Το «ΜasterChef 2» γράφει τη δική του ιστορία, αφού τείνει να γίνει ο μεγαλύτερος σε διάρκεια διαγωνισμός μαγειρικής στην τηλεόραση.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη:

Αν και τα ριάλιτι του είδους προβάλλονται συνήθως για ένα τρίμηνο, η επιτυχία οδήγησε τους ιθύνοντες του Star να αλλάξουν τα πλάνα τους και να δώσουν εκ νέου παράταση στο εν λόγω πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το «MasterChef», που έκανε πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου, επρόκειτο να ολοκληρωθεί μέσα στον Απρίλιο.

Διαβάστε ακόμα: MasterChef: Η απαιτητική δοκιμασία που αλλάζει τα δεδομένα και "παγώνει" τους επτά παίκτες! (Βίντεο)

Στη συνέχεια, λόγω των υψηλών ποσοστών θεαματικότητας που καταγράφει, το φινάλε πήρε αναβολή έως τον Μάιο, ενώ τώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δόθηκε επιπλέον τηλεοπτικός χρόνος προκειμένου η παραγωγή να προβληθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Καθώς βλέπουν ότι το ενδιαφέρον του κοινού παραμένει αμείωτο, οι υπεύθυνοι επιθυμούν να ολοκληρώσουν τη σεζόν με μια μεγάλη επιτυχία στο prime time που ούτως ή άλλως είναι ένα δυνατό όπλο απέναντι από τον ανταγωνισμό που ρίχνει αυλαία την ίδια χρονική περίοδο. Ετσι, με την κίνηση αυτή και δεν θα δημιουργηθεί κενό στο πρόγραμμα του σταθμού αφήνοντας το προβάδισμα στους απέναντι αλλά και εμπορικά θα μπουν έσοδα, καθώς τα νούμερα είναι σταθερά υψηλά. Μάλιστα, για να μην αρχίζει να γίνεται κουραστικό το παιχνίδι, στο Star έχουν πάρει τα μέτρα τους.

Αρχικά θα προβάλουν τα επεισόδια που εξοικονόμησαν τις ημέρες του Πάσχα, οπότε και υπήρξε μίνι διακοπή στη μετάδοση του προγράμματος. Επιπλέον, στα νέα επεισόδια θα υπάρξει προσθήκη νέων δοκιμασιών εκτός του βασικού διαγωνιστικού μέρους. Μια τέτοια δοκιμασία ήταν και το εμβόλιμο «Silver award week» όπου οι παίκτες διαγωνίστηκαν για 10.000 ευρώ καθώς και για την πρακτική τους σε ένα δημοφιλές εστιατόριο της επιλογής τους, στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί ο ΑΝΤ1 δεν κόβει το Hell's Kitchen; Το άγνωστο παρασκήνιο που το κρατάει στον αέρα παρά τα χαμηλά νούμερα!

Εντωμεταξύ, μετά το μεγάλο φινάλε η παραγωγή θα συνεχίσει να δουλεύει ακάθεκτη, καθώς θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα του «MasterChef junior», εκμεταλλευόμενη τις διακοπές των μικρών φιλόδοξων μαγείρων αλλά και το πλατό που θα είναι πανέτοιμο για να τους υποδεχτεί, αφού δεν θα κλείσει καθόλου τις πύλες του.