Καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (24/3) ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές που έζησε με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ λίγους μήνες πριν τον θάνατό του.

Ο ίδιος είχε εξαιρετικές σχέσεις με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και μάλιστα, πολλές φορές μιλάει για άγνωστα περιστατικά της ζωής της κορυφαίας Ελληνίδας σταρ.

Οι δηλώσεις του Μάκη Δελαπόρτα για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ

«Τελευταία φορά, θυμάμαι, που βγήκε ο Παπαμιχαήλ από το σπίτι, είχαμε πάει με το ζόρι, του λέγαμε “Δημήτρη, πρέπει να βγεις”. Είχε κάνει μια τελευταία επέμβαση στο σπίτι. “Δημήτρη, μας έχει καλέσει ένας φίλος και πρέπει να πάμε σε μια ταβερνούλα να διασκεδάσουμε”.

Με το ζόρι τον πήγαμε εγώ με τη Νάντια Μουρούζη και βρέθηκε μια τσιγγάνα, κι επειδή τότε ο Δημήτρης περπάταγε με ένα μπαστουνάκι γιατί είχε κάνει επέμβαση στο πόδι, και του είπε η τσιγγάνα “ρε Δημήτρη λεβεντόπαιδο, πώς κατάντησες έτσι;”. Αυτό ήταν! Δεν ξαναβγήκε ο Δημήτρης έξω ποτέ. Μετά από 2-3 μήνες έφυγε…», είπε αρχικά ο Μάκης Δελαπόρτας και πρόσθεσε:

«Θέλω να πω ότι και ο κόσμος είναι σκληρός πολλές φορές και δεν καταλαβαίνει πως και αυτοί είναι άνθρωποι. Πέρα από το ότι είναι πολύ αγαπημένοι, πως είναι ινδάλματα, είναι σημαντικοί άνθρωποι μιας ολόκληρης εποχής, αλλά και αυτοί είναι άνθρωποι, έχουν τις ανθρώπινες στιγμές τους».

Η τοποθέτησή του για το MeToo

Ο Μάκης Δελαπόρτας μίλησε στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού και αναφέρθηκε στο κύμα καταγγελιών που έχει ξεσπάσει στο χώρο του θεάματος αλλά και στις παιδεραστικές τάσεις ενός ανθρώπου.

Τελείωσαν οι καριέρες των ανθρώπων αυτών;

Τελείωσαν οι καριέρες τους, ο κόσμος, ο Έλληνας δεν συγχωρεί. Όλα αυτά τα πρόσωπα που αναφέρονται και είναι στο μάτι του κυκλώνα, κι αποδεδειγμένα είναι ένοχοι, δεν έχουν θέση στο θέατρο.

Ο Έλληνας δεν ξεχνάει με το πέρασμα του χρόνου; Αποκλείεις το ενδεχόμενο να δούμε στο μέλλον συνεργασία ενός θύτη με το θύμα, κι αυτό να λειτουργήσει και διαφημιστικά;

Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν γίνει αυτό, αλλά πιστεύω ότι δε θα ξεχάσει κανείς αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι δε θα δεχθούν κι άλλοι ηθοποιοί, είτε παραγωγοί, να στηρίξουν όλους αυτούς.

Θα καθαρίσει ο χώρος;

Ναι, ήρθε η στιγμή για να κάνουμε μια νέα αρχή, στο θέατρο αλλά και στην κοινωνία. Δεν πρέπει να υπάρχει ο φόβος του να μη μιλάμε, είτε είναι από τους παραγωγούς που στηρίζουν ηθοποιούς που έχουν κακοποιητικές συμπεριφορές, είτε είναι από την πολιτεία. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο άλλος να ξέρει τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του, εκεί διαφωνώ που βγαίνουν και κάνουν αντιπολίτευση.

Δε νομίζω να ήξερε κανείς ότι ο Λιγνάδης είχε τέτοιου είδους διαστροφές και τον έβαζαν σε θεσμικές θέσεις, αυτό αποκλείεται. Δε θα μπορούσα να συνεργαστώ ποτέ, με τίποτα, με κανέναν από τους κατηγορούμενους, όπως νομίζω ότι δεν θα συνεργαστούν και πάρα πολλοί συνάδελφοι ηθοποιοί.