«Ο Θεός σού δίνει αυτό που μπορείς να αντέξεις». Η τραγική ειρωνεία είναι πως αυτό το έλεγε ο σύντροφος της Μαρίνας Πήχου, Θανάσης Γκιτέρσος, για να μας το μεταφέρει εκείνη σήμερα μέσα από την πρώτη της συνέντευξη μετά το «Survivor».

Αν κι εκείνος έφυγε από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι στην Ικαρία, ζει μέσα από τις ιστορίες των άνθρωποι που τον αγάπησαν, τον έκλαψαν και θα τον θυμούνται για πάντα. Παρά το άσχημο παιχνίδι που της έπαιξε η μοίρα, η «Μαχήτρια» επέστρεψε πιο δυνατή από ποτέ, στέκεται γερά στα πόδια της, ρίχνει κροσέ στην κλίκα των «μπλε», μας μεταφέρει αναμνήσεις, άγνωστα περιστατικά από τον έρωτα της ζωής της και τα όνειρα που έκανε μέχρι πρόσφατα.

Διαβάστε ακόμα: ELIF: Ο Κενάν βρίσκει τη φωτογραφία της Μελέκ! Τι θα δούμε σήμερα Παρασκευή 02/03

Πώς γνωριστήκατε με τον Θανάση Γκιτέρσο;

Στη Σκιάθο, ερωτευτήκαμε με την πρώτη ματιά. Ο Θάνος μόλις με είδε, είπε στους φίλους του «αυτή είναι για μένα» και αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα που μου είπε μόλις με κοίταξε στα μάτια. Έκανε το πρώτο βήμα και μόλις τον είδα λέω «είναι ο άντρας της ζωής μου».

Ευχαρίστησες τον Θεό που σου έφερε αυτόν τον άνθρωπο;

Όσο καιρό ήμουν με τον Θάνο, κάθε βράδυ επί πέντε χρόνια ευχαριστούσα τον Θεό που μου τον είχε στείλει στη ζωή μου. Του το είχα πει κιόλας.

Συζούσατε;

Από την πρώτη στιγμή είχαμε συγκατοικήσει, μου έλεγε «δεν έχει νόημα να μείνεις αλλού, είσαι η γυναίκα της ζωής μου».

Οι γονείς σου τον είχαν γνωρίσει;

Τον γνώρισαν στην ορκωμοσία, τον τρίτο χρόνο που ήμασταν μαζί. Με την πρώτη κουβέντα τον λάτρεψαν γιατί είδαν πόσο με αγαπάει και κατάλαβαν πόσο με φροντίζει και νοιάζεται για μένα.

Αφού ήταν συντοπίτης σου, δεν είχατε συναντηθεί στα Τρίκαλα;

Ποτέ. Παρ’ όλα αυτά μου είχε πει κάποια στιγμή ότι με είδε στην παρέλαση. Είχε έρθει και την επόμενη χρονιά, αλλά δεν με ξαναείδε.

Λέγατε κάθε μέρα «σ’ αγαπώ»;

Όχι, αλλά κάθε μέρα μού έδειχνε πόσο μ’ αγαπά με μικρά πραγματάκια. Δώρα δεν μου έκανε, δεν ήθελα και δεν μ’ άρεσαν ούτως ή άλλως. Ήξερε τι ζητάω απ’ τη ζωή, που σίγουρα δεν ήταν τα λουλούδια, ούτε τα σοκολατάκια, ούτε τα υλικά αγαθά. Τι να σου πω, ότι μου έφτιαχνε πρωινό και ότι μου μαγείρευε το μεσημέρι; Έκανε τα πάντα.

Το πρώτο ραντεβού πού ήταν;

Στα Τρίκαλα. Γυρνούσα από διακοπές, ο Θάνος έφευγε για Αθήνα και με πήρε τηλέφωνο. Τον ρωτάω αν θέλει να βρεθούμε, μου λέει «ναι» και μόλις ανοίγω την πόρτα του σπιτιού μου πετάω τα πράγματά μου στην είσοδο σαν την τρελή και αρχίζω να τρέχω για να τον προλάβω. Στον δρόμο μου έφευγαν οι παντόφλες και δεν με ένοιαζε. Τον βρήκα και κάναμε βόλτα, πρέπει να κάτσαμε 6-7 ώρες, δεν μπορούσε να φύγει με τίποτα.

Τότε έπεσε το πρώτο φιλί;

Ναι, έχασα τη γη κάτω απ’ τα πόδια μου, δεν το έχω ξανανιώσει ποτέ στη ζωή μου αυτό το πράγμα. Δεν το πίστευα ότι υπάρχει, μου το έλεγαν φίλες μου και τις κορόιδευα.

Ετοιμαζόσασταν να παντρευτείτε;

Ναι, και θα παντρευόμασταν σίγουρα. Ήθελε να με παντρευτεί από την πρώτη μέρα που με γνώρισε.

Ήσουν μπροστά όταν πνίγηκε;

Ήμουν 50 μέτρα μακριά, ήταν τα βράχια μπροστά και δεν βλέπαμε. Θυμάμαι τον φίλο του να με φωνάζει από μακριά και να μου λέει «έχασα τον Θάνο στα κύματα». Νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα κι άρχισα να του λέω «τι είναι αυτά που λες, θα φας μπουνιές». Πήγαμε να δούμε τι συμβαίνει, με το που πήγα εκεί όμως δεν είχαμε οπτική επαφή...

Έπαθες σοκ όταν κατάλαβες τι συνέβη;

Ναι, ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου. Όταν είσαι σε διακοπές που είναι όλα στο ταβάνι και μέσα σε δευτερόλεπτα αλλάζει η ζωή σου, όλα σου γυρνάνε ανάποδα και πιάνεις πάτο, χάνεις τα πάντα, δεν θες να συνεχίσεις να ζεις.

Έβρισες ποτέ τον Θεό που στον πήρε;

Πολλές φορές, υπήρχε πολύς θυμός. Έβριζα συνέχεια, ήμουν με νεύρα και δεν συμπεριφερόμουν καλά ούτε στους δικούς μου ανθρώπους.

Κλείστηκες στον εαυτό σου;

Αρκετά, δεν μπορούσα να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Δεν μίλαγα σε κανέναν, δεν μπορούσα να περιγράψω πώς νιώθω, σαν να ήμουν κενή μέσα μου.

Διαβάστε ακόμα: Αυτές είναι οι καλύτερες ελληνικές σειρές που έγραψαν ιστορία

Ποια είναι τα τελευταία λόγια που ανταλλάξατε;

Πριν γίνει αυτό, θυμάμαι ότι έπαιζε με τα κύματα. Συνήθως ξεκινούσα εγώ την εξερεύνηση στα βράχια και πηγαίναμε μαζί. Ήταν η μοναδική φορά που πήγε με τον φίλο του. Αυτό που μου είπε είναι «μωράκι, πάω για εξερεύνηση» και του λέω «μωράκι, έρχομαι, δώσε μου τρία λεπτά γιατί έχω μία συζήτηση».

Υπάρχει κάτι που ήθελες να του πεις και δεν πρόλαβες;

Του τα λέω όλα κάθε μέρα που περνάει και πιστεύω ότι μ’ ακούει. Μιλάω μαζί του κάθε μέρα και δεν υπάρχει μέρα που να μην τον σκέφτομαι. Ίσως και κάθε δευτερόλεπτο της μέρας. Είναι πλέον σαν να είναι μέσα μου.

Στον ύπνο σου τον έχεις δει;

Όχι, και είναι πολύ περίεργο.

Όταν έφυγε απ’ τη ζωή σκέφτηκες να αυτοκτονήσεις;

Όχι, αλλά αν τον έβλεπα θα βουτούσα στη θάλασσα. Ή θα «φεύγαμε» μαζί ή θα μέναμε και οι δύο. Από τη στιγμή που δεν έγινε αυτό δεν ήθελα να τον απογοητεύσω και να σκεφτώ να αυτοκτονήσω γιατί ξέρω ότι με βλέπει από εκεί πάνω.