Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Οσο πλησιάζει η κρίσιμη μέρα του δημοψηφίσματος, τόσο αυξάνονται και τα... παρατράγουδα μεταξύ των κατοίκων. Και, φυσικά, δεν έχουν πάντα αίσια κατάληξη. Εξαίρεση από τον κανόνα δεν θα μπορούσε να αποτελεί ο Πέτρος, ο οποίος σ’ έναν αυτοκαταστροφικό οίστρο, πάει στο καφενείο των «ΟΧΙ»...

Δύο μέρες απομένουν μέχρι την κρίσιμη μέρα του δημοψηφίσματος και τα μεγάλα... κεφάλια κάνουν ό,τι μπορούν για να προσεγγίσουν περισσότερους οπαδούς υπέρ του «ΝΑΙ» ή υπέρ του «ΟΧΙ». Κάπως έτσι ο Σπύρος μαζεύει τους οπαδούς τού «ΝΑΙ» και προετοιμάζονται για τη μεγάλη συγκέντρωση, ενώ ο Στάθης, ο Φάνης και ακόμη δύο φίλοι τους βρίσκονται στο καφενείο των «ΟΧΙ».
Στο... στρατόπεδο του «ΟΧΙ» οι άντρες τρώνε και πίνουν, ενώ επικρατεί μεγάλη χαρά. Και αυτό γιατί όπως αναφέρει ο Στάθης: «Εχω πληροφορίες κατευθείαν από την Κουμουνδούρου ότι έγινε κρυφή δημοσκόπηση και βγαίνει με μεγάλη διαφορά το “ΟΧΙ”» και ο Φάνης, χτυπώντας με δύναμη το χέρι του στο τραπέζι, απαντά: «Ναι, ρε φίλε, θα τους τσακίσουμε! Θα σαρώσει το “ΟΧΙ”». Εκείνη τη στιγμή μπαίνει στο καφενείο ο Πέτρος έχοντας οπλιστεί με θάρρος και τόλμη. Τότε τους λέει ειρωνικά: «Καλά, σκουπιστείτε και τραβήξτε καζανάκι». Ο Στάθης, ο Φάνης και όλοι οι παρευρισκόμενοι τα χάνουν με το που τον βλέπουν. «Εσύ δεν είσαι ο γιος του Καψαμπέλη; Ξέρεις πού έχεις έρθει;», τον ρωτά σε έντονο ύφος ο Στάθης και ο Πέτρος του απαντά ερειστικά: «Μου είπαν πού μαζεύονται κάποιοι φλώροι και είπα να έρθω να πω ένα γεια».

Διαβάστε τη συνέχεια αύριο στο tv-24.gr!