Κανονικός χαμός αναμένεται να γίνει στο σημερινό (17/3) επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του Mega, Γη της Ελιάς (δείτε εδώ τι τηλεθέαση έκανε χθες 16/3), μιας και ο Στέφανος θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω του τη Μυρτάλη και να βγει ξανά ραντεβού με την Ελένη.

Τι θα δούμε σήμερα (17/3) στη Γη της Ελιάς - Επεισόδιο 166β

Ο Στέφανος αποφασίζει να κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του και βγαίνει ραντεβού με την Ελένη. Ο Αλέξης, για να ρίξει στάχτη στα μάτια της μητέρας του, της δίνει τα νέα κλειδιά του σπιτιού του κι απολογείται για την πρόσφατη συμπεριφορά του.

Η δίκη του Φίλιππου για τον πυροβολισμό του Στέφανου πλησιάζει, προκαλώντας ανασφάλεια τόσο στον ίδιο, όσο και στη Χάιδω και τη Βασιλική. Ο Κουράκος ανακαλύπτει πως η επίθεση κατά της Μαρίνας ήταν προμελετημένη.

Η Μυρτάλη βρίσκει νεκρό στο σπίτι της τον...

Μην χάσετε στο νέο τεύχος του Tivi Σήριαλ το σούπερ αποκλειστικό για τη σειρά Γη της Ελιάς! Η εικόνα που έχει στο μυαλό του ο Αλέξης, τη Μυρτάλη στην αγκαλιά του Νικήτα να φιλιούνται, γίνεται η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Ο Αλέξης χάνει κάθε έλεγχο και η κατάστασή του όσο πάει και χειροτερεύει, μέχρι τη στιγμή που γίνεται η μεγάλη έκρηξη μέσα του και για μια ακόμα φορά φτάνει στον φόνο.

Από την Μαρία Μεταξητινού

Ο Αλέξης θεωρεί τον Νικήτα προδότη, ότι ήρθε για να του αρπάξει την μεγάλη του αγάπη. Οτι αυτός ήταν η σκοπός του και αισθάνεται ακόμα πιο πληγωμένος γιατί ο άνθρωπος που του έκανε κακό είναι ο ίδιος του ο αδελφός. Ετσι τον πιάνει μια ακόμα μεγάλη κρίση, όπου «βλέπει» και πάλι τη Μυρτάλη να του λέει: «Τι περιμένεις; Δεν βλέπεις ότι σε κορόιδεψε; Δεν θέλεις να είμαστε μαζί;. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Να τον βγάλεις από τη μέση και να είμαστε πάλι μαζί. Μόνο εσύ κι εγώ». Ο Αλέξης τρελαίνεται και όπως ακριβώς έκανε με τη Μάρθα, αποφασίζει να σκοτώσει τον ίδιο του τον αδελφό.

Μέσα στην τρέλα του όμως προσπαθεί να παραπλανήσει τους πάντες και να δείξει ότι είναι καλά. Μάλιστα η Μαργαρίτα αρχίζει να πείθεται από τη μεταστροφή του γιού της, ο οποίος δείχνει να χαλαρώνει απέναντι στον Νικήτα και θεωρεί πως σταδιακά συνέρχεται. Αγνοεί όμως πως πίσω από τη φαινομενική ηρεμία, ο Αλέξης έχει χάσει κάθε έλεγχο.

«Θα τον σκοτώσω. Κανείς δεν θα μου πάρει τη Μυρτάλη», σκέφτεται συνεχώς μέσα του και αρχίζει να παρακολουθεί τις κινήσεις του ζευγαριού. Ετσι τη στήνει έξω από το σπίτι της Μυρτάλης όπου μένει ο Νικήτας και όταν η Μυρτάλη φεύγει, ο Αλέξης μπαίνει μέσα στο σπίτι και εν ψυχρώ σκοτώνει τον ίδιο του τον αδελφό.

Τον αφήνει μέσα στα αίματα και φεύγει με ικανοποίηση ότι έκανε αυτό που έπρεπε. Στο μυαλό του πιστεύει ότι έκανε το σωστό. Στο μεταξύ η Μυρτάλη γυρίζει στο σπίτι και αντικρίζει τον Νικήτα αιμόφυρτο. Η κοπέλα παθαίνει σοκ κι αρχίζει να ουρλιάζει: «Βοήθεια!», ενώ με κόπο και μέσα στα κλάματα ειδοποιεί την Ιουλία και τον Κουράκο, (όχι όμως την Μαρίνα αφού είναι φυλακισμένη) όπου φτάνουν και αντικρίζουν τον Νικήτα νεκρό και τη Μυρτάλη να έχει πάθει νευρικό κλονισμό.

Οι ερωτήσεις για τον ποιος μπορεί να έκανε κάτι και για ποιο λόγο αρχίζουν και η Μυρτάλη υποψιάζεται τον Αλέξη για τη δολοφονία του Νικήτα: «Αυτός τον σκότωσε, είμαι σίγουρη. Ο άνθρωπος είναι ψυχοπαθής και αδίστακτος. Είναι δολοφόνος, είμαι σίγουρη ότι τον σκότωσε γιατί έμαθε τη σχέση μας», λέει με δάκρυα.

Την ίδια στιγμή, ο αστυνόμος παίρνει καταθέσεις από τον Αλέξη και τη Μαργαρίτα, ενώ η Μαργαρίτα απαγορεύει στον Αλέξη να πάει στη Θεσσαλονίκη στην κηδεία του Νικήτα: «Να μου κάνεις τη χάρη, δεν θα έρθεις στην κηδεία», του λέει αλλά εκείνος παίζει για μια ακόμα φορά θέατρο και καταφέρνει να τη μεταπείσει. Η Μαργαρίτα όσο κι αν προσπαθεί δεν καταφέρνει να τον αποτρέψει και η Μυρτάλη γίνεται έξαλλη μόλις το μαθαίνει.

Τελικά στην κηδεία πηγαίνει και ο Αλέξης, με την παρουσία του να ξυπνά δυσάρεστες μνήμες στην κοπέλα. Την επομένη η Μυρτάλη με την Ιουλία επιστρέφουν από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Αλέξης ήρεμος κουβεντιάζει με τη Μαργαρίτα για την κηδεία...