Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο σημερινό (7/4) επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του Mega, Γη της Ελιάς μιας και η Αρετή μετά το ξεμάλλιασμά της με την Εύα (δείτε εδώ πώς το σχολίασε το Twitter), θα συναντήσει ξανά τη νέα σχέση του Στάθη και αυτή τη φορά θα την ξεφτιλίσει δημοσίως.

Τι θα δούμε σήμερα (7/4) στη Γη της Ελιάς

Ο Ιάκωβος προσκαλεί τον Στάθη να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του, ενώ η Αρετή συναντά την Εύα στο καφενείο και αυτή τη φορά την ξεφτιλίζει δημοσίως.

Η Ιουλία, πιεσμένη από το βάρος του μυστικού που κουβαλάει, αποκαλύπτει τα πάντα για την πλαστή διαθήκη στον Ιάκωβο και πλέον αυτή η ιστορία παίρνει άλλες διστάσεις μέσα στην οικογένεια Βρεττάκου.

Ο Στέφανος εγκαταλείπει τη μάνα του

Μην χάσετε στο νέο τεύχος του TV24 που κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή σε όλα τα περίπτερα!!! Μπορεί ο Στέφανος στη Γη της Ελιάς να είναι προσκολλημένος στη μητέρα του σε σημείο που να μη βλέπει τι γίνεται γύρω του, όμως αυτό δεν θα κρατήσει πολύ, καθώς σύντομα θα έρθουν τα πάνω-κάτω στη σχέση τους και ο Στέφανος, οργισμένος μαζί της, θα απομακρυνθεί.

Από την Μαρία Μεταξητινού

Τόσο η στάση του Στάθη στην δίκη όσο και η ερωτική σου σχέση με την Εύα, φέρνουν την Αρετή στα άκρα και μαζί της σε αυτό το μίσος συμπαρασύρει και τον Στέφανο. Μάλιστα, όπως θα δούμε, η Αρετή και ο Στέφανος, με τις συμβουλές του δικηγόρου, σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό γύρω από τον Στάθη, με σκοπό να πάρουν εκδίκηση και να τον αφήσουν άφραγκο και ταπεινωμένο. Και δεν σταματούν εκεί. Οταν μαθαίνουν ότι η Βασιλική συμπαραστέκεται στον πατέρα της, τα πράγματα γίνονται χειρότερα και η Αρετή αποφασίζει να αποκληρώσει και την κόρη της παίρνοντας πίσω τις ρίζες με τις ελιές που της είχε κάνει δώρο.

Ο λόγος είναι και πάλι ο Στάθης, καθώς δεν θέλουν με τίποτα η Βασιλική να βοηθήσει τον πατέρα της. Με αυτή την κίνηση θα αρχίσει ένας νέος πόλεμος μεταξύ του Στάθη και της Αρετής, στον οποίο η Αρετή θα φροντίσει και πάλι να συμπαρασύρει τον Στέφανο.

Οπως θα δούμε, σύντομα θα αρχίσουν τα προβλήματα ανάμεσα σε μάνα και γιο. Η Αρετή στην κυριολεξία έχει κρεμαστεί πάνω στον Στέφανο, τον οποίο χειραγωγεί σε όλα. Ο Στέφανος αρχίζει πλέον να πνίγεται. Καταλαβαίνει ότι η μάνα του έχει αρχίσει να ξεφεύγει επικίνδυνα και προσπαθεί σιγά-σιγά να απεξαρτηθεί.

Η Αρετή ωστόσο, όταν διαπιστώνει ότι ο Στέφανος αλλάζει συμπεριφορά απέναντι της, προσπαθεί να του «μαζέψει τα λουριά» και γίνεται επικριτική μαζί του. Μάλιστα φτάνει στο σημείο να τα βάλει και με την Ελένη: «Εφυγες από το βρακί της Μυρτάλης για να μπεις στο βρακί της Ελενίτσας», θα του πει. Ο Στέφανος εκεί καταλαβαίνει πλέον ότι έχει να κάνει με έναν άρρωστό άνθρωπο: «Πας καλά; Εσύ δεν ήσουν που έλεγες ότι η Ελένη είναι η καλύτερη κοπέλα και χαίρεσαι που είμαι μαζί της;», τη ρωτάει.

Η Αρετή φυσικά έχει πάντα μια δικαιολογία: «Ετσι έλεγα, αλλά βλέπεις όλες είναι ίδιες. Μόλις δέσουν τον γάιδαρό τους, δείχνουν και τον χαρακτήρα τους», ισχυρίζεται και αρχίζει και πάλι τη συνηθισμένη γκρίνια, όπως είχε κάνει και με τη Μυρτάλη και φυσικά δεν αργεί να τον χωρίσει και με την Ελένη. Λίγο-λίγο όμως φτάνει τον Στέφανο πλέον στα όρια του:

«Ε, δεν υποφέρεσαι πια! Εγώ φταίω που σε ακολούθησα σ’ αυτή την τρέλα σου. Να μείνεις μόνη σου και να τρώγεσαι με τα ρούχα σου», της λέει και φεύγει από το σπίτι, μετανιώνοντας παράλληλα για τη μέχρι τώρα συμπεριφορά του σε πολλούς μα πιο πολύ για τη Βασιλική, που θα κάνει προσπάθειες να την προσεγγίσει και να φτιάξει αρχικά τις σχέσεις του μαζί της, η Αρετή όμως θα πάρει μια απόφαση "βόμβα" για την κόρη της.

Αφού η Μυρτάλη καταφέρνει να πάρει την πλειοψηφία στους Βρεττάκους, ο Ισίδωρος τη στριμώχνει και της κάνει μια μεγάλη συζήτηση, για να μάθει αν είναι διατεθειμένη να ασχοληθεί ενεργά με την επιχείρηση. Η Μυρτάλη του απαντάει ότι είναι διατεθειμένη να αναλάβει τις ευθύνες μιας τέτοιας θέσης και η νέα της ζωή παίρνει σάρκα και οστά. Μετακομίζει στο καινούριο της σπίτι και μπαίνει στην εταιρεία με το 51%.

Αμέσως ο Ισίδωρος αποφασίζει να οργανώσει γιορτή προς τιμήν της ανιψιάς του στο σπίτι του, ενώ η Μυρτάλη χαρίζει ένα κειμήλιο από τη μητέρα της στην Αθηνά, δείχνοντας έτσι την ευγνωμοσύνη της για τη στάση που κράτησε στο θέμα της περιουσίας.

Η Αθηνά και ο Ιάκωβος, μετά από τις τρυφερές στιγμές που έζησαν, συνειδητοποιούν για μια ακόμα φορά πως οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους θα ήταν αδιέξοδη υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Λίγο αργότερα κανονίζουν το βράδυ να βρεθούν μόνοι τους στο σπίτι του Ιάκωβου, αλλά η παρουσία της Αρετής, η οποία έχει στηθεί έξω από το σπίτι για να παρακολουθήσει τον Στάθη, τους εμποδίζει.

Αφού αναβάλουν το ραντεβού τους, στη συνέχεια ο Ιάκωβος προσπαθεί να βρει τρόπο να περάσει λίγο χρόνο με την Αθηνά, αλλά τους βρίσκει η μια αναποδιά πίσω από την άλλη. Ωστόσο εκείνη θεωρεί τα σημάδια προφητικά και του ζητά να μην πιέσουν καταστάσεις.