Στο MasterChef 6, η Φανή Ζιώγα, ως νικήτρια της δοκιμασίας του Mystery Box, αποφάσισε να προκαλέσει τον Γιάννο Σδούγκα σε μαγειρική μονομαχία για τη διεκδίκηση της μόνιμης κάρτας ασυλίας. Η ήττα της, την οδήγησε στη Δοκιμασία Αποχώρησης μαζί με την Ελισάβετ Κοντοκώστα, τη Βασιλική Δροσάτου και τον Μάριο Λιόλιο, που παρουσίασαν τις λιγότερο καλές μαγειρικές προσπάθειες.

Ο Γιάννος Σδούγκας παραμένει κάτοχος της μόνιμης κάρτας ασυλίας και καλείται ξανά να αποφασίσει αν θα κάνει χρήση για κάποιον από τους τέσσερις υποψηφίους για αποχώρηση. Ποια θα είναι η απόφαση του και πώς θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα;

Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχονται στην κουζίνα του MasterChef 2022 τον καλεσμένο chef Παναγιώτη Γιακαλή, που έχει ετοιμάσει ένα πιάτο αντιγραφής υψηλών απαιτήσεων, βασισμένο στις φρέσκες πρώτες ύλες και στην πλήρη αξιοποίηση των υλικών.

MasterChef αποχώρηση

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να ακολουθήσουν με ακρίβεια τα βήματα της συνταγής, δείχνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις υφές, στις τεχνικές και στις γεύσεις του πιάτου, που καλούνται να αντιγράψουν, ώστε να καταφέρουν να διατηρήσουν τη θέση τους στο διαγωνισμό.

Είναι, όμως, όλοι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της μαγειρικής αυτής δοκιμασίας;

To trailer του αποψινού επεισοδίου στο MasterChef 6

Γρηγόρης Γιαννόπουλος - «Δεν ήθελα να ξαναμπώ στο MasterChef»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Breakfast@star» βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Δευτέρας 4/4 ο Γρηγόρης Γιαννόπουλος, ο πρώην παίκτης του Masterchef 6. Ο ίδιος μίλησε για τη διαδικασία των επιστροφών ενώ μάλιστα αποκάλυψε πως δεν ήθελε να μπει ξανά στο σπίτι του ριάλιτι.

«Δεν πήρα κρέας γιατί δεν ήθελα να δυσκολέψω τον Στέφανο επειδή είναι καλός φίλος. Σίγουρα αυτό το εκτίμησε ο Στέφανος. Έτσι κι αλλιώς εγώ δεν ήθελα να μπω ξανά στο σπίτι. Ήθελα να βοηθήσω τον Στέφανο. Ήθελα να περάσει ο Στέφανος. Η αλήθεια είναι ότι στεναχώρησα πολύ κόσμο που δεν μπήκα πάλι.

Δεν σκέφτηκα ότι θα έμπαινα ξανά στον διαγωνισμό. Δεν ήθελα να κοροϊδέψω τους κριτές, αλλά ούτε και τα παιδιά. Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που το σεβάστηκαν και οι κριτές. Θα έλεγα όχι και να μου έλεγαν να μπω στο σπίτι. Όταν άκουσα πως φεύγει ο Στέφανος λέω “δεν το πιστεύω”. Ήμουν πολύ δυσαρεστημένος από τον κόσμο έξω και όλο αυτό που είχε γίνει. Δε σκέφτηκα να μπω και να το γυρίσω. Μόνο για τους φίλους μου θα έμπαινα», είπε χαρακτηριστικά.