Μην χάσετε στο νέο τεύχος Tv24 που κυκλοφορεί το σούπερ αποκλειστικό για την αγαπημένη σειρά Γη της Ελιάς! Μετά τα όσα θα συμβούν αυτή την εβδομάδα, οι ισορροπίες θα αλλάξουν.

Η κατάσταση στην οικογένεια του Στάθη έχει ξεφύγει. Πλέον δεν μπορεί να κρύψει την σχέση του με την Ευα και η Αρετή αποφασίζει να τον διώξει από την ζωή της και παράλληλα να τον εκδικηθεί, με σύμμαχο τον Στέφανο.

Η Αρετή διαβάλλει την Εύα όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, γεγονός που φέρνει τη σύντροφο του Στάθη σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς όλοι την κοιτάζουν με μισό μάτι στην Αρεόπολη. Την ίδια στιγμή ο Στέφανος έξαλλος ανακοινώνει στον πατέρα του: “Ακου να σου πω, δεν θέλω να ξαναπατήσεις το πόδι σου στους ελαιώνες μας. Το κατάλαβες; δεν γουστάρω να σε βλέπω” του λέει και ο Στάθης εκνευρισμένος με τον γιό του, του απαντάει:

Από την Μαρία Μεταξητινού

“Με ποιο δικαίωμα θα με διώξεις εσύ;” . Αμέσως μετά ο Στάθης ζητά τον λόγο από την Αρετή για τη στάση του Στέφανου: “Δεν κατάλαβα από που κι ως που ο Στέφανος θα μου πει εμένα αν θα πάω ή δεν θα πάω στα κτήματα μου;” της λέει κι εκείνη του απαντάει καταλλήλως:

Γη της Ελιάς  στάθης περιουσία

“Από τα κτήματά σου; ας γελάσω. Κοίτα για να τελειώνουμε. Θέλω διαζύγιο και να σου πω κιόλας ότι θα πάμε και στα δικαστήρια για να πάρω πίσω την προίκα μου. Θα σου πάρω τα πάντα Στάθη μου, διότι αν το θυμάσαι όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι δικά μου. Εσύ δεν είχες ούτε σώβρακο” του λέει. Στο μεταξύ ο Κουράκος συνειδητοποιεί πως ο Ιάκωβος φιλοξενεί τον Στάθη και παρεξηγείται για μια ακόμα φορά. Την ίδια ώρα η Αρετή συνεχίζει απτόητη να καταριέται την Εύα, ενώ αυτή τη φορά μπαίνουν στο στόχαστρό της η Ισμήνη και ο Κωνσταντίνος, επειδή της ανέθεσαν την ανακαίνιση του σπιτιού τους. Παράλληλα ο Στέφανος πετυχαίνει στον δρόμο τον Στάθη με την Εύα και τα αίματα ανάβουν, καθώς δυσκολεύεται να συγκρατήσει τον θυμό του και τους βρίζει άσχημα. Μετά απ΄ όλα αυτά ο Στάθης σκέφτεται να μετακομίσει: “Σε ευχαριστώ πολύ Ιάκωβε, αλλά μάλλον δεν με παίρνει να μείνω άλλο εδώ. Πρέπει να βρω σπίτι” του λέει και ο Ιάκωβος τον προτρέπει: “Μπα γιατί να βρεις άλλο σπίτι; Τώρα ότι έγινε έγινε.

Ολος ο κόσμος ξέρει ότι είσαι με την Ευα, ας μείνετε λοιπόν μαζί” του λέει. Στο μεταξύ η Εύα εμφανίζεται στο μαγαζί της Αρετής και οι δυο γυναίκες έρχονται σε μεγάλη αντιπαράθεση, ενώ την ίδια στιγμή ο Στάθης πηγαίνει στο Τμήμα για να κάνει ένα ξεκαθάρισμα στον Κουράκο και η κουβέντα τους είναι έντονη. Λίγο αργότερα ο Στάθης γίνεται πυρ και μανία με την επίθεση του Στέφανου στην Εύα, αλλά τα χειρότερα θα έρθουν όταν λάβει την αγωγή διαζυγίου και συνειδητοποιήσει πως η Αρετή τα θέλει όλα.

Η Μυρτάλη στριμώχνει άγρια τον Ισίδωρο

Ο Ιάκωβος είναι πυρ και μανία μετά από όσα έμαθε για την κομπίνα του Ισίδωρου με τη διαθήκη. Τα δύο αδέλφια συγκρούονται άσχημα, με την Ιουλία να προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες. Λίγο μετά ο Ιάκωβος επιτίθεται και στον Κωνσταντίνο, αλλά εκείνος του εξηγεί πως αν εμπλακεί το όνομά του στην υπόθεση, δεν θα διστάσει να τα βγάλει όλα στο φως και να κλείσει τον Ισίδωρο στη φυλακή. Στο μεταξύ ο Ισίδωρος καλεί τη Μυρτάλη και, παρουσία του Ιάκωβου, του Μάνου και της Ιουλίας, της ανακοινώνει πως αποφάσισαν να της παραχωρήσουν το 50% της περιουσίας.

Η απάντηση της Μυρτάλης όμως δεν είναι η αναμενόμενη, καθώς επιμένει να πάρει μόνο ότι της ανήκει και δεν δέχεται τίποτα λιγότερο. Όλοι συμβουλεύουν τη Μυρτάλη να συμβιβαστεί στο θέμα της περιουσίας, εκείνη όμως δεν θέλει να κάνει πίσω. Την επόμενη μέρα η Μυρτάλη κάνει αντιπρόταση στον Ισίδωρο διεκδικώντας το 51% της περιουσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο Ισίδωρος γίνεται έξαλλος, ενώ η παρέμβαση της Αθηνάς στο οικογενειακό συμβούλιο αποδεικνύεται σωτήρια, καθώς ο Ισίδωρος δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει το πολυπόθητο 1% που θα δώσει στη Μυρτάλη την πλειοψηφία της περιουσίας.