Κανονικός χαμός αναμένεται να γίνει στο σημερινό (24/3) επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του Mega, Γη της Ελιάς, μιας και η Βασιλική κοιτάζει στα μάτια την Αρετή για πρώτη φορά και την αντιμετωπίζει για την υπόθεση του Φίλιππου (δείτε εδώ τι τηλεθέαση έκανε χθες 23/3).

Τι θα δούμε σήμερα (24/3) στη Γη της Ελιάς

Η Αρετή έχει μείνει άναυδη με τη συμπεριφορά της Βασιλικής και μοιράζεται τον καημό της με τον Στέφανο και τον Στάθη. Ο Στάθης την προειδοποιεί ότι η δικαστική διαμάχη με τον Φίλιππο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς πιστεύει πως η Βασιλική θα κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να υπερασπιστεί τον άντρα και πατέρα του παιδιού της…

Ο Λυκούργος ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επικείμενη δίκη και αποφασίζει να καλέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης τη Μαργαρίτα και τον Ιάκωβο.

Ο Ισίδωρος λέει την αλήθεια στην Ιουλία

Μη χάσετε στο Tivi Σίριαλ που κυκλοφορεί αυτή την Πέμπτη (23/3), το αποκλειστικό ρεπορτάζ για τη Γη της Ελιάς! Πόλεμος αναμένεται να ξεσπάσει στην οικογένεια των Βρεττάκων, καθώς κάτω από το βάρος των τύψεων και του φόβου για τη ζωή του, ο Ισίδωρος αποκαλύπτει στην Ιουλία το μεγάλο του μυστικό, ότι αυτός ήταν που άλλαξε τη διαθήκη εις βάρος της Μυρτάλης!

Ο Ισίδωρος βγαίνει από το νοσοκομείο, αλλά οι τύψεις δεν τον αφήνουν να ησυχάσει. Η συναισθηματική φόρτιση ότι πληρώνει την αδικία που έχει κάνει απέναντι στη Μυρτάλη, τον κυριεύει και αποφασίζει να αποκαλύψει στην Ιουλία το ένοχο μυστικό του: «Ιουλία, κάθισε, θέλω να σου πω κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Εγώ ήμουν αυτός που πλαστογράφησε τη διαθήκη του Ιπποκράτη και το έχω μετανιώσει πικρά», της ομολογεί. Η Ιουλία χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της:

«Τι λες, Ισίδωρε; Θα τρελαθώ! Πώς μπόρεσες κι έκανες τέτοιο πράγμα;», του φωνάζει και ταραγμένη από τις αποκαλύψεις του Ισίδωρου για τη διαθήκη, μιλά εμπιστευτικά γι’ αυτό στον Γιώργη: «Τι θα κάνω, Γιώργη; Καταλαβαίνεις σε πόσο δύσκολη θέση είμαι; Δεν μπορώ να σηκώσω ένα τέτοιο βάρος. Ο Ισίδωρος είναι αδελφός μου, όμως και η Μυρτάλη είναι σαν παιδί μου», του λέει. Την ίδια στιγμή, ο Ισίδωρος με τον Μάνο σκέφτονται πώς θα αποκαταστήσουν την αδικία που υπέστη η Μυρτάλη: «Κανόνισε να της δώσεις αυτά που της ανήκουν και να σταματήσει εδώ όλο αυτό, πριν γίνουν τα πράγματα χειρότερα», του επισημαίνει ο Μάνος.

Στο μεταξύ, η Ιουλία βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής της. Θέλει να αποκαλύψει στη Μυρτάλη όσα έμαθε για τη διαθήκη, αλλά από την άλλη ανησυχεί μήπως εκείνη αντιδράσει ακραία και οδηγήσει τον Ισίδωρο στα δικαστήρια, ίσως και στη φυλακή. Σκεπτόμενη την εύθραυστη υγεία του αδελφού της, η Ιουλία κάνει συζήτηση με τον Μάνο και τον Ισίδωρο, οι οποίοι της αποκαλύπτουν τι σκοπεύουν να κάνουν με την περιουσία: «Θα το κανονίσουμε να πάρει η Μυρτάλη ένα μέρος της περιουσίας από τους ελαιώνες και το ελαιοτριβείο», της λένε.

Ωστόσο η Ιουλία εκφράζει τη διαφωνία της και τους απειλεί: «Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ κάτι τέτοιο. Ή θα της δώσετε ό,τι ακριβώς της ανήκει ή τώρα κιόλας θα πάω στη Μυρτάλη και θα της τα πω όλα», τους ξεκαθαρίζει. Η Ιουλία παραμένει σε δίλημμα σχετικά με τη διαθήκη και δεν μπορεί να αποφασίσει αν πρέπει να μιλήσει στη Μυρτάλη.

Από την πλευρά του ο Ισίδωρος ανησυχεί για την έκβαση των πραγμάτων και αναθέτει στον Μάνο να στριμώξει την Ιουλία προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία:

«Κοίτα να μιλήσεις στην Ιουλία και να την πείσεις να δεχτεί, δεν έχουμε άλλη επιλογή», του λέει. Στο μεταξύ η Ιουλία, πιεσμένη από το βάρος του μυστικού που κουβαλάει, αποκαλύπτει τα πάντα για την πλαστή διαθήκη στον Ιάκωβο και πλέον αυτή η ιστορία παίρνει άλλες διστάσεις μέσα στην οικογένεια Βρεττάκου.

Tο μυστικό που ενώνει Αντιγόνη & Μαρία
Οπως έχουμε καταλάβει ήδη, η Μαρία γνωρίζει πολύ καλά την Αντιγόνη και με πλάγιο τρόπο προσπαθεί να μάθει διάφορα ψαρεύοντας την Αθηνά. Ηρθε λοιπόν η ώρα να γίνει η μεγάλη συνάντηση αυτών των δύο γυναικών. Οπως θα δούμε στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, η Αντιγόνη πηγαίνει στο Σούνιο χωρίς να το πει σε κανέναν και συναντά τη Μαρία.

Η συνάντηση της Αντιγόνης με τη Μαρία, όπως θα την παρακολουθήσουμε, αφήνει αναπάντητα ερωτήματα για μια ιστορία που έχει διαδραματιστεί μεταξύ τους στο παρελθόν. Οι δύο γυναίκες αναφέρονται με μισόλογα σε κάτι που έχει συμβεί και έχει σημαδέψει τη ζωή της Αντιγόνης. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, μια παράλληλη ιστορία θα εξελιχθεί περίπου στα μέσα Απριλίου με επίκεντρο αυτές τις δύο γυναίκες, που έχει να κάνει με τη φυλακή στην οποία όπως όλα δείχνουν βρέθηκαν μαζί και ενώθηκαν με ένα μεγάλο μυστικό.