Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο σημερινό (17/3) επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του Mega, Άγιος Παΐσιος, μιας και ο Αρσένιος μετά από έναν καυγά με τον ξάδερφό του, αμφισβητεί την πίστη του και ζητάει ένα σημάδι από τον Χριστό.

Κάθε επεισόδιο της νέας σειράς του Mega γίνεται αμέσως θέμα συζήτησης και μάλιστα, το προηγούμενο έφερε ένα κύμα αντιδράσεων στο Twitter (δείτε εδώ τα συγκινητικά σχόλια).

Τι θα δούμε σήμερα (17/3) στον Άγιο Παΐσιο

Η Ευλογία διακρίνει την πνευματική κλίση του Αρσενίου και φροντίζει, από πολύ νωρίς, να του μεταδώσει τη μεγάλη της πίστη. Πέρα από τις προσευχές, του μιλάει για τον εγωισμό και την ταπείνωση, και για το πώς πρέπει να πολεμά τους κακούς λογισμούς.

Με το καθημερινό της φωτεινό παράδειγμα χτίζονται σιγά-σιγά στην παιδική ψυχή του Αρσενίου μεγάλες αρετές, που αργότερα θα είναι το μεγάλο του στήριγμα και το πνευματικό του απόθεμα με το οποίο θα ανακουφίσει χιλιάδες ανθρώπους.

Στην ηλικία των 12 ετών επιλέγει να μην πάει στο γυμνάσιο και διαλέγει να μάθει την τέχνη του μαραγκού, για να βοηθήσει οικονομικά τους γονείς του. Στα δεκαέξι του χρόνια, ένας ξάδελφός του σπέρνει στην ψυχή του την αμφιβολία για τη θεότητα του Χριστού.

Ο Αρσένιος καταφεύγει στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας και κλαίγοντας παρακαλεί τον Χριστό να του δείξει ένα σημάδι που θα διαψεύδει όσα του είπε ο ξάδελφός του.

Ο σεναριογράφος Γιώργος Τσιάκκας αποκαλύπτει την πηγή έμπνευσης του

«Γνώριζα τον βίο του Αγίου Παϊσίου μέσα από τα πολλά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει, αλλά για να γράψω το σενάριο κατέφυγα σε ανθρώπους που τον γνώρισαν και είχαν πνευματικές εμπειρίες από τη χάρη που ο Θεός έδωσε στον άγιο. Μίλησα, επίσης, με στενούς συγγενείς του, οι οποίοι μου είπαν γεγονότα που δεν γνώριζα και πιστεύω ότι είναι άγνωστα στους πολλούς. Άκουσα ομιλίες πνευματικών ανθρώπων που έζησαν κατά καιρούς μαζί του.

Προσπάθησα πριν αρχίσω να γράφω να έχω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Βέβαια, δεν μπορείς σε μια τέτοια σειρά να κάνεις μόνο παράθεση ιστορικών γεγονότων, πρέπει να βρεις τον τρόπο να χτίσεις σωστούς χαρακτήρες και να έχεις μία δόση μυθοπλασίας χωρίς να αλλοιώνεις τη βασική ιστορία». Όσον αφορά στα μηνύματα που θέλει να «περάσει» η σειρά, τόνισε: «Βλέποντας τα διάφορα σχόλια των τηλεθεατών, διαπιστώνω ότι ο καθένας παίρνει και κάτι διαφορετικό από τη σειρά. Είναι ωραίο αυτό. Όταν έγραφα, δεν είχα στο μυαλό μου ότι πρέπει να περάσω μηνύματα. Προσπάθησα να πλησιάσω με σεβασμό τη ζωή του αγίου και της οικογένειας του. Είναι πνευματικά πρότυπα και η ζωή τους φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Έτσι το νιώθω και αυτό ήθελα να μοιραστώ μαζί με τους τηλεθεατές».