Η κατάσταση υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη δεν είναι καθόλου καλή (δείτε εδώ λεπτομέρειες), ωστόσο, έπρεπε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του γιατί υπάρχει μια δίκη που εκκρεμεί.

Πριν από λίγα λεπτά δημοσιεύθηκε ένα κομμάτι από τη νέα του κατάθεση που αφορά την καταγγελία που έχει δεχθεί για βιασμό κατ' εξακολούθησει. Κάποιες περιγραφές μπορεί να ενοχλήσουν...

Αναλυτικά η κατάθεση του Πέτρου Φιλιππίδη

«Μία από τις φορές που είχε έρθει στο θέατρο και κάτσαμε μετά το πέρας της παράστασης, στο καμαρίνι μου συνομιλώντας, η καταγγέλλουσα ήταν ακόμα πιο εκδηλωτική από τις προηγούμενες φορές. Μπορώ να πω ότι πραγματικά μου άρεσε σαν γυναίκα. Καθόμασταν και οι δύο στον καναπέ που υπήρχε μέσα στο καμαρίνι μου και με κάθε ευκαιρία με άγγιζε στα χέρια, στα μπράτσα, στο πόδι.

Το δυναμικό και πολλά υποσχόμενο βλέμμα της με διαπερνούσε και όλως αίφνης με πλησίασε, ανέβηκε πάνω μου κι άρχισε να με φιλάει. Είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν αντιστάθηκα σε καμία περίπτωση. Αντιθέτως, ανταποκρίθηκα.

Δε θα ξεχάσω τι σκέφτηκα εκείνη την πρώτη φορά: “Πως με έβαλε έτσι κάτω; Πώς ανέβηκε έτσι πάνω μου”. Ήταν επιθετική, δυναμική. Κι εγώ το μόνο που σκέφτηκα ήταν πως ήθελα να ικανοποιήσω αυτή μου την ορμή εκείνη τη στιγμή. Δεν ήταν άλλωστε κάτι το οποίο δεν είχα ξανακάνει στο παρελθόν. Ήμασταν και οι δύο ιδιαίτερα ερεθισμένοι και ολοκληρώσαμε πολύ γρήγορα. Ήρθαμε ακόμα μία φορά πιο κοντά. Ούτε που κατάλαβα πως αρχίσαμε τις περιπτύξεις στον καναπέ και μετά στο πάτωμα.

Ήταν όλο πολύ έντονο και παθιασμένο, σχεδόν πρωτόγονο. Υπήρχε μεγάλη ένταση και πολύ πάθος μεταξύ μας. Αφού ολοκληρώθηκε η μεταξύ μας συνεύρεση, σηκωθήκαμε από το πάτωμα και ντυθήκαμε. Της πρότεινα αν θέλει να κάτσει να δει την παράσταση (…) Της απάντησα ότι δε θα παίξει στην παράσταση, καθότι η κοπέλα που κρατούσε μέχρι τότε τον ρόλο θα ακολουθούσε τελικώς στη Θεσσαλονίκη και την καλοκαιρινή περιοδεία, οπότε δεν τη χρειαζόμασταν».

Τι ζητά η πλευρά των γυναικών για την επόμενη δίκη

Μετά την πρώτη αναβολή της δίκης για την υπόθεση του Πέτρου Φιιππίδη έχει οριστεί η δεύτερη δικάσιμος για τις 28/3. Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες και από τον περασμένο Ιούλιο κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης. Ωστόσο λόγω της δίκης πλέον έχει μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στις 18/3, οπότε είχε οριστεί η πρώτη δικάσιμος, ο ηθοποιός δεν παρευρέθηκε στην δικαστική άιθουσα επικαλούμενος την κατάσταση της υγείας του. Με τη νέα ημερομηνία ελπίζουν όλοι πως ο ηθοποιός θα μπορέσει να παρευρεθεί στην δίκη, ενώ ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο Πρωινό, υποστηρίζει ότι ο δικηγόρος των γυναικών που κατήγγειλαν τον ηθοποιό πρόκειται να καταθέσει αίτημα να γίνει η εξέτασή τους κεκλεισμένων των θυρών.

«Υπάρχει μία εξέλιξη που με προβληματίζει. Είδα ότι η πλευρά προς υποστήριξη της κατηγορίας, θα ζητήσει εξέταση των τριών γυναικών που καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Είναι μία εξαίρεση από την αρχή της δημοσιότητας της δίκης γιατί πιστεύω ότι η δημοσιότητα διασφαλίζει μία πιο σωστή και πιο ορθή δικαστική απόφαση.

Όταν υπάρχει κίνδυνος, ιδιαίτερα σε αδικήματα που έχουν σχέση με τη γενετήσια ζωή, οι καταγγέλλουσες να υποστούν ένα ψυχικό βάσανο, δίνεται η δυνατότητα να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό το αίτημα θα υποβληθεί στη μετά διακοπή δικάσιμο και το πιθανότερο είναι να γίνει δεκτό. Από εκεί και πέρα, ας ελπίσουμε οι διαρροές που θα γίνουν να είναι διαρροές που θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό «τηλεοπτική παράγκα» στην αντιπαράθεση με τον Τάσο Τεργιάκη, ενώ αποκάλυψε κι ένα περιστατικό λεκτικής επίθεσης μίας κυρίας σε μάρτυρα υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη. Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι ο πελάτης του αδίκως έχει προφυλακιστεί.