Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ: «Ο Γιάννης ξεπερνάει τα όρια του!»

mpismpikis
Συνεντεύξεις 04.11.2016 12:19
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Ο Βασίλης Μπισμπίκης είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του και προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους. Επιλέγει να μιλά μέσα από τη δουλειά του και γι’ αυτό κάνει προσεκτικές επιλογές. Ο γνωστός ηθοποιός, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, μιλά αποκλειστικά στο TV24 για την κοινωνική σειρά του ALPHA «Η λέξη που δε λες» που πρωταγωνιστεί αλλά και για όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια...

Η τηλεοπτική επιστροφή σου γίνεται με μια διαφορετική σειρά...
«Είναι μια πολύ ευχάριστη συγκυρία η συνεργασία με τον Θοδωρή Παπαδουλάκη και τους συνεργάτες που βρίσκονται μπροστά και πίσω από τις κάμερες, ενώ εδώ και έξι μήνες βρίσκομαι σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπως είναι η Κρήτη. Αυτό με έχει κάνει να ξεφύγω από την καθημερινότητα της Αθήνας, να χαλαρώσω και να εστιάσω περισσότερο πάνω στη δουλειά. Ολα αυτά, μαζί μ’ ένα εξαιρετικό σενάριο και το θέμα που διαπραγματεύεται, με έχει κάνει πολύ χαρούμενο και δημιουργικό. Είναι ίσως η καλύτερη δουλειά που έχω κάνει μέχρι τώρα».

Οτι έπρεπε να μείνεις εκτός Αθηνών και μακριά από την οικογένειά σου, δεν σ’ έκανε διστακτικό;
«Επειδή είμαι παντρεμένος και έχω ένα παιδί, η αλήθεια είναι ότι ήμουν επιφυλακτικός στην αρχή σχετικά με το πώς θα άφηνα πίσω την οικογένειά μου. Ωστόσο, βρήκαμε έναν τρόπο και τα Σαββατοκύριακα πηγαινοερχόμουν ή το καλοκαίρι έκαναν διακοπές μαζί μου. Αυτό το διάστημα μου λείπανε, αλλά η δουλειά ήταν πολύ σημαντική και δεν μπορούσα να αρνηθώ».

Αντιμετώπισες δυσκολίες ως προς την προσέγγιση του ρόλου;
«Πριν ξεκινήσουμε τα γυρίσματα ήρθαμε σε επαφή με έναν ψυχίατρο που ειδικεύεται στο θέμα και κάναμε πολλές κουβέντες. Από εκεί και πέρα διαβάσαμε πολλά βιβλία και είδαμε ντοκιμαντέρ και ταινίες σχετικά με τον αυτισμό, ήρθαμε σ’ επαφή με ανθρώπους που είχαν πρόβλημα και με ειδικούς».

Μίλησέ μου για τον Γιάννη που υποδύεσαι...
«Ο Γιάννης είναι Κρητικός, με ό,τι σημαίνει αυτό: Ντόμπρος, ευθύς, αυθόρμητος, ειλικρινής, έξω καρδιά, είναι ερωτευμένος με τη γυναίκα του, αγαπάει την οικογένειά του και το παιδί της γυναίκας του, είναι στοργικός, φροντίζει, δουλεύει πολύ και είναι ρεαλιστής. Επιπλέον, θα κάνει πίσω για να είναι καλά η οικογένειά του, θα φτάσει στα όριά του αλλά και θα τα ξεπεράσει».

Γιατί φτάνει στα όριά του;
«Υπάρχει μια κόντρα με τη γυναίκα του την Ελένη, η οποία θέλει να κρατηθεί κρυφό αυτό που συμβαίνει στον Παυλή. Εκείνος προτείνει να το αντιμετωπίσουν πιο ρεαλιστικά και να πάνε το γιο τους σε ειδικό σχολείο, ενώ αυτή θέλει να γίνει η θεραπεία στο σπίτι».

Δεν φτάνουν, όμως, στο σημείο να χωρίσουν. Σωστά;
«Περνάνε μια κρίση, αλλά μέχρι εκεί. Αυτό που πραγματεύεται η σειρά είναι πώς αυτό το γεγονός επηρεάζει τις οικογενειακές και τις κοινωνικές σχέσεις».

Επηρεάζεται η σχέση του Γιάννη με τον Παυλή από τη στιγμή που διαγιγνώσκεται με αυτισμό;
«Ισα-ίσα. Προσπαθεί να μάθει καλύτερα το γιο του».

Διαβάστε περισσότερα στο TV24 που κυκλοφορεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Top