Μεγαλωμένη στο Παγκράτι με γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο, η ίδια δεν ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός. Επιθυμούσε να σπουδάσει ψυχολογία, όμως σχολή στην Ελλάδα δεν υπήρχε τη δεκαετία του ’70 και οι γονείς της δεν είχαν τα χρήματα να τη στείλουν στο εξωτερικό.

Ενέδωσε στην επιθυμία της μητέρας της και γράφτηκε σε δραματική σχολή!

Η 57χρονη «Κατερίνα» ή αλλιώς Κατερίνα Βακαλοπούλου η υπηρέτρια στην έπαυλη του Γιάγκου Δράκου στην καθημερινή σειρά «Λάμψη», ύστερα από πολλά χρόνια σιωπής και απουσίας από τη μικρή οθόνη μιλάει στην espresso για τη ζωή της, τις κορυφαίες συνεργασίες της στο θέατρο, τον έρωτα που τη «γονάτισε», ενώ δεν διστάζει να αποκαλύψει πως ζει στην ανεργία και ως... άστεγη φιλοξενείται από τη μαμά της.

Διαβάστε ακόμα: Το δημόσιο ευχαριστώ της Σάσας Σταμάτη! «Η Φαίη και ο Γιώργος έκαναν ό,τι μπορούσαν αλλά...» (Βίντεο)

Πώς τα βγάζετε πέρα οικονομικά;
Είμαι άστεγη και άνεργη. Φιλοξενούμαι στο σπίτι της μητέρας μου στη Νέα Ιωνία, με μόνο μας έσοδο το ενοίκιο ενός ακινήτου ύψους 400 ευρώ. Ευτυχώς δεν έχω χρέη. Φέτος πήρα το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Ασχολείστε με κάτι άλλο, έστω και ως χόμπι;
Είμαι καλή μαστόρισσα. Βάφω τέλεια! Επίσης ζωγραφίζω. Παράλληλα, όπου υπάρχει ανάγκη για εθελοντική εργασία, τρέχω. Για παράδειγμα, εργάστηκα στο πρότυπο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νέας Ιωνίας, αλλά και στην υποδοχή των πρώτων προσφύγων στον Πειραιά, γιατί είχα παππού πρόσφυγα και έτσι τίμησα τη μνήμη του.

Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Κουκουράκης: Μιλά πρώτη φορά για την σχέση του με τη Κατερίνα Γκαγκάκη! Ήταν ζευγάρι ή όχι;

Αν κάνατε ένα επαγγελματικό restart τώρα, τι θα επιλέγατε;
Το performing εικαστικής αναπαράστασης. Ξέρετε, βοήθησα στη δημιουργία της πρώτης θεατρικής ομάδας Alte Arte στη Σχολή Καλών Τεχνών το 2004 και θα ήθελα πολύ να βρεθώ και πάλι κοντά τους για να μοιραστώ τις γνώσεις μου.