Από Στέλλα Μούτσιου

Ο Τάσος Χαλκιάς παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο περιοδικό On Time και μίλησε για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στη ζωή του, οι οποίες αφορούσαν και την οικονομική του κατάσταση, η οποία άγγιξε την καταστροφή. Μάλιστα, σε προηγούμενη συνέντευξή του, μίλησε αναλυτικά για το τι συνέβη.

Αυτή τη φορά, εξήγησε σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα όσον αφορά τα χρέη του, ενώ απάντησε και για το πως αισθάνεται σχετικά με την τότε απόφασή του και αν το μετανιώνει.

Οι αποκαλύψεις του Τάσου Χαλκιά για την οικονομική του καταστροφή

Όλα αυτά τα χρόνια έχεις προσφέρει πολλά στο θέατρο, αλλά έκανες και το μεγάλο ρίσκο το 2008 να δημιουργήσεις (μαζί με τη σύζυγο σου και ηθοποιό Πένυ Παπουτσή) τη δραματική σχολή «Πρώτη Πράξη». Δυστυχώς όμως αυτό ήταν η πλήρης οικονομική καταστροφή σου.

Ναι, έτσι είναι. Θέλαμε να κάνουμε το καλύτερο, ήταν το μεγάλο μας όνειρο. Τόσο το δικό μου όσο και της συζύγου μου, που μαζί πορευτήκαμε και πήραμε το μεγάλο ρίσκο. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με την παγκόσμια ύφεση, της οποίας πρέπει να είμαστε ακόλουθοι αν όχι οπαδοί. Πρέπει να την ενστερνιστούμε και να την αποδεχτούμε. Δεν μπορούσα να υπολογίσω πόσο μεγάλη θα ήταν η φθορά μου σαν επιχειρηματίας.

Τάσος Χαλκιάς
Instagram / Τάσος Χαλκιάς

Γιατί δεν είδα ποτέ, από άγνοια, όλη αυτή την ιστορία ως επιχείρηση. Την έβλεπα με τα αγαθά μάτια του ονειροπόλου καλλιτέχνη. Κι όταν κινείσαι έτσι μέσα σε έναν ανταγωνιστικό χώρο, δεν φαντάζεσαι ότι δεν θα σε αφήσουν να υπάρξεις τη στιγμή που έχουν παντού απλωμένα… πλοκάμια. Και δεν εννοώ συναδέλφους μου που έχουν δραματικές σχολές. Από άλλα τραστ δέχθηκα πισώπλατες μαχαιριές και σε καμία περίπτωση από συναδέλφους μου. Δανείστηκα, πήρα ένα μεγάλο δάνειο, βάζοντας υποθήκη ένα εξοχικό σπίτι που είχα. Το έχασα! Όπως έχασα και αυτοκίνητα και άλλα υλικά αγαθά, με αποτέλεσμα να είμαι ένας πάρα πολύ ωραίος πτωχευμένος.

Έχεις ακόμα χρέη από αυτή την ιστορία;

Ναι. Όταν έχεις πάρει ένα δάνειο 168.000 ευρώ για να φτιάξεις αυτό που έπρεπε και ονειρεύτηκες, αλλά δεν το εξυπηρετείς από το 2013, τότε το ποσό διογκώνεται, έχει γίνει περίπου 300.000 ευρώ, οπότε πως να το φέρω σε λογαριασμό;

Το μετάνιωσες με αυτά που πέρασες και περνάς;

Όχι. Μετάνιωσα όμως για κάποιους χειρισμούς που δεν έκανα σωστά. Δεν έχω ιδέα από επιχειρήσεις. Έπρεπε λοιπόν να βάλω κάποιον ειδικό να μου πει πως γίνονται οι επιχειρήσεις. Το θέμα είναι πως αυτοί που με συμβούλεψαν το έκαναν λίγο αργά.

Οι δηλώσεις του για τον Χριστιανισμό και την θέση της γυναίκας

Στον Αλέξη Μίχα και την εκπομπή «Πάμε Δανάη» μίλησε το πρωί της Τρίτης 6/9 ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο περιβόητο περιστατικό με την Ιωάννα Μαλέσκου στο Love it όσο και στην καριέρα του και στο πρόβλημα υγείας που πέρασε.

«Δεν είναι απολυτά δική μου επιλογή η αποχή από τις σειρές. Δεν υπήρχε ίσως η μεγάλη ανάγκη να επενδύσουν πάνω μου. Καλό κάνει η ελληνική μυθοπλασία. Είναι μεγάλη όμως η πληθώρα των σειρών.

Πριν από το Λοβ σόρι είχα συνεργαστεί ξανά με την Ελένη Μαβίλη στο Χάι Ροκ. Είχε όλες τις προδιαγραφές να κάνει επιτυχία. Ήταν και μια συγκυρία που ήθελα και μπόρεσα να αποδώσω τα χαρακτηριστικά του λαϊκού ηρώα όπως ήταν ο Σάκης ο υδραυλικός. Το “Προσωπικά ζητήματα, συζήτηση κομμένη” ήταν καθαρά φράση της Ελένης Μαβίλη η οποία στο στόμα το δικό μου έγινε δική μου. Τριάντα χρονιά μετά ο κόσμος ακόμη με σταμάτα στον δρόμο και μου λέει “γεια σου ρε Σάκη”.

«Δε με άλλαξε ιδιαίτερα η περιπέτεια υγείας που πέρασα. Το πρόβλημα δεν έχει αποκατασταθεί και δε θα αποκατασταθεί ποτέ γιατί ήταν λάθος των γιατρών. Έχω εντάξει στη ζωή μου μια δυσκινητικότητα και έναν διαφορετικό τρόπο βαδίσματος πλέον.

Μέσα στον Χριστιανισμό σέβομαι απολυτά ένα πρόσωπο, τη Θεοτόκο. Ο ίδιος ο Χριστιανισμός την έχει τη γυναίκα στην απόλυτη ευτέλεια, δεν επιτρέπει στη γυναίκα να μπει μέσα στο ιερό, ούτε καν στο άβατο του Αγίου Όρους. Γιατί; Το γιατί είναι τρομερό. Αρνείται η πίστη αυτή τον ίδιο τον άνθρωπο που έφτιαξε ο Θεός», κατέληξε ο γνωστός ηθοποιός.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αλίνα Κωτσοβούλου - Σασμός: «Η σχέση της Θεοδώρας με τον Λευτέρη θα είναι...»

Κούλλης Νικολάου - Γη της Ελιάς: «Ο Δημοσθένης δεν είναι απλώς κάθαρμα, έχει να δώσει πολλά»