Από Ελένη Μήτση

Μια αποκαλυπτική και από καρδιάς συνέντευξη παραχώρησε ο σύζυγος της Χρυσούλας Διαβάτη, Νικήτας Τσακίρογλου σε εκπομπή της ΕΡΤ την Τρίτη 25/10.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά ζευγάρια των ηθοποιών, που πορεύονται μαζί εδώ και πολλά χρόνια με αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Εκείνος με τη σειρά του αφού μίλησε για την παράσταση ''Ματωμένα χώματα'', που παίζει μίλησε και για τον λόγο, που η σύζυγος του δεν κάνει πλέον θέατρο (δείτε εδώ τα συγκινητικά λόγια της ηθοποιού για τον θάνατο της Ντίνας Κώνστα).

Ο λόγος που η Χρυσούλα Διάβατη δεν κάνει παραστάσεις

«Κι εγώ και η Χρυσούλα πιστεύουμε πολύ στο Θεό. Είμαστε μαζί πάνω από 50 χρόνια. Είναι σπουδαία ηθοποιός, καλύτερη από μένα. Δυστυχώς ο χρόνος δεν μας αφήνει να γελάμε όπως γέλαγε η Χρυσούλα εκείνη την εποχή», είπε αρχικά ο Νικήτας Τσακίρογλου.

Ο Νικήτας Τσακίρογλου είπε στη συνέχεια: «Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν θέλει να παίξει στο θέατρο. Είναι συνειδητή η επιλογή της, παρόλο που έχει προτάσεις. Έχει κουραστεί και ίσως και η εποχή που βιώνουμε και ιδιαίτερα στο χώρο του θεάτρου, δεν της πάει. Την εκτιμώ, την πιστεύω και συνεχίζω να την αγαπώ».

Το νυφικό της Χρυσούλας Διαβάτη στον γάμο της με τον Τσακίρογλου

Στην φόρα βγήκε μια σπάνια φωτογραφία από τον γάμο της Χρυσούλας Διαβάτη με τον Νικήτα Τσακίρογλου. Να τονίσουμε πως το καλλιτεχνικό ζευγάρι μετράει 6 δεκαετίες γάμου.

Αναμφίβολα μετά από τόσα χρόνια κοινής πορείας, παραμένουν τρελά ερωτευμένοι ο ένας για τον άλλον. Ωστόσο, η ιστορία της πρότασης που έκανε ο ηθοποιός στην σύζυγό του είναι ιδιαίτερα όμορφη και ρομαντική.

Ο Νικήτας Τσακιρογλου και η Χρυσούλα Διαβάτη ένα από τα πιο αγαπημένα θεατρικά ζευγάρια, την ημέρα του γάμου τους, πριν από 6 δεκαετίες: “Ένα Πάσχα, που ο Νικήτας έμενε στη Θεσσαλονίκη, γιατί πρωταγωνιστούσε σε παράσταση του ΚΘΒΕ, πήγα να τον δω και να μείνω μερικές μέρες μαζί του λέγοντας ψέματα στους γονείς μου πως θα επισκεφτώ μια φίλη μου» Έχει διηγηθεί σχετικά η Χρυσούλα Διαβάτη «Θέλοντας μάλιστα να τον εντυπωσιάσω, το Μεγάλο Σάββατο είχα φτιάξει με την γκαζιερίτσα που είχε ο Νικήτας στο δωμάτιό του, έτσι για το καλό, κόκκινα αβγά και μαγειρίτσα, τις οδηγίες τις είχα αντιγράψει σε ένα χαρτάκι από κάποιο τσελεμεντέ.

Μετά την Ανάσταση λοιπόν στην εκκλησία και το “Χριστός Ανέστη”, επιστρέψαμε στο δωματιάκι μας και εκείνος μου έδωσε τότε ένα μεταξωτό αβγό που ακόμα το έχω φυλαγμένο, τόσο πολύτιμο είναι για μένα. Μου λέει “άνοιξέ το”. Είχε μέσα ένα σημειωματάκι και δυο βέρες τυλιγμένες πολύ όμορφα με ανθάκια!».

Ο Νικήτας Τσακίρογλου έχει πει για την σχέση τους: «Είναι πολύ σημαντικό το «μαζί» γιατί μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για το θέατρο πρωτίστως και τις ίδιες αγωνίες για να δημιουργήσουμε μία καλύτερη ζωή. Αυτοσκοπός είναι να συντηρείς σωστά τη μονιμότητα και να υπάρχει αυτό το πρωτογενές στοιχείο που την έφτιαξε. Λέγεται έρωτας.».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Έξαλλος ο Σπύρος Μπιμπίλας - «Δεν μπορεί η κυρία Διαβάτη να μη γνωρίζει την κυρία Δούκα»

Ράδιο Αρβύλα: Σατίρισαν την Χρυσούλα Διαβάτη και την «απώλεια» μνήμης της