ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑΞΗΤΙΝΟΥ

Η Μελίνα με τον Αχιλλέα δεν προλαβαίνουν να πάρουν χαρά από τη εγκυμοσύνη της και τα μαύρα σύννεφα στη σχέση τους εμφανίζονται ξανά. Η Μελίνα, πικραμένη με τη στάση του Ματθαίου αλλά και του Αχιλλέα στο θέμα της δουλειάς της, αποφασίζει να φύγει. Ομως, ενός κακού μύρια έπονται...

Η Μελίνα δηλώνει στον Αχιλλέα ότι θέλει να μείνει μόνη της και να δει τι θα κάνει στη ζωή της, χωρίς τη βοήθειά του. Παρότι ο Αχιλλέας το πάλεψε μέρες να την πείσει ότι έχει άδικο, η Μελίνα ήδη έχει δρομολογήσει το ταξίδι της στα Χανιά και την εγκατάστασή της εκεί, με την πολύτιμη βοήθεια του Σήφη.
Ο Σήφης της έχει βρει σπίτι, το έχει επιπλώσει, έχει κάνει όλες τις προμήθειες γι’ αυτή και για τα παιδιά της και φυσικά δέχεται τα πυρά του Αχιλλέα, ο οποίος πιστεύει ότι ο Σήφης θέλει ακόμα ερωτικά τη Μελίνα. Ομως ο Αχιλλέας δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και με πόνο ψυχής τη μεταφέρει με τα παιδιά στο αεροδρόμιο. Η Μελίνα φτάνει στα Χανιά και ο Σήφης στέλνει τη Γεσθημανή να τη βοηθήσει με τα παιδιά στην αρχή ώσπου να βρει μια έμπιστη γυναίκα.
Στο μεταξύ, ο Αχιλλέας τηλεφωνεί στη Βασιλική και της ζητάει τη βοήθειά της: «Βασιλική, σε παρακαλώ να την προσέχεις, είναι έγκυος. Θέλω να κάνεις μια προσπάθεια να της αλλάξεις μυαλά», της λέει και η Βασιλική του απαντάει θετικά: «Εννοείται, Αχιλλέα μου. Τα ’χω χαμένα τώρα κι εγώ».
H Bασιλική φορτισμένη πηγαίνει στο σπίτι που έχει νοικιάσει η Μελίνα. Η Μελίνα εκείνη την ώρα κάνει δουλειές, σηκώνει τις βαλίτσες και τακτοποιεί πράγματα. Η Βασιλική έξαλλη της επιτίθεται λεκτικά: «Είσαι τελείως τρελή, κοπέλα μου; Πακετάρουμε τα πάντα και γυρνάς στην Κύπρο», της λέει επιτακτικά. Η Μελίνα αγριεύει: «Βασιλική, παράτα με», της λέει και της εξηγεί τι έχει συμβεί και γιατί είναι τόσο πολύ θυμωμένη και απογοητευμένη από τη ζωή της στην Κύπρο και από τη στάση του Αχιλλέα. Οση ώρα της εξιστορεί τι έχει συμβεί, η Μελίνα βρίσκεται σε ένταση και στο τέλος ρωτάει τη φίλη της: «Τι έχει να πεις;». Η Βασιλική όμως την κοιτάζει έντρομη, βλέπει σταγόνες αίμα και, με όση ψυχραιμία τής μένει, λέει: «Κάτσε σε μια καρέκλα αμέσως, έχεις αιμορραγία». Η Μελίνα κοιτάζει με φόβο και μόλις που προλαβαίνει να πει: «Θεέ μου!».
Η Βασιλική τρελαίνεται, τη βοηθάει να ξαπλώσει και αμέσως τηλεφωνεί στις πρώτες βοήθεια για να στείλουν ασθενοφόρο. Στη συνέχεια, σε πανικό, λέει στη Μελίνα να τηλεφωνήσει στον Σήφη και η Μελίνα προσθέτει: «Πάρε τη Γεσθημανή να κάτσει εδώ με τα παιδιά, αλλιώς θα με μεταφέρουν μόνη μου και θα μείνεις εσύ εδώ». Η Μελίνα βρίσκεται σε κακή κατάσταση και σωματική αλλά και ψυχική και κλαίει συνέχεια. Ετσι τη βρίσκουν η Γεσθημανή και ο Σήφης που τρέχει κοντά της με αγωνία: «Μελίνα, τι έπαθες;», ρωτάει με αγωνία ενώ εκείνη συνεχίζει να κλαίει με λυγμούς. Η Βασιλική του απαντάει: «Σου είπα και στο τηλέφωνο Σήφη, δεν ξέρουμε τι είναι, έχει πάντως αιμορραγία και έχουμε καλέσει ασθενοφόρο». Ο Σήφης προσπαθεί να τους δώσει κουράγιο: «Θα έρθω κι εγώ μαζί. Μη φοβάσαι», της λέει, αλλά η Μελίνα έχει άλλη άποψη: «Οχι, σε παρακαλώ μην έρθεις. Καλύτερα να κάτσεις εδώ με τη Γεσθημανή και τα παιδιά».
Την ίδια στιγμή φτάνει και το ασθενοφόρο και οι νοσοκόμοι βάζουν τη Μελίνα στο φορείο και μαζί της μπαίνει και η Βασιλική, η οποία κοιτάζει τον Σήφη και του λέει ότι μόλις φτάσουν και δουν τι συμβαίνει θα τους ενημερώσει.