Μη χάσετε στο TiVi Σίριαλ που κυκλοφορεί αυτή την Πέμπτη στα περίπτερα! Στον Σασμό, ο Αστέρης αθωώνεται και η Αργυρώ δεν μπορεί ούτε καν να φανταστεί ότι ο φονιάς του αδελφού της θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. Δεν το μπορεί και δεν το θέλει και ορκίζεται να κάνει τα πάντα για να τον κλείσει ξανά στη φυλακή!

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Μετά την κατάθεση της Σεμίνας, τα πράγματα αλλάζουν για τον Αστέρη και τους Σταματάκηδες. Το δικαστήριο τον αθωώνει και η οικογένεια του Πέτρου παγώνει. Για μία ακόμα φορά αισθάνονται αδικημένοι. Η Μαρίνα ακούει σχεδόν στωικά την απόφαση, όμως τόσο ο Αγγελος όσο και η Αργυρώ είναι εξαγριωμένοι που ο Αστέρης πλέον θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος: «Δεν με νοιάζει πώς έγινε. Αυτός θα είναι ελεύθερος και ο αδελφός μου για πάντα μέσα στο χώμα. Είναι δίκαιο αυτό;», ουρλιάζει η Αργυρώ και η Μαρίνα προσπαθεί να τη συνεφέρει. Από την άλλη ο Αστέρης είναι ακόμα μουδιασμένος, δεν πιστεύει ότι είναι ελεύθερος και ίσως μέσα του πιστεύει ότι δεν το αξίζει αυτό.

Σασμός Αργυρώ

Την ίδια στιγμή και ο Αγγελος (δείτε εδώ το τραγικό του τέλος) δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο Αστέρης είναι αθώος, αλλά περισσότερο δεν μπορεί να δεχτεί την αλαζονεία των Σταματάκηδων που για μια ακόμα φορά κυκλοφορούν με την ταμπέλα του νικητή στο χωριό.

Η Αργυρώ, μετά το σοκ από αυτή την απόφαση, δεν αντέχει: «Θέλω να φύγουμε από εδώ όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν αντέχω άλλο να μείνω. Πάμε να γυρίσουμε στα Γιάννενα τώρα», λέει στη Μαρίνα. Στο μεταξύ ο Αγγελος που έχει έρθει κοντά με την Ασπα, δεν θέλει να τη χάσει και της κάνει πρόταση γάμου.

Η απόφαση της Αργυρώς στον Σασμό

Τελικά η Αργυρώ με τη Μαρίνα επιστρέφουν στα Γιάννενα στη νέα τους οικογένεια, όμως η Αργυρώ δεν μπορεί να ησυχάσει: «Αυτό δεν πρόκειται να το καταπιώ. Ούτε θα το αφήσω έτσι. Ο αδελφός μου είναι νεκρός κι αυτός τον σκότωσε. Τέλος! Θα κάνω έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου και δεν πρόκειται να ησυχάσω αν δεν τον κλείσω ξανά στη φυλακή», λέει εξοργισμένη.

Η Μαρίνα από την άλλη έχει δεχτεί αυτή την κατάσταση και προσπαθεί να πείσει και την Αργυρώ να την αποδεχτεί κι αυτή: «Σε παρακαλώ, Αργυρούλα μου. Δεν θέλω να κάνεις τίποτα. Ο,τι έγινε έγινε και δεν αλλάζει. Τώρα έχεις άλλα να σκεφτεί. Εχεις την οικογένειά σου, μη γυρίζεις πίσω, δεν ωφελεί», την παροτρύνει και προσπαθεί να την πείσει να μην κάνει έφεση. Ομως η Αργυρώ είναι ανένδοτη!