Νέα παράταση ζωής έδωσε σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας στο τηλεοπτικό σταθμό Mega!

Συγκεκριμένα το Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού που ζητούσε με σκοπό να ανασταλεί η απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για την οριστική διακοπή λειτουργίας του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαρτίου 2018 ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου με προσωρινή του διαταγή «πάγωσε» την απόφαση του ΕΡΣ μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει η διοίκηση της Τηλέτυπος.

Νωρίς το πρωί δημοσιεύθηκε η υπ΄ αριθμ. 101/2018 απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο. Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκαναν δεκτή την αίτηση αναστολής του Mega.

Διαβάστε ακόμα: Εκτός αέρα οι Ράδιο Αρβύλα! Η ανακοίνωση του Αντώνη Κανάκη...(Βίντεο)

Η συζήτηση της κυρίας αίτηση έχει προσδιοριστεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ για 4 Μαΐου του 2018 και εισηγητής ορίστηκε ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος.

Η απόφαση για το τέλος του Mega πάρθηκε από το ΕΣΡ κατά πλειοψηφία, με ψήφους 6-3, ενώ πιο συγκεκριμένα το ΕΣΡ έκρινε ότι ο σταθμός είναι γενικής στόχευσης ενημερωτικού προγράμματος και, καθώς δεν έλαβε μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία του περασμένου Ιανουαρίου με την προκήρυξη των 7 αδειών, δεν μπορεί πλέον να εκπέμπει, αφού το τρίμηνο της παράτασης που είχε λάβει για την λειτουργία του έφτασε στο τέλος!

Στην απόφαση του μάλιστα αναφέρει πως δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός, όπως υποστήριζε η «Τηλέτυπος», καθώς δεν υπέβαλε ποτέ αίτηση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του.