Στο Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάστηκε την Τετάρτη η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Ελένης Μενεγάκη κατά της πρώην βουλευτή της ΝΔ και δημοσιογράφου, Τάνιας Ιακωβίδου.

Η Ελένη εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της, Νίκο Αγαπηνό, ενώ από την πλευρά της δημοσιογράφου εμφανίστηκε ο σύζυγός της, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να εκπροσωπηθεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», στο επίκεντρο των διαλόγων στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν τα προβλήματα που προκάλεσαν στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκης οι δηλώσεις της πρώην βουλευτή.

Στην αρχή ο σύζυγος της κ. Ιακωβίδου ζήτησε αναβολή της δίκης: «Δεν υπάρχει συναίνεση για να λυθεί το πρόβλημα εξωδίκως, αυτό βλέπω… Ο δικηγόρος της γυναίκας μου, ο κ. Καπερνάρος, βρίσκεται σε άλλη αίθουσα. Ζητούμε αναβολή».

Ωστόσο, σε πολιτικά δικαστήρια ο διάδικος μπορεί να εκπροσωπηθεί μόνο από δικηγόρο, με αποτέλεσμα η πρόεδρος της έδρας να μην δεχτεί το αίτημα της συζύγου της δημοσιογράφου.

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της Ελένης Μενεγάκης πρότεινε να ζητήσει εκείνος αναβολή, αρκεί να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από την έδρα, που θα απαγορεύει στη δημοσιογράφο να αναφερθεί ξανά στο όνομα της παρουσιάστριας.

Η πρόεδρος της έδρας απέρριψε το αίτημα του κ. Αγαπηνού, με αποτέλεσμα η δίκη να ξεκινήσει κανονικά με την εξέταση του μάρτυρα και παραγωγού της παρουσιάστριας Κεβόρκ ντε Σαρκισιάν.

Ο παραγωγός κατά τη διάρκεια της εξέτασής του εστίασε στα προβλήματα που προέκυψαν στην εκπομπή της παρουσιάστριας του Alpha, μετά τα λεγόμενα της πρώην βουλευτή της ΝΔ.

«Αυτά που ακούστηκαν ήταν βαριά. Φάνηκαν και οι συντελεστές της εκπομπής που τη φιλοξενούν να αιφνιδιάζονται. Θεωρώ ότι ξέφυγε.Μίλησε για ‘στυμμένες λεμονόκουπες’ και έκανε χαρακτηρισμούς. Έθιξε την Ελένη Μενεγάκη. Εμένα, ως παραγωγός που είμαι, μου προκαλείς πρόβλημα. Φανταστείτε τον επόμενο που ήθελα να κλείσω. Να μου ζητάει ρήτρες για να μην τον πετάξουν σαν λεμονόκουπα», είπε ο κ. Ντε Σαρκισιάν, για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος με την έδρας.

Πρόεδρος: Στη συνέχεια, η κυρία Ιακωβίδου έκανε κάποια κίνηση;

Μάρτυρας: Δεν την πήρε κάποιο τηλέφωνο. Στο μεταξύ, ο Γρηγόρης Γκουντάρας, για τον οποίο έγινε και το σχόλιο, παραμένει στο μισθολόγιο της εκπομπής. Δεν πετάχτηκε. Έχει άλλη εργασία μέσα στον σταθμό. Κατά την εκτίμησή μου, ήταν τραγική η τοποθέτηση αυτή της κυρίας Ιακωβίδου.

Δικηγόρος: Χαρακτηρίστηκε η Μενεγάκη “παρτάκιας”, “killer” και ανήθικη επαγγελματικά;

Μάρτυρας: Ναι, βεβαίως. Και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ήταν παγωμένοι.

Πρόεδρος: Μόνη της επανερχόταν ή την τσιγκλούσε κάποιος;

Σύζυγος Ιακωβίδου: Αυτά γίνονται πίσω από την κάμερα.

Πρόεδρος: Δεν ακούγεστε κύριε… Μπροστά στην κάμερα, λέμε.

Μάρτυρας: Μπροστά δεν φαινόταν.

Μετά τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας ο σύζυγος της κ. Ιακωβίδου θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η ίδια δεν είχε πρόθεση να θίξει με τα λόγια της την κ. Μενεγάκη.

«Ξέρετε, προσπαθούσε να εκπροσωπήσει τους άνεργους δημοσιογράφους. Η σύζυγός μου μπορεί να κάνει γραπτή δήλωση ότι δεν είχε πρόθεση να θίξει κανέναν».

Το χρονικό της κόντρας

Υπενθυμίζεται ότι στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» του «Ε» είχε φιλοξενηθεί πρόσφατα η δημοσιογράφος Τάνια Ιακωβίδου και σχολίασε την αποχώρηση του Γρηγόρη Γκουντάρα από την εκπομπή «Ελένη».

Η Τάνια Ιακωβίδου ανέφερε: «Όταν έχεις χάσει τον πιο πολύτιμό σου συνεργάτη…Επέλεξε να αδειάσει τον πιο στενό της συνεργάτη, πετώντας τον σαν ”στημένη λεμονόκουπα‘‘.

H Ελένη Μενεγάκη ως απάντηση επέλεξε τη νομική οδό προκειμένου να αντιμετωπίσει τα όσα ειπώθηκαν από την δημοσιογράφο.

Διαβάστε ακόμη στο tv-24.gr:

«Είναι κάτι που σιχαίνομαι!» Έξω φρενών ο Αποστόλης Τότσικας! Η ερώτηση για τον Ανδρέα Γεωργίου που τον εξόργισε! (βίντεο)

«Είναι λίγο αστείο…» Η ενόχληση της Ζέτας Μακρυπούλια on camera! Η ερώτηση για παιδί που «τσίτωσε» την ηθοποιό! (βίντεο)

Κι όμως συνέβη! Ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για τη σχέση του με τη Μαίρη Συνατσάκη! (βίντεο)