Στο MasterChef 6, μετά τη χρήση της κάρτας ασυλίας από τον Γιάννο Σδούγκα, ο Μάριος Λιόλιος εξαιρέθηκε από τη Δοκιμασία Αποχώρησης, ενώ εκείνος που συγκέντρωσε τη χαμηλότερη βαθμολογία ήταν ο Βασίλης Μπόλλος, ο οποίος αποχώρησε οριστικά από το διαγωνισμό.

Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, καλωσορίζουν τους 11, πλέον, διαγωνιζόμενους στην Ομαδική Δοκιμασία της «Ιταλικής Εβδομάδας». Καλεσμένη σε αυτή τη δοκιμασία, για να δοκιμάσει και να κρίνει τις προσπάθειες των δυο ομάδων, η Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, κ. Patrizia Falcinelli.

O Γιάννος Σδούγκας κατάφερε να κερδίσει στη δοκιμασία γευσιγνωσίας, όχι μόνο την κάρτα ασυλίας αλλά και τα πλεονεκτήματα αυτής της Ομαδικής Δοκιμασίας. Θα καταφέρει να τα διαχειριστεί υπέρ του και πώς θα κρίνουν τις αποφάσεις του οι συμπαίκτες του; Ποιες θα είναι οι νέες ομάδες, που θα σχηματιστούν;

Ζητούμενο αυτής της Ομαδικής Δοκιμασίας είναι τέσσερα πιάτα με ιταλικό χαρακτήρα από κάθε ομάδα, μια bruschetta με βάση τη δική τους focaccia, ένα γεμιστό ζυμαρικό cappelleti, κυρίως πιάτο με πρωταγωνιστή τα gnocchi και γλυκό με βασικό θέμα τα cannoli. Συνταγές μέρος μιας μεγάλης πολιτισμικής και μαγειρικής κληρονομιάς, που συμπεριλαμβάνει και τη Μεσογειακή διατροφή, η οποία αποτελεί ένα υγιεινό και βιώσιμο μοντέλο διατροφής και ζωής, που ενώνει Ελλάδα και Ιταλία.

Ο διαγωνισμός έχει πια προχωρήσει αρκετά και οι απαιτήσεις αυξάνονται. Σε αυτή τη δοκιμασία οι κριτές ζητούν από τις δυο ομάδες όχι μόνο νόστιμα και άρτια τεχνικά εκτελεσμένα πιάτα αλλά και δημιουργικά.

Οι δυο ομάδες μαγειρεύουν με ζήλο έχοντας ως στόχο τη νίκη, που θα τους οδηγήσει στη χρυσή δεκάδα του διαγωνισμού, αλλά και τη μεγάλη επιθυμία να ευχαριστήσουν και να τιμήσουν την υψηλή καλεσμένη. Η ομάδα που θα καταφέρει να κατανοήσει καλύτερα το ζητούμενο της δοκιμασίας, να συνεργαστεί και να επικοινωνήσει καλύτερα, θα είναι και εκείνη που θα τα καταφέρει.

To trailer του αποψινού (27/4) MasterChef 6

Ο Βασίλης Μπόλλος αποκαλύπτει ποιος θεωρεί ότι θα κερδίσει το παιχνίδι

Ο Βασίλης, ο παίκτης του Mastechef που αποχώρησε το βράδυ της Τρίτης 19/4, βρέθηκε στην εκπομπή Breakfast at Star το πρωί της Τετάρτης 20/4 και μίλησε για την συμμετοχή του και την εμπειρία του στο παιχνίδι, ενώ αποκάλυψε και ποιον παίκτη θεωρεί αρκετά δυνατό, ώστε να φτάσει στον τελικό και να κατακτήσει τη νίκη.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης αναφέρθηκε στη δήλωση που είχε κάνει σχετικά με τον Πάνο, όπου του είχε ζητήσει να κερδίσει το παιχνίδι, ενώ θεωρεί ότι ο Νικήτας είναι πιθανός νικητής.