Στην εκπομπή Ελένη μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης (24/3) ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους δύο γάμους του καθώς και στην απόφασή του να ασχοληθεί με την μαγειρική επαγγελματικά.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης αποκάλυψε επίσης πως αυτό το καλοκαίρι, θα βαφτιστεί το τρίτο εγγόνι του, το οποίο θα πάρει το όνομα Ηλίας.

Ο ίδιος απέχει τα τελευταία χρόνια από την τηλεόραση, ωστόσο πολύ συχνά σχολιάζει τα δρώμενα (δείτε εδώ τις δηλώσεις του για τα ριάλιτι μαγειρικής).

Η εξομολόγηση του Ηλία Μαμαλάκη

«Ευγνωμονώ τον Θεό που έχω φτάσει σε αυτή την ηλικία και μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω πολλαπλές εμπειρίες. Λόγω χαρακτήρα επανεκκινώ τη ζωή μου, δεν μπορώ να κλαίω πάνω από τη “βρεγμένη ζάχαρη”. Σπούδασα οικονομικά και έκανα μια καλή καριέρα.

Κάποια στιγμή έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε αυτή την πορεία και τη μαγειρική. Η πρώτη μου σύζυγος με στήριξε πολύ όταν επέλεξα τη μαγειρική. Είναι εύκολο να ρισκάρει ένας άνθρωπος όπως εγώ που έχω την ευθύνη του εαυτού μου. Κάποιος με οικογένεια πρέπει να μελετήσει το ρίσκο», είπε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Μαμαλάκης και πρόσθεσε:

«Όταν παντρεύτηκα τη δεύτερη σύζυγό μου, ήξερα το ρίσκο γιατί είχε παιδιά. Απέκτησα μια απευθείας σχέση μαζί τους. Το καλοκαίρι θα βαφτίσουμε το τρίτο μας εγγόνι, θα του δώσουμε το όνομα Ηλίας».

Λίγα λόγια για τον Ηλία Μαμαλάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1949. Σπούδασε Οικονομικά και δούλεψε πολλά χρόνια σαν υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες. Μετά από αρκετές εμπειρίες, γύρω στα σαράντα του χρόνια, ασχολήθηκε με τη γαστρονομία.

Το 1992 έγραψε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Μαγειρικόν”. Αυτό το βιβλίο του άνοιξε το δρόμο και έτσι μπήκε στη δημοσιογραφία της μαγειρικής. Αποτέλεσμα ήταν να έχει πέντε δημοσιογραφικές συνεργασίες με τα περιοδικά Μενού και άλλα, ELLE, Τηλεθεατής, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και στο ραδιόφωνο με τον ΣΚΑΪ 100,3 με την εκπομπή: “Ο Ηλίας και το μαγικό ραβδί του”. Τελικά, το 1993 άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά και με τη μαγειρική.

Έχει ασχοληθεί με το design προϊόντων σε βιομηχανίες τροφίμων (μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει το περίφημο Greek Mac και το Greek Chicken για τη ελληνική McDonald's. To Greek Mac κάνει σήμερα διεθνή καριέρα σε 10 χώρες). Έχει σχεδιάσει γευστικά πάρα πολλές κονσέρβες της Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου, ήταν σύμβουλος γεύσης στα τυροκομεία Κρήτης και παλαιότερα επιμελείτο το μενού πολλών διακεκριμένων εστιατορίων.[1]Από το 2010 εθελοντής στις κοινότητες του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές κορυδαλού και θηβών . Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ επί 6ετία , Πρέσβης της WWF κατά της υπεραλίευσης

Εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ενώ για πολλά χρόνια παρουσίαζε εκπομπές σχετικές με τη μαγειρική σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Ιδιαίτερα γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό έγινε μετά την παρουσίαση των βραβευμένων εκπομπών «Στην Κουζίνα Ολοταχώς» και «Μπουκιά και Συχώριο».