Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2022 ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (12/5) με την Ανδρομάχη να μην καταφέρνει να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (δείτε εδώ ποιες είναι οι χώρες που προκρίθηκαν).

Η ίδια στις πρώτες δηλώσεις που έκανε στις κάμερες μετά τον αποκλεισμό της, εξήγησε πως είναι χαρούμενη γιατί έδειξε τον καλύτερό της εαυτό, ενώ έκανε και ένα σχόλιο για το πόσο πιο εύκολος ήταν ο πρώτος ημιτελικός κατά τη γνώμη της.

Οι δηλώσεις της Ανδρομάχης μετά τον αποκλεισμό της από τη Eurovision

«Τελείωσε κατά κάποιο τρόπο με το αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε γιατί δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες. Δεν είχα στο μυαλό μου τίποτα για τον ημιτελικό. Θέλαμε να βγούμε να το απολαύσουμε και να περάσουμε τέλεια. Να δείξουμε αυτό που είμαστε, το δείξαμε και άρα όλα είναι τέλεια. Είμαι πολύ περήφανη για τα κορίτσια και για όλη την αποστολή. Είμαστε όλοι δεμένοι.

Η οικογένειά μας είναι πολύ δεμένη και άρα είμαστε όλοι χαρούμενοι. Θα το ξαναέκανα 100 φορές. Κρατάω όλες τις στιγμές, κυρίως τα backstage. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν μας άφησε περιθώριο για κάτι αρνητικό, δεν κάναμε κάτι λάθος. Ο πρώτος ημιτελικός ήταν πιο χαλαρός, δεν είχε τόσες δυνατές συμμετοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ανδρομάχη.

Η καταγωγή και η ηλικία της Ανδρομάχης

Η Ανδρομάχη Δημητροπούλου γεννήθηκε το 1995 στο Σίγκεν της Γερμανίας. Η καταγωγή της είναι από τα Λεχαινά της Ηλείας και σε ηλικία περίπου 10 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα με τους γονείς της. Σπούδασε γερμανική φιλολογία ενώ σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε να τραγουδά σε μαγαζιά στα Λεχαινά, στην Αμαλιάδα και στο Γκάζι.

Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο The Voice, την άνοιξη του 2015, όπου βρισκόταν στην ομάδα του Μιχάλη Κουϊνέλη και ξεχώρισε με την αγγελική φωνή και την εντυπωσιακή σκηνική παρουσία της.

Η πορεία της στο The Voice μπορεί να έφτασε μόνο μέχρι το πρώτο live του μουσικού show, όμως, αποτέλεσε το εισιτήριο για τη συνεργασία της με τον Νίκο Βέρτη, ενώ ακολούθησαν κι άλλες, όπως με το Νίκο Οικονομόπουλο, τον Θοδωρή Φέρρη αλλά και τον Κωνσταντίνο Αργυρό.

«Από την πρώτη στιγμή ο Κωνσταντίνος με βοήθησε και μου έδωσε χώρο και χρόνο πάνω στην πίστα. Μάλιστα, λέμε και ένα ντουέτο μαζί, το “Αντικριστά”. Εκτός από ένας εξαιρετικός τραγουδιστής, είναι και πολύ καλό παιδί», είχε δηλώσει σε συνέντευξη της για τις εμφανίσεις με τον Κωνσταντίνο Αργυρό.

Η Panik Records δεν άργησε να αναγνωρίσει το ταλέντο της και να την εντάξει στο δυναμικό της. Στο πρώτο της τραγούδι με τίτλο «Το Φεγγάρι» συνεργάστηκε με τον τραγουδοποιό των επιτυχιών, Γιώργο Παπαδόπουλο, ενώ στη συνέχεια ξεδίπλωσε και το συνθετικό της ταλέντο, με δύο τραγούδια που έγραψε η ίδια, τα «Δεν Μπορώ» και «Δεν Σε Διάλεξα».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Eurovision 2022: Στον μεγάλο τελικό η Αμάντα - Η εντυπωσιακή εμφάνιση και τα σχόλια του Twitter

Εκπλήξεις και ανατροπές στην τηλεθέαση της Πέμπτης (12/5)