ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Το 2017 ήρθε και μαζί... φέρνει την έναρξη του β΄ μισού της τρέχουσας τηλεοπτικής σεζόν, όπου τα κανάλια προχωρούν σε μερική ανανέωση και αναδιαμόρφωση του προγράμματός τους. Το TV24 σας παρουσιάζει όλες τις νέες παραγωγές που θα δούμε προσεχώς...

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι υπεύθυνοι των καναλιών αποφασίζουν να κάνουν τις πρώτες απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις για τα προγράμματα που δεν απέφεραν τα αναμενόμενα νούμερα τηλεθέασης, αλλά και επιλέγουν αυτά που θα ενταχθούν κατά τη διάρκεια του β΄ μισού της τρέχουσας τηλεοπτικής σεζόν. Ας δούμε αναλυτικά, λοιπόν, πού θα... φυσήξει αέρας ανανέωσης και πόσο «δυνατός» θα είναι!

ΑΝΤ1: Προχωρούν στην αναδιαμόρφωση του προγράμματος
Η αλήθεια είναι ότι η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε και τόσο δυνατά για τον ΑΝΤ1, καθώς τα περισσότερα προγράμματά του παρουσίασαν πτωτική πορεία τόσο στο σύνολο του κοινού όσο και στο νεανικό. Κάπως έτσι, οι ιθύνοντες του καναλιού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μερική αναδιαμόρφωση του προγράμματος αλλά και εντάσσοντας καινούρια concepts.
Το επόμενο διάστημα ο Γιώργος Λιάγκας και το τηλεπαιχνίδι «Lucky room» γίνονται πια... καθημερινή υπόθεση, με την ώρα προβολής να μην έχει οριστικοποιηθεί. Και αυτό γιατί συζητείται έντονα η επαναφορά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στις 20.00. Αυτό, φυσικά, σημαίνει και αλλαγή ώρας στην καθημερινή δραματική σειρά «Δίδυμα φεγγάρια». Επόμενη σημαντική αλλαγή αφορά στην prime time ζώνη όπου οι «Ράδιο Αρβύλα» θα μεταδίδονται πια μία-δύο φορές το μήνα, οπότε και πρέπει να βρεθεί πώς θα καλυφτεί το κενό.
Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα πρόκειται να ενισχυθεί με την προσθήκη δύο νέων σίριαλ, ενός σόου και ίσως μιας ψυχαγωγικής εκπομπής. Ειδικότερα, αναφερόμαστε στην ελληνοποίηση της οικογενειακής κωμωδίας «La famiglia». Η διασκευή του σεναρίου έχει ανατεθεί στο συγγραφικό δίδυμο Σάρα Γανωτή-Νίκο Σταυρακούδη, χωρίς να έχουν προχωρήσει σε συμφωνία, ενώ για το πρωταγωνιστικό ζευγάρι έχει γίνει κρούση από την αρχή της σεζόν στην Ελένη Ράντου και στον Φάνη Μουρατίδη. Μόνο που ο τελευταίος βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και για μια άλλη σειρά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TV24, αυτή την περίοδο ο παραγωγός Γιάννης Καραγιάννης και οι υπεύθυνοι του καναλιού του Αμαρουσίου βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για τη δημιουργία μιας νέας σειράς -η οποία θα προβάλλεται τρεις ή πέντε φορές την εβδομάδα- και βασίζεται σε ξένο format. Επιπλέον, μετά το τέλος του «Rising Star» -που υπολογίζεται για τον Απρίλιο- αναμένεται να βγει στον αέρα ένα νέο σόου ή μια μουσική εκπομπή με ζωντανή ορχήστρα την οποία θα παρουσιάζει ο Αντώνης Ρέμος. Η εν λόγω εκπομπή, βέβαια, βρίσκεται ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο.

ALPHA: Κάνουν τονωτικές ενέσεις!
Αρχικά ο ALPHA έμεινε χωρίς... άδεια από την αδειοδότηση-παρωδία των καναλιών, αλλά η γραμμή του Δημήτρη Κοντομηνά ήταν σαφής: «Προχωράμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα». Οπως και έγινε. Ναι μεν ξεκίνησε δυναμικά, αλλά τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Μπορεί οι ψυχαγωγικές εκπομπές να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα νούμερα τηλεθέασης, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τη μυθοπλασία που έχει πάρει την «ψήφο εμπιστοσύνης» του τηλεοπτικού κοινού. Γι’ αυτό το λόγο όλες οι σειρές θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι το τέλος της σεζόν, με εξαίρεση τη κοινωνική σειρά «Η λέξη που δε λες».
Ετσι, το πρόγραμμα του καναλιού ενισχύεται με δύο νέες ελληνικές σειρές αλλά και δύο ενημερωτικές εκπομπές. Πιο συγκεκριμένα: Τον ερχόμενο Μάρτιο θα βγει στον αέρα η κωμική σειρά εποχής «Παραμύθι ν’ αρχινίσει» του Λώρη Λοϊζίδη, με πρωταγωνιστές τους: Κατερίνα Παπουτσάκη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Νίκο Κουρή, Γιάννη Μποσταντζόγλου, Χριστόδουλο Μαρτά κ.ά. Η δεύτερη σειρά είναι και πάλι κωμωδία και φέρει την υπογραφή της Μυρτώς Κοντοβά. Το σίγουρο είναι ότι η σειρά δεν έχει τίτλο «Μητέρα μόνη ψάχνει», ενώ για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν γίνει συζητήσεις με τη Θεοδώρα Τζήμου και τον Γιάννη Νιάρρο. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί το παζλ της διανομής, ώστε να ξεκινήσουν τα γυρίσματα για να βγει τον ερχόμενο Μάρτιο.
Επιπλέον, το «φως» του τηλεοπτικού αέρα πρόκειται να δει ο νέος κύκλος της ενημερωτικής εκπομπής «60΄ Ελλάδα» με τον Νίκο Μάνεση, αλλά και οι «360º» με τη Σοφία Παπαϊωάννου.

STAR: Ανακτά το χαμένο έδαφος!
Το STAR, επίσης, ήταν από τα κανάλια που δεν είχαν λάβει την «πολυπόθητη» άδεια, με αποτέλεσμα να χάσει κάποιες σημαντικές συνεργασίες που του «στοίχισαν» σε τηλεθέαση. Ετσι συνέχισε με κάποια πολύ συγκεκριμένα προγράμματα: «Live U», «Αλήθειες με τη Ζήνα», «Blind taste», «Τροχός της τύχης», «9 μήνες», ενώ πρόσθεσε την καθημερινή σειρά «Ζωή μου» και πιο πρόσφατα το παιχνίδι μόδας «Shopping Star» με τη Βίκυ Καγιά.
Τώρα, όμως, οι υπεύθυνοι του καναλιού είναι αποφασισμένοι να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και να ανεβάσουν το κανάλι σε υψηλότερο βάθρο. Γι’ αυτό το λόγο ενισχύει το πρόγραμμά του με τρεις-τέσσερις νέες σειρές αλλά και μια παλιά, δοκιμασμένη αλλά ιδιαίτερα πετυχημένη εκπομπή. Στο β΄ μισό πρόκειται να δούμε τη νέα καθημερινή σειρά του Δημήτρη Αρβανίτη που φέρει τίτλο «The Music Mall» και πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα, Ελισάβετ Μουτάφη, Τάνια Τρύπη, Μέμος Μπεγνής, Ορέστης Τρίκας, Μιχάλης Μαρκάτης, Γιώργος Αρβανίτης, Στεφανία Γκουρνέλου κ.ά. Η συγκεκριμένη σειρά, σύμφωνα με τον πρώτο προγραμματισμό, θα προβάλλεται στην απογευματινή ζώνη και ο πρώτος κύκλος αποτελείται από 75 επεισόδια. Επίσης, οι υπεύθυνοι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τον Πέτρο Μπούτο για την παραγωγή μιας νέας καθημερινής σειράς που σας αποκαλύψαμε πρώτοι και βασίζεται στο ξένο format «Life isn’t everything». Με μια μικρή καθυστέρηση, όμως, θα βγει και η κωμική σειρά της Αννας Χατζησοφιά «Η μαμά λείπει ταξίδι για δουλειές», με πρωταγωνιστές τους: Καίτη Κωνσταντίνου, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Αρη Σερβετάλη, Μένια Μαθιουδάκη κ.ά. Η σειρά προβάλλεται ήδη στο Megaone της Κύπρου, ενώ λόγω εσωτερικών προβλημάτων μειώθηκε ο αριθμός των επεισοδίων και αποτελείται πια από 30 επεισόδια.
Τέλος, το STAR επαναφέρει στη μικρή οθόνη το διαγωνισμό μαγειρικής «Master chef» που είχαμε δει πριν λίγα χρόνια μέσα από το MEGA. Μέχρι αυτή τη στιγμή σίγουρη θεωρείται η παρουσία του Δημήτρη Σκαρμούτσου και του Λευτέρη Λαζάρου, ενώ ο Ακης Πετρετζίκης αρνήθηκε τη σχετική πρόταση.