Άγνωστες λεπτομέρειες και περιστατικά από τα γυρίσματα της σειράς του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ιησούς από τη Ναζαρέτ», αποκάλυψε ο ηθοποιός Γιώργος Βογιατζής, ο οποίος συμμετείχε στη σειρά ενσαρκώνοντας τον Ιωσήφ.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Βογιατζής μίλησε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων και πληροφορίες για τον πρωταγωνιστή της ταινίας, Ρόμπερτ Πάουελ.

«Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ είναι από τις καλύτερες δουλειές που έχω κάνει. Δεν νομίζω ότι μπορεί να ξαναγίνει τέτοιου είδους δουλειά. Ήταν όλα πραγματικά. Και τα χτισίματα και τα ρούχα και οι άνθρωποι. Και ήταν η πρώτη φορά που κάποιος μπόρεσε να βάλει 50 stars όλους μαζί», τόνισε ο ηθοποιός.

Διαβάστε ακόμα: Kadin: Όσα δεν ξέρετε για τη νέα τούρκικη σειρά του ANT1!

«Ο Τζεφιρέλι σχεδίαζε κάθε σκηνή το βράδυ και αν τις δεις μοιάζουν με κάδρα του Da Vinci. Ήταν πολύ λεπτομερής δουλειά. Ο Ρόμπερτ Πάουελ ήταν καταπληκτικός. Όταν τον είδα στην Cinecitta ήταν με κόκκινα σγουρά μαλλιά, με κάτι γυαλάκια… πού να φανταστώ… Και τον ρωτάω τον Τζεφιρέλι: «Αυτός παίζει τον Χριστό;» Λέει ναι. Και θα δεις. Μετά τον ντύσανε, του βάλανε τα μαλλιά, το μούσι και βγαίνει από το στούνιο και έμεινα. Νόμιζα ότι έβλεπα τον Χριστό», πρόσθεσε.

«Επειδή δεν βλέπει καλά με τα γυαλιά, έχει ένα βλέμμα που δεν ανοιγοκλείνει ποτέ τα μάτια του. Και γι’ αυτό τον πήρε ο Τζεφιρέλι. Μου λέει: ‘Εγώ τον πήρα όταν είδα ότι δεν έβλεπε’», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το ποια είναι η σχέση του με τη θρησκεία, απάντησε: «Μπήκα στο κλίμα της θρησκείας λόγω της κατάστασης σε σημείο που άρχισα να έχω παραισθήσεις. Από τότε άρχισε να μου κάνει πλάκα ο Τζεφιρέλι. Πριν κάνει γυρίσματα για τη σταύρωση έλεγε: ‘Για ρωτήστε τον Γιώργο, τι καιρό θα κάνει αύριο’».

Πηγή: athensmagazine.gr