που κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή (29/4) σε όλα τα περίπτερα. Στον Σασμό, ο Aστέρης, μετά την αθώωσή του και το σοκ που παθαίνει στα Γιάννενα βλέποντας την Αργυρώ με δική της οικογένεια, επιστρέφει στην Κρήτη, αλλά εκεί και πάλι έρχεται αντιμέτωπος μ’ ένα τυχαίο αλλά τραγικό γεγονός που τον οδηγεί ξανά στους Βρουλάκηδες...

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Η Μαρίνα πείθει την Αργυρώ να μείνει όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον Αστέρη, ενώ εκείνη φοβάται μην ανακαλύψει ο Αστέρης το μυστικό της. Ο Αστέρης προσπαθεί να συμβιβαστεί με τα νέα δεδομένα, γυρίζει πίσω στην Κρήτη, όπου ένα απρόβλεπτο περιστατικό θα τον φέρει πίσω στο σπίτι των Βρουλάκηδων.

Ο θάνατος της Μανταρίνας στον Σασμό

Ο Αστέρης θα βρει τυχαία το σκυλί του Πέτρου σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η Μανταρίνα, από τότε που έφυγε ο Πετρής, τριγυρίζει μαραζωμένο, κλαίει και πηγαίνει στον τάφο του, ενώ για τη γιαγιά Ειρήνη η Μανταρίνα είναι η ψυχή που τη συνδέει με την ψυχή του εγγονού της.

Ο Αστέρης παίρνει το σκυλί αγκαλιά και πηγαίνει στο σπίτι των Βρουλάκηδων: «Τι θες εσύ επαέ με το σκυλί τού Πετρή;», του λέει η γιαγιά Ειρήνη μένοντας άναυδη, τόσο από την παρουσία του Αστέρη όσο και από την κατάσταση της Μανταρίνας: «Ιντα έχει το σκυλί;», ρωτάει και τρέμει η ψυχή της. Ο Αστέρης της εξηγεί ότι δεν είναι καλά και πρέπει επειγόντως να το πάνε σε έναν γιατρό, παράλληλα όμως γονατίζει στα πόδια της γιαγιάς Ειρήνης, ζητώντας εξιλέωση για τις αμαρτίες του: «Συγχωρέστε με, εγώ φταίω. Ποτέ δεν θα νιώσω αθώος για το κακό που έκανα», απολογείται και κλαίει μπροστά της, ανήμπορος, αποκαμωμένος.

Μανταρίνα θάνατος

Η γιαγιά Ειρήνη λυγίζει και δακρυσμένη του λέει: «Δεν ήθελα την καταδίκη σου, δεν θα μου έφερνε πίσω τον Πετρή μου. Μόνο το δίκιο ήθελα. Μόνο δικαιοσύνη». Ομως το μεγαλύτερο μυστικό το κρατά φυλαγμένο ο Πετρής, που επιστρέφει με τον δικό του τρόπο! Σε φλας μπακ θα δούμε τον Πετρή με τη Μανταρίνα την ώρα που το σκυλί ξεψυχάει στην αυλή του, μπροστά στα μάτια της γιαγιάς του, του Αγγελου και του Αστέρη.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική σκηνή, όπου ο Πετρή έρχεται για να συναντήσει το πιο αγαπημένο του πλάσμα… Τραγικές φιγούρες ο Αγγελος με τη γιαγιά, αναλαμβάνουν να τους φέρουν κοντά... Παίρνουν τη Μανταρίνα και τη θάβουν δίπλα στον τάφο του Πετρή: «Θα είναι και πάλι μαζί, παρέα. Θα ησυχάσει κι αυτό το δυστυχισμένο πλάσμα», ψελλίζει η γιαγιά κι ένας ακόμη αποχαιρετισμός έρχεται να γεμίσει συναισθήματα το σπίτι των Βρουλάκηδων.

Είναι πατέρας του Νικηφόρου ο Μαθιός

Τα κουτσομπολιά στο χωριό για τον Μαθιό και τη Βασιλική δίνουν και παίρνουν, μέχρι που στ’ αυτιά του Νικηφόρου έρχονται οι ψίθυροι ότι μάλλον είναι παιδί του Μαθιού, καθώς η σχέση με τη μάνα του ήταν από παλιά, πριν ακόμα γεννηθεί. Ο Νικηφόρος τρελαίνεται και τα βάζει με όλους και με όλα, ενώ η Βασιλική δίνει τη λύση, να κάνουν τεστ DNA τόσο ο γιος της όσο και ο Μαθιός.

Το τεστ γίνεται, αλλά ο Νικηφόρος πλέον έχει πάρει τις αποστάσεις του. Εχει κουραστεί να δέχεται χτυπήματα και μαθαίνει πράγματα για τη ζωή του που αγνοούσε. Δεν τον ενδιαφέρει πλέον ποιος είναι ο πατέρας του. Αισθάνεται πληγωμένος και προδομένος, τόσο από τη μάνα του όσο και από τον Μαθιό, που όπως έλεγε τον είχε καλύτερα και από πατέρα.