Λίγες ώρες πριν την έναρξη της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, ο δικηγόρος του, κύριος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε στην εκπομπή Πρωινό και μεταξύ άλλων διαφώνησε έντονα με τον Τάσο Τεργιάκη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η εκπομπή τις πληροφορίες γύρω από την υπόθεση.

Οι τόνοι ανέβηκαν σημαντικά και στην συζήτηση έπεσαν βαριές κουβέντες όπως «τηλεδίκη» και «οχετός συκοφαντιών», ενώ την ίδια στιγμή, ο κύριος Δημητρακόπουλος εξήγησε πως ο εντολέας του δε θα παραστεί στο δικαστήριο.

Η τοποθέτηση του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη και ο διαπληκτισμός με τον Τάσο Τεργιάκη στο Πρωινό

«Αισθάνομαι πολύ άσχημα ακούγοντας όσα έλεγε πριν ο συνάδελφός σας… Αυτός ο συνάδελφός σας κάνει ρεπορτάζ δικαστικό, αναφέρεται σε έναν γυναικολόγο που πρέπει να ξέρετε πώς όταν οι παθούσες θέλουν να φέρουν στο δικαστήριο έναν μάρτυρα, υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία έγγραφη, εξώδικη, την οποία εμένα πρέπει να μου γνωστοποιήσουν ποιοι θα είναι οι μάρτυρες για υποστήριξη της κατηγορίας. Μέσα σε αυτούς δεν υπάρχει κανένας γυναικολόγος.

Το να έρχεται αυτή τη στιγμή εντελώς αντιθεσμικά ένας δημοσιογράφος να σας λέει ότι θα έρθει ένας γυναικολόγος ο οποίος θα καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για γεγονότα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, λυπάμαι που το λέω αλλά όλα αυτά είναι ποινικά αδικήματα. Δεν είναι σωστό να μεταδίδει ειδήσεις, οι οποίες είναι ψευδείς. Υπάρχουν και κάποια όρια. Είναι ποινικό αδίκημα. Εάν εξακολουθήσετε να μεταδίδετε ειδήσεις, οι οποίες είναι ψευδείς, πλέον εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο παρά να προσφύγω στη Δικαιοσύνη.

Είμαι δικηγόρος σας, είμαι φίλος σας, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια. Παράλληλη τηλεδίκη με τηλεεισαγγελέα τον δικός σας συνάδελφο, ο οποίος είναι και τηλεδικαστής και θα βγάλει και απόφαση σε λίγο…», είπε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Απαντώντας του, ο Τάσος Τεργιάκης είπε: «Αν είναι ψευδείς οι πληροφορίες θα αποδειχθούν, αλλά μη με λέτε τηλεδικαστή».

«Δεν μπορεί να γίνεται παράλληλα μια τηλεοπτική παράγκα. Αυτό που κάνετε εσείς δεν το κάνει καμία άλλη εκπομπή. Μεταφέρετε έναν οχετό συκοφαντιών», συνέχισε ο δικηγόρος του ηθοποιού.

«Δεν είναι οχετός, έχουν ονοματεπώνυμο. Δεν είμαι τηλεδικαστής, είμαι δημοσιογράφος ταπεινός και μεταδίδω αυτά που μαθαίνω. Μένει να αποδειχθούν όλα αυτά», είπε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος.

Μερικά λεπτά μετά, οι τόνοι έπεσαν και ο κ. Δημητρακόπουλος διευκρίνισε: «Ξέρετε ότι πάντα είμαι υπερασπιστής των δημοσιογράφων και θέλω να είμαι σε μια κοινωνία που να με βρίζουν από τα ΜΜΕ, παρά να είμαι σε μια κοινωνία που όποιος τολμήσει να με βρίσει θα πάει στη φυλακή. Δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε με μηνύσεις ούτε με αγωγές ούτε με τίποτα».

Τι θα καταθέσει στη δίκη κατά του η Κάτια Δανδουλάκη

«Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία. Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό μου, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι ήρωες μιας επιβεβαιωμένης κάθαρσης, Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ιερή».

«Το 2007 γνώρισα τον καταγγελλόμενο στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργάνωνε η σχολή μου. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον για το πρόσωπό μου και με προσέγγισε με έναν τρόπο που αρχικά μου φάνηκε εντελώς φιλικός και καλοπροαίρετος. Πολύ σύντομα όμως ο καταγγελλόμενος άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά και να με παρενοχλεί σεξουαλικά, στην αρχή πιο διακριτικά και στη συνέχεια με ολοένα και πιο ανάρμοστο τρόπο. Έφτασα στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να με ρωτάει πιεστικά “πότε θα του κάτσω”.

Μετά από κάποια χρόνια, η Κάτια Δανδουλάκη μου πρότεινε να συμμετάσχω στην θεατρική παράσταση “Έγκλημα στο Οριέντ Εξπρές” που θα ανέβαζε… Όταν πληροφορήθηκα ότι σκηνοθέτης της παράστασης θα είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, αρνήθηκα ευγενικά όμως η κυρία Δανδουλάκη με διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει η ίδια να μην προκύψει κανένα πρόβλημα. Μια ημέρα, και χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε φραστικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου, σε εμένα και σε συνάδελφό μου.

Η πρόβα διακόπηκε και εγώ το ίδιος βράδυ απευθύνθηκα κατ΄ ιδίαν στην κυρία Δανδουλάκη και της είπα, ευρισκόμενη σε κατάσταση μεγάλης ταραχής, ότι δεν αντέχω άλλο και δυστυχώς δε μου μένει παρά να αποχωρήσω από την παράσταση. Μετά από δυο ημέρες η κυρία Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δε θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη» είναι η καταγγελία της Λένας Δροσάκη.