14 επίδοξοι μάγειρες συνεχίζουν την πορεία τους στο MasterChef 2022 και ανάμεσα τους βρίσκεται ο επόμενος ή η επόμενη MasterChef της Ελλάδος, που θα κερδίσει τον τίτλο, το τρόπαιο και το έπαθλο των 50.000 ευρώ!

Νέα εβδομάδα ξεκινά και στο επίκεντρο αυτή τη φορά βρίσκεται το αμπέλι. Στην ελληνική κουζίνα, άλλωστε, έχουμε μάθει να αξιοποιούμε πλήρως ένα αμπέλι και πρόκειται για ένα από τα χρησιμότερα φυτά. H δοκιμασία του Mystery Box αποδεικνύεται ένας ωραίος και «μερακλήδικος» πρόλογος για το απαιτητικό Tεστ Δημιουργικότητας, που ακολουθεί.

Τρία ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα μπαίνουν στο προσκήνιο στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας και η διαχείριση των πλεονεκτημάτων από τον νικητή του Mystery Box μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις. Η νίκη, σε αυτή τη δοκιμασία, προσφέρει όχι μόνο τα πλεονεκτήματα στην επόμενη Ομαδική Δοκιμασία (δείτε εδώ πώς είναι διαμορφωμένες οι ομάδες) αλλά και τη μόνιμη κάρτα ασυλίας, αφού μετά τη χρήση της από τον Γιάννο Σδούγκα την προηγούμενη εβδομάδα είναι και πάλι διαθέσιμη.

Ποιοι θα καταφέρουν να αποδείξουν ότι «ουκ εν τω πολλώ το ευ» παρουσιάζοντας αξιόλογα πιάτα στους τρεις chef κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο; Και ποιοι θα είναι εκείνοι με τις λιγότερο καλές προσπάθειες, που θα οδηγηθούν σε Δοκιμασία Αποχώρησης;

Το trailer του αποψινού (11/4) MasterChef 6

«Ήμουν παράπλευρη απώλεια»

Ο Τζόναθαν Χάρτνετ, που αποχώρησε στο πριν λίγες μέρες από το MasterChef, βρέθηκε στην εκπομπή "Breakfast at Star" το πρωί της Τετάρτης 7/4 και έκανε τις πρώτες δηλώσεις για την αποχώρησή του, τους συμπαίκτες του και τις κλίκες που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό των ομάδων.

«Ήμουν παράπλευρη απώλεια. Δεν προσπάθησα ποτέ να μπω σε ίντριγκες, ήθελα να το δω μαγειρικά και να πάρω συμβουλές αλλά και να δίνω σε όλους. Είχε ένταση στο σπίτι, άκουσα πολλές χοντράδες. Ένα παιχνίδι είναι, μην το παρακάνουμε, ήρθαμε να μαγειρέψουμε. Όταν άρχισαν να μπλέκουν τις κλίκες, άρχισα και εγώ να χάνω το ενδιαφέρον.

Είχε κλίκα στην κόκκινη ομάδα, ο Γιάννος, ο Ιταλός, ο Μάριος, ο Πάναγιώτης. Ήταν η πύλη… Κατάλαβα ότι δεν θα ψηφίζουν ο ένας τον άλλον, ό,τι και να γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.