Εμφανίστηκε έτσι ξαφνικά στις «Αγριες μέλισσες» (δείτε εδώ τι θα συμβεί στο σημερινό 23/3 επεισόδιο) του ΑΝΤ1 ως Ρένα Μόρτζου, κέντρισε το ενδιαφέρον μας και κατάφερε να κερδίσει γρήγορα τις εντυπώσεις. Αυτό όσον αφορά το υποκριτικό της ταλέντο γιατί η ηρωίδα της, που αποτελεί ουσιαστικά το τρίτο πρόσωπο ανάμεσα σε ένα αγαπημένο τηλεοπτικό ζευγάρι, τον Νικηφόρο και την Ασημίνα, δεν είναι συμπαθής από όλους.

Εκείνη ωστόσο την υπερασπίζεται καθώς, όπως λέει, «είναι μια ερωτευμένη γυναίκα και θέλει να ζήσει με τον άνθρωπο που αγαπά».

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη για το περιοδικό Tv24

Εισβάλατε σε μια σειρά που έχει διαγράψει μεγάλη επιτυχία και μια μικρή τηλεοπτική ιστορία. Καθότι με αυτή την παραγωγή πήρατε και το τηλεοπτικό βάπτισμα, πώς εισπράττετε αυτή την εμπειρία;

«Ξεκάθαρα η σειρά είναι σημείο αναφοράς για την ελληνική τηλεόραση και θεωρώ ότι μου δόθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Εχω μόνο χαρά και ενθουσιασμό που συμμετέχω στις “Αγριες μέλισσες” καθώς υπάρχει ένα εξαιρετικό επιτελείο και μια άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα».

Το γεγονός ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα γίνατε γνωστή στο πανελλήνιο αλλά και περιζήτητη από τα μέσα, πώς το διαχειρίζεστε;

«Με χαροποιεί ιδιαίτερα να αποτελώ ένα από τα ενδιαφέροντα πρόσωπα της σειράς κι ελπίζω αυτό να είναι το ξεκίνημα ενός τηλεοπτικού αλλά και καλλιτεχνικού ταξιδιού γενικότερα. Ολα κάνουν τον κύκλο τους αλλά θα χαιρόμουν αν σε ό,τι καινούριο ξεκινήσει, είτε από το συγγραφικό και σκηνοθετικό τιμ είτε από το κανάλι, να είμαι κι εγώ μέρος του. Είναι σημαντικό που δίνονται ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα και γίνονται ωραίες δουλειές. Η ελληνική τηλεόραση έχει ξαναρχίσει να παράγει μυθοπλασία και μάλιστα επιπέδου. Ποιος δεν θα ήθελε να συμμετέχει σε τέτοιες παραγωγές;».

Η Ρένα έχει δημιουργήσει φαν κλαμπ στα social!

«Είναι μια ευχάριστη έκπληξη που δεν περίμενα. Ο ρόλος δεν θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα αγαπητός γιατί το τηλεοπτικό λατρεμένο ζευγάρι είναι ο Νικηφόρος και η Ασημίνα. Μπορεί να έχει κάνει τον κύκλο του αλλά οι δυο τους δεν μπορούν να αποχωριστούν ο ένας τον άλλον και πρέπει να πάρουν μια απόφαση τι θα κάνουν. Η Ρένα είναι ουσιαστικά ο τρίτος άνθρωπος. Δεν ξέρει τα όσα έχουν περάσει οι ήρωες της σειράς και κάνει τη δική της προσπάθεια γιατί είναι ερωτευμένη και θέλει να ζήσει με τον άνθρωπο που αγαπά».

Η Ρένα είναι κόντρα ρόλος;

«Οταν άρχισα τις αναγνώσεις των πρώτων επεισοδίων προσπάθησα μαζί με τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο και τον Αναστάση Ροϊλό να της δώσω μορφή με στοιχεία που είχε μια κοπέλα της γενιάς της με καλή ανατροφή και που προέρχεται από μια όμορφη οικογένεια. Να είναι πιο ξέγνοιαστη, πιο ανάλαφρη, χωρίς το βάρος των ευθυνών, μορφωμένη. Ολα αυτά δεν μου είναι άγνωστα σε ένα βαθμό. Ομως μπήκαν νέα δεδομένα καθώς έρχεται να προστεθεί η απειλή και η ανασφάλεια που νιώθει απέναντι στο πρόσωπο της Ασημίνας. Μια τέτοια συνθήκη ο κάθε άνθρωπος τη διαχειρίζεται διαφορετικά και η Ρένα έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο, ίσως πιο σκληρό. Είναι ειλικρινής ως χαρακτήρας αλλά έχει τις αδυναμίες της».

Η Ρένα όντως απέδειξε εξ αρχής ότι είναι δυναμική γυναίκα και με έντονη προσωπικότητα. Αυτό πιστεύετε πως γοήτευσε τον Νικηφόρο;

«Πράγματι θεωρώ ότι η σιγουριά και ο δυναμισμός της είναι από τα χαρακτηριστικά που τράβηξαν την προσοχή του. Βέβαια και η Ρένα από την πλευρά της, βλέποντας τον Νικηφόρο διστακτικό και αναποφάσιστο, προσπάθησε να ωθήσει κάποιες καταστάσεις στην κατεύθυνση που θέλει εκείνη. Νιώθει ότι υπάρχουν από πλευράς του αμφιβολίες και τον διεκδικεί με τον τρόπο της. Και η αλήθεια είναι ότι εκείνη είναι παρούσα και τον έχει φέρει αρκετές φορές αντιμέτωπο με τη σχέση τους. Του έχει πει επανειλημμένως: “Δείξε μου ότι θέλεις να είμαστε μαζί κι αν αυτό είναι κάτι που θες”. Κι εκείνος της απαντάει: “Είμαστε μαζί”. Σε αυτή την περίπτωση ή εθελοτυφλείς ή τον πιστεύεις. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο για μια γυναίκα να πορευτεί μαζί με τον Νικηφόρο γιατί υπάρχει μια δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση όχι μόνο με την Ασημίνα αλλά και με τη Δρόσω. Νομίζω ότι οι περισσότερες γυναίκες στη θέση της θα έφευγαν».

Η Ρένα είναι μοναχοπαίδι, καλομαθημένη και από αστική οικογένεια. Η ιδανική νύφη για τη Μυρσίνη;

Άγριες Μέλισσες - Μελίνα Λεφαντζή

«Νομίζω ότι η Μυρσίνη βρήκε πράγματι τη γυναίκα των ονείρων της (γελάει) για τον γιο της. Αυτή που θα ήθελε να έχει εξαρχής δίπλα του ο Νικηφόρος. Την καλύπτει απόλυτα κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να θέλει ο γιος της να προχωρήσει ουσιαστικά μαζί της και να κλείσει επιτέλους το κεφάλαιο της Ασημίνας και κατ’ επέκταση να μην έχει επαφή με τις Σταμίραινες».

Ο κίνδυνος όμως η Ρένα να χάσει τον Νικηφόρο είναι ορατός. Θα συμμαχήσει με τη Μυρσίνη;

«Είναι ξεκάθαρο πως είναι αμοιβαία η συμπάθεια. Αν και αρχικά η Ρένα την είχε σε κάποια απόσταση, βλέπει πως η Μυρσίνη της παρέχει ασφάλεια και κατανόηση, κάτι που δεν βρίσκει στον Νικηφόρο. Ετσι λοιπόν επηρεάζεται από εκείνη. Η εικόνα που έχω όμως για την ηρωίδα μου δεν μου δίνει ενδείξεις ότι μπορεί να φτάσει στο σημείο να συμμαχήσει μαζί της. Ωστόσο θα προσπαθεί να απομακρύνει την Ασημίνα από τη ζωή της, γιατί ούσα στη ζωή του Νικηφόρου αφορά και τη δική της ζωή. Οταν βλέπει ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, προχωρά στην επίθεση. Ομως η επίθεσή της, επειδή είναι αρκετά έξυπνη, θα φτάσει μέχρι το σημείο που την παίρνει, προκειμένου να μη χάσει τον Νικηφόρο. Η Μυρσίνη στη θέση της θα τα διάλυε όλα».

Υπάρχει ένα ψήγμα εγωισμού στον τρόπο που λειτουργεί;

«Νομίζω πως ο έρωτας από μόνος του είναι εγωιστικός. Η Ρένα δεν μπορεί να μοιράζεται τον άνθρωπο που αγαπάει. Οπότε πλέον η υπόθεση γίνεται πιο προσωπική».

Υπάρχει όμως και ο μικρός Σέργιος. Ισχύει ότι θα μάθει από τη Ρένα ότι είναι παιδί της Δρόσως;

«Δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση γιατί ξέρει ότι με το που θα μαθευτεί κάτι τέτοιο, η Ρένα θα χάσει για πάντα τον Νικηφόρο. Εκτός κι αν πληγωθεί πολύ. Αλλά και πάλι δεν νομίζω να έφτανε σε αυτό το σημείο. Σε σχέση με το παιδί, η Ρένα φαίνεται να είναι ο αδύναμος κρίκος σε αυτή την κατάσταση. Πιστεύω ότι θα βρει τον τρόπο της να βγει από όλο αυτό».

Θα περάσει την κόκκινη γραμμή διεκδικώντας τον Νικηφόρο;

«Λογικά την έχει ήδη περάσει σε κάποια πράγματα».

Αναφέρεστε στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την ταινία της Δρόσως και τα δημοσιεύματα που την ήθελαν ζευγάρι με τον Δάκη.

«Τις φωτογραφίες της έδωσε στον Τύπο μετά από παρότρυνση του Δάκη και με τη δική του καθοδήγηση. Οχι ότι δεν ένιωσε μια μικρή προσωπική ευχαρίστηση. Από τη μια αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα πιστεύω της και δεν θα το έκανε ποτέ μόνη της. Ομως την εξυπηρετεί. Αν μπούμε στη θέση της ίσως νιώθει από τη δική της οπτική ότι αποδίδεται δικαιοσύνη καθώς θεωρεί ότι η Δρόσω δεν αξίζει μια τόσο καλή τύχη».

Ο Κωνσταντής το ανακαλύπτει. Θα το πει στον Νικηφόρο;

«Ο Κωνσταντής δεν θα έκανε κινήσεις που θα έβλαπταν τον αδελφό του. Ακόμη κι αν είναι σε φοβερή ρήξη με τη Ρένα, η Δρόσω τον συγκρατεί και θα επιλέξει να μην του μιλήσει».

Οπως οδηγούνται σεναριακά τα πράγματα, ο Νικηφόρος και η Ασημίνα δεν έχουν τελειώσει. Η Ρένα τελικά θα καταθέσει τα όπλα;

«Η σχέση τους υπάρχει τηλεοπτικά εδώ και τρία χρόνια και σίγουρα πρέπει να υπάρξει κάθαρση. Ακόμη κι εγώ που την έχω παρακολουθήσει, θεωρώ ότι στο τέλος αν δεν καταλήξουν μαζί, τουλάχιστον θα πρέπει να προχωρήσουν τη ζωή τους. Αλλά όπως φαίνεται δεν προχωράει κανείς από τους δύο. Το φινάλε αυτής της σχέσης θα το αποφασίσουν οι συγγραφείς μας και περιμένω κι εγώ με αγωνία να δω ποιο θα είναι».