Με μία μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος της, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη έκανε ξεκάθαρο πως αποχωρεί από την παράσταση στην οποία συμμετείχε μαζί με τον Σπύρο Παπαδόπουλο μετά από ξέσπασμα οργής που δέχθηκε από τον ηθοποιό.

Η ανακοίνωση μάλιστα ήρθε λίγο μετά την άκρως αμφιλεγόμενη εμφάνιση του Σπύρου Παπαδόπουλου στο Χαμογέλα και Πάλι και τις δηλώσεις του για το κίνημα MeToo (δείτε εδώ αναλυτικά τι είπε).

Μεταξύ άλλων ανακοίνωση αναφέρει πως την 1η Απριλίου η ηθοποιός αντιμετώπισε μία απαράδεκτη συμπεριφορά από τον Σπύρο Παπαδόπουλο, με αποτέλεσμα να συνειδητοποιήσει πως δεν συμφωνούν οι χαρακτήρες τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δάφνης Λαμπρόγιαννη για τον Σπύρο Παπαδόπουλο

«Σε απάντηση σχετικής ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκ μέρους του θεάτρου ΚΑΠΑ και του σκηνοθέτη κύριου Παπαδόπουλου αναφορικά με το τέλος των παραστάσεων “Sexy Laundry”όπου συμμετείχα, θα ήθελα να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

H συμμετοχή μου στην εν λόγω παράσταση ολοκληρώθηκε οριστικά μετά από ένα εντελώς αιφνίδιο και δυσανάλογο ξέσπασμα οργής προς το πρόσωπό μου το οποίο συνέβη μετά το τέλος της παράστασης της Παρασκευής 1Η Απριλίου.

Προσπάθησα πρώτα να αναλογιστώ τις δικές μου ευθύνες. Μετά, προσπάθησα να το αξιολογήσω ως μια πολύ άσχημη στιγμή ενός ανθρώπου που μέχρι πριν λίγη ώρα έμοιαζε ότι δεν είχαμε τίποτα να χωρίσουμε όσο ασυμβίβαστοι κι αν είναι οι χαρακτήρες μας.

Άλλωστε ως ενήλικες με καλή διάθεση αυτό δε θα μπορούσε θεωρητικά να είναι εμπόδιο σε μια επιτυχημένη παράσταση με απανωτά sold out που πρωταγωνιστούν μόνο δυο άνθρωποι και που όσοι την είδαν μιλούν για μια εξαιρετική σκηνική χημεία.

Τη δική μου γενιά γυναικών τη μεγάλωσαν μαθαίνοντάς τη να αντέχει, να καταλαβαίνει, να δικαιολογεί και τέλος πάντων να πηγαίνει παρακάτω. Δυστυχώς πολλές φορές η ενσυναίσθηση και η ανοχή εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Συναισθανόμενη μια ευθύνη απέναντι στους νεότερους ανθρώπους και τους πολίτες του κόσμου που έρχεται, στις γυναίκες κυρίως αλλά και στους άνδρες και παρακολουθώντας τη συζήτηση στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» την Κυριακή 3 Απριλίου η οποία ακολούθησε της μεταξύ μας ρήξης συνειδητοποίησα το εξής,

Αυτού του τύπου οι προστριβές στον εργασιακό χώρο, δεν έχουν απλώς να κάνουν με μια ασυμβατότητα χαρακτήρων όπως προσπάθησα να το εκλάβω αρχικά. Είναι πολύ πιο σοβαρές και δεν πρέπει πια να μένουν πίσω από κλειστές πόρτες, ούτε να κουκουλώνονται.

Δε κάνει καλό σε κανέναν μας. Όλα αυτά τα χρόνια, αυτό κάναμε και οδηγηθήκαμε εδώ. Με όση αγάπη, ενσυναίσθηση αλλά και συνείδηση μπορώ να διαθέσω αυτή τη στιγμή, δε στέκομαι απέναντι στο πρόσωπα αλλά στη νοοτροπία και την πράξη. Εύχομαι μακροπρόθεσμα αυτό να είναι καλό για όλους μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αμέσως μετά την αποχώρησή της, ο Σπύρος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε το τέλος των παραστάσεων

Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση της ηθοποιού, στις 6 Απριλίου συγκεκριμένα, ο Σπύρος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε το τέλος των παραστάσεων στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με μία φωτογραφία που συμπεριλαμβάνει και την Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

«Οι παραστάσεις του “Sexy Laundry” ολοκληρώθηκαν. Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας και για τα συνεχόμενα sold out των τελευταίων μηνών . Ανανεώνουμε το ραντεβού μας την επόμενη θεατρική σεζόν. Sexy Laundry, της Michele Riml

Σπύρος Παπαδόπουλος Δάφνη Λαμπρόγιαννη