Στο MasterChef 6, οι δυο ομάδες, κόκκινη και μπλε, φτάνουν στο συμβούλιο της εβδομάδας με ανανεωμένη σύνθεση μελών και νέους αρχηγούς.

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, έχοντας στη διάθεσή του τα πλεονεκτήματα της Ομαδικής Δοκιμασίας, επέλεξε να προστεθούν στην κόκκινη ομάδα η Ελπίδα Μορφούλη και ο Νικήτας Μπατσικούρας και κατά συνέπεια να επιστρέψουν στην μπλε ομάδα ο Δημήτρης Ταϊρίδης, η Βασιλική Δροσάτου και ο Νίκος Μπέρκας. Ο Γιάννος Σδούγκας και ο Βασίλης Μπόλλος είναι οι νέοι αρχηγοί της κόκκινης και της μπλε ομάδας αντίστοιχα.

Ποια ομάδα κατάφερε να συνεργαστεί καλύτερα, παρουσιάζοντας ένα άρτιο vegetarian μενού degustation τεσσάρων σταδιών με συνοχή στο μενού της;

Το αποτέλεσμα αυτής της Ομαδικής Δοκιμασίας δεν θα στοιχίσει σε κάποιον τη θέση του στο διαγωνισμό, θα καθορίσει όμως τη διεκδίκηση ενός πολύ σημαντικού επάθλου, από ένα μέλος της νικήτριας ομάδας. Ο αρχηγός της νικήτριας ομάδας καλείται να πάρει μια σημαντική απόφαση, που θα επηρεάσει τις εξελίξεις.

Ακόμα και αν δεν αποχωρεί κανείς από την ηττημένη ομάδα, οι χειρισμοί ορισμένων στην Ομαδική Δοκιμασία και τα λάθη, που κόστισαν τη νίκη, φέρνουν εντάσεις, αφού το έπαθλο, που χάνεται, είναι τόσο σημαντικό.

Στη δοκιμασία, που ακολουθεί, τα μέλη της νικήτριας ομάδας θα διαγωνιστούν σε ατομικό επίπεδο για να διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο της «Πράσινης Εβδομάδας». Ποιος ή ποια θα τα καταφέρει;

Το trailer του αποψινού MasterChef 6

"Κόλαφος" ο Τζόναθαν Χάρτνετ για τους συμπαίκτες του

Ο Τζόναθαν Χάρτνετ, που αποχώρησε στο 5/4 επεισόδιο του MasterChef, βρέθηκε στην εκπομπή "Breakfast at Star" το πρωί της Τετάρτης 7/4 και έκανε τις πρώτες δηλώσεις για την αποχώρησή του, τους συμπαίκτες του και τις κλίκες που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό των ομάδων.

«Ήμουν παράπλευρη απώλεια. Δεν προσπάθησα ποτέ να μπω σε ίντριγκες, ήθελα να το δω μαγειρικά και να πάρω συμβουλές αλλά και να δίνω σε όλους. Είχε ένταση στο σπίτι, άκουσα πολλές χοντράδες. Ένα παιχνίδι είναι, μην το παρακάνουμε, ήρθαμε να μαγειρέψουμε. Όταν άρχισαν να μπλέκουν τις κλίκες, άρχισα και εγώ να χάνω το ενδιαφέρον.

Είχε κλίκα στην κόκκινη ομάδα, ο Γιάννος, ο Ιταλός, ο Μάριος, ο Πάναγιώτης. Ήταν η πύλη… Κατάλαβα ότι δεν θα ψηφίζουν ο ένας τον άλλον, ό,τι και να γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.