Γοητευτικός και ταλαντούχος, o Luke Evans κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο στη σκηνή του West End όσο και σε ένα blockbuster. Ο Gaston του “Beauty and the beast” είναι ένα από τα sex symbols της γενιάς του, έχοντας αφήσει πίσω την καταπίεση των παιδικών του χρόνων και δηλώνοντας openly gay καθώς σιχαίνεται τα ψέματα.

Γεννημένος στην Ουαλία στις 15 Απριλίου του 1979 -αλλά έχοντας απαλλαγεί πια από την έντονη προφορά της περιοχής- ο Luke Evans ήταν ο ιδανικός ηθοποιός για να υποδυθεί τον γόη Gaston στην «Πεντάμορφη και το Τέρας», όχι μόνο για το εντυπωσιακό παρουσιαστικό του. Τα χρόνια στο West End τον είχαν προετοιμάσει κατάλληλα στο να μπορεί να ξαφνιάσει ευχάριστα το κοινό που ίσως δεν γνώριζε πόσο υπέροχα χορεύει και τραγουδά. Διαβάστε παρακάτω…

Ο Luke δεν είχε εύκολη εφηβεία. Παρατάει το σχολείο στα 16, πληρώνει με τον πρώτο του μισθό μαθήματα τραγουδιού και χορού και αντιστέκεται στον θρησκευτικό φανατισμό των γονιών του που τον μεγάλωσαν ως Μάρτυρα του Ιεχωβά κόντρα στις επιθυμίες του. Θυμάμαι σε παλιότερη συνάντηση μου είχε πει ότι στο σπίτι του υπήρχαν μόνο θρησκευτικά βιβλία ενώ επαφή με την εξωθρησκευτική λογοτεχνία δεν είχε μέχρι να φύγει από το πατρικό του.

Συναντηθήκαμε ξανά, αυτή τη φορά στο San Sebastian στο πλαίσιο της πρεμιέρας μιας πρωτότυπης ταινίας που αποτελεί πολιτικό σχόλιο στην παγκόσμια ανελευθερία με τίτλο High Rise (η ταινία κυκλοφόρησε πρόσφατα στη χώρα μας σε DVD). Πριν από το High Rise είχαν προηγηθεί ταινίες με τεράστια επιτυχία όπως η τριλογία των Hobbit, το Dracula Untold καθώς και η συμμετοχή του στο επιτυχημένο franchise που μετρά 8 ταινίες, το Fast and the Furious.«Για ένα παράξενο λόγο δεν έχω κυνηγήσει όσο άλλοι αυτά που εμφανίζονται στο δρόμο μου: ρόλοι, χαρακτήρες, περιστατικά. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και διασκεδάζω με τη διαδικασία του να αποδέχομαι καταστάσεις που μοιάζουν ακατόρθωτες», θα μου πει.

Οι επιτυχίες σε άκρως εμπορικές ταινίες δείχνουν να είναι το μέσο για να μπορεί να επιλέγει και πιο καλλιτεχνικά projects. Το High Rise ανήκει σε αυτή την κατηγορία: «Αγαπώ τις πολυεπίπεδες ταινίες γιατί με οδηγούν σε μονοπάτια που δεν γνωρίζω. Είναι η αυτο-θεραπεία μου και το μέσο μου για να καταλαβαίνω καλύτερα τον κόσμο», εξηγεί στο People.

Λίγες στιγμές πριν τη συνάντηση μας, είχε βρεθεί σε ομαδικές συνεντεύξεις και εκεί πήρε το αυτί μου ότι τον γοήτευσε τόσο πολύ αυτή η σκληρή ιστορία του High Rise (σ.σ. η ταινία περιγράφει στο κοντινό μέλλον ένα κτήριο που είναι καθρέφτης της κοινωνικής διαστρωμάτωσης όπου οι φτωχοί είναι στα κάτω διαμερίσματα, στα πάνω βρίσκονται οι πλούσιοι και στους μεσαίους ορόφους υπάρχει μια τάξη που έχει άμεση πρόσβαση στους πάνω και τους κάτω ορόφους). «Θα έκανα τα πάντα για να πάρω ένα ρόλο στο High Rise» είχε πει χαρακτηριστικά. Αφού λοιπόν θα έκανε τα πάντα, μπήκα στον πειρασμό να τον ρωτήσω αν τελικά η σκυλοτροφή που τρώει ο χαρακτήρας του ήταν πραγματική. Βάζει τα γέλια «Όχι, ήταν μπριζόλα… ελπίζω».

Χρησιμοποιώντας το κτήριο της ταινίας ως ένα κώδικα για να μου μιλήσει περισσότερο για τη ζωή του, αναρωτιέμαι σε ποιόν από τους ορόφους του κτηρίου θα ήθελε να μένει: «Οι γονείς μου δεν ήταν πλούσιοι άρα θα ξεκινούσα μένοντας χαμηλά. Όμως μεγαλώνοντας δεν θα προσπαθούσα να ανέβω προς τα πάνω γιατί ξέρω ότι δεν είμαι έτσι ως άνθρωπος. Θα προσπαθούσα να φύγω από το κτίριο και να διαλέξω έναν δικό μου τρόπο ζωής. Θεωρώ πως τα ανώτερα στρώματα πάσχουν από εγωισμό και κενές φιλοδοξίες και δεν μου ταιριάζει αυτό σαν φιλοσοφία. Θα προσπαθούσα λοιπόν να φτιάξω το δικό μου σπίτι κάπου αλλού».

Διαβάστε επίσης στο tv-24.gr:

Η Ελένη Ψυχούλη μας ανοίγει για πρώτη φορά το σπίτι της! Δείτε την άκρως εντυπωσιακή vintage διακόσμηση του…(Βίντεο)

Survivor αποκάλυψη! Βίντεο ντοκουμέντο που ξεμπροστιάζει Χούτο-Χανταμπάκη και δικαιώνει τον Ντάνο!

Κι όμως: Ο καλύτερος παίκτης του Survivor δεν είναι αυτός που νομίζεις! Ποιος έχει τις περισσότερες νίκες;

TAGS