Το πρωί της Παρασκευής (18/3) ξεκίνησε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, απουσία του γνωστού ηθοποιού, ο οποίος όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του, έχει χάσει 25 κιλά και βλέπει την υγεία του να επιδεινώνεται (δείτε εδώ αναλυτικά όσα ανακοίνωσε).

Όπως ανέφερε ο Αλέξανδρος Μίντζιας, συνήγορος υπεράσπισης των ηθοποιών, αμφισβητείται ο λόγος για τον οποίο δεν έδωσε το παρών ο ηθοποιός στην δίκη: «Όταν προϊδεάζεις έναν κόσμο ότι θα δικάσεις στις 18 Μαρτίου, δικάζεις. Επιτρέψτε μου να είμαι καχύποπτος από την ημέρα που ξεκίνησε όλο αυτό. Υπάρχουν επικαλούμενοι λόγοι υγείας χωρίς κανένα πιστοποιητικό. Έρχονται δικηγόροι αντί γιατροί και λένε ότι θα τον δείτε και θα σας πείσει και ότι το πρόβλημα είναι ψυχολογικό».

Για πότε ορίστηκε ξανά η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη για προσωρινή διακοπή της δίκης έγινε δεκτό και έτσι ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 28 Μαρτίου, προκειμένου να μπορέσει να δώσει το παρών και ο ηθοποιός.

Η Εισαγγελέας της έδρας είχε ήδη αναφέρει πως: «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας. Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

Η τελική απόφαση για την εισαγγελέα που θέλησε να αποχωρήσει

Συνεχείς είναι οι ανατροπές στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη που εκδικάζεται σήμερα, Παρασκευή 18/3, ενώ πριν από λίγο μέσα από την εκπομπή Super Κατερίνα είχε γίνει γνωστό ότι μια από τις εισαγγελείς είχε ζητήσει να αποχωρήσει και να αντικατασταθεί εξαιτίας μιας προηγούμενης αντιδικίας.

Ωστόσο, με νέα ανακοίνωση έγινε γνωστό πως εν τέλει η δίκη συνεχίζεται κανονικά με την ίδια εισαγγελέα, καθώς δεν υπάρχει κανένα θέμα ή κανένα νομικό κώλυμα, καθώς το ότι έχει συμβεί ανάμεσα στην ίδια και την κ. Πακιρτζίδου αφορά παρελθοντικό χρόνο.