Από την Τίνα Μεσσαροπούλου

Εχει κάνει ρόλους που άφησαν εποχή στην ελληνική τηλεόραση. Χαρά στο «Καφέ της Χαράς», Ρένια στους «Απαράδεκτους», Αλίκη στους «Παντρεμένους έχουν ψυχή» και ξανά Χαρούλα στο «Σόι σου». Η Ρένια Λουιζίδου μιλάει για τις ομοιότητες που έχει με το ρόλο της και απαντάει στο μείζον ερώτημα τι σόι πεθερά θα ήταν η ίδια...

Τρίτη χρονιά στο «Σόι» πώς αισθάνεστε;
«Με χαρά είπαμε το “ναι” γιατί θεωρώ ότι έχει ακόμα δρόμο η σειρά μπροστά της. Μόλις πέρσι βρήκε τη φυσιογνωμία του το σίριαλ και τώρα έχουμε δέσει και εξοικειωθεί ως ομάδα. Αλλωστε, το υλικό σε μια τέτοια σειρά είναι ανεξάντλητο, διότι το θέμα “ελληνική οικογένεια” παράγει όλη την ώρα και υπάρχει μεταξύ μας η οικειότητα μιας δεμένης ομάδας πια».

Σας προβληματίζει το γεγονός ότι ο ALPHA αυτή τη στιγμή είναι ένα κανάλι χωρίς άδεια;
«Βεβαίως και με προβληματίζει και με ανησυχεί. Είμαι ένας εργαζόμενος σε συνθήκες αβεβαιότητας, αλλά είναι πια πάνω από έξι χρόνια που ζούμε ανάλογες συνθήκες και δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος από το να συνεχίζεις και να το παλεύεις. Και ειλικρινά, γύρω από όλο αυτό το θέμα δεν ξέρω τι να πω γιατί κάθε μέρα που περνάει προκύπτει και κάτι καινούριο και το παραμύθι αρχίζει από την αρχή. Ολο αυτό που έχουμε γύρω μας είναι ένα πραγματικό τρελοκομείο και προσπαθούμε να σκεφτούμε λογικά ενώ τα πάντα είναι ξέφρενα».

Το παράδοξο είναι ότι σε μια τέτοια σεζόν έχουμε τις περισσότερες σειρές από τότε που άρχισε η κρίση...
«Αυτό είναι καταπληκτικό. Η δική μου λογική λέει ότι όταν “στήνεις” περισσότερες σειρές και εκπομπές έχεις εικόνα για το πώς θα πας παρακάτω και σε αυτό ελπίζω».

Εσείς έχετε περάσει ανάλογες δύσκολες καταστάσεις ξανά και αναφέρομαι στο «Αμάρτημα της μητρός μου». Πληρωθήκατε τελικά;
«Οχι βέβαια. Ποτέ. Αν και κερδίσαμε τα δικαστήρια που κάναμε. Αλλά όταν τελεσιδικούν τα δικαστήρια, οι εταιρείες δεν υπάρχουν πια. Ολοι ξέρουμε ποιος είναι πίσω από την εταιρεία, όλοι ξέρουμε τις άλλες δραστηριότητες του συγκεκριμένου παραγωγού αλλά πλέον βρίσκεται πίσω από μια άλλη εταιρεία».

Η δικαστική αυτή διαμάχη θεωρείτε ότι έκανε κακό στη σχέση σας με τον ΑΝΤ1;
«Δεν κινηθήκαμε νομικά εναντίον του καναλιού αλλά κατά της εταιρείας παραγωγής που είχε την ευθύνη να μας πληρώσει, αλλά δεν μπορώ να πω ότι βρήκαμε και καμία πραγματική συμπαράσταση από το σταθμό αν και ήταν εξόφθαλμο ότι αναγνώριζε το δίκιο μας. Ενιψε τας χείρας του σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος. Από την άλλη, δεν ξέρω αν έκανε κακό στη σχέση μου με τον ΑΝΤ1, αν και μου απευθύνθηκαν ξανά για δουλειά εν τω μεταξύ με τους “Παντρεμένους έχουν ψυχή”. Ωστόσο, δεν μπορούσα γιατί ήμουν στο “Σόι” και τότε μου πρότειναν για λίγα επεισόδια».

Ηταν η πρώτη φορά που μείνατε απλήρωτη από μια δουλειά;
«Οχι, μου έχει τύχει και στο θέατρο αλλά εκεί λύθηκε εξωδικαστικά τουλάχιστον για μένα».

Είστε άνθρωπος που διεκδικεί το δίκιο του;
«Δεν θα το έλεγα ιδιαίτερα. Πολλές φορές μάλιστα μετανιώνω εκ των υστέρων για πράγματα που δεν διεκδίκησα».

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο ρόλος που σας καθιέρωσε;
«Δεν έχω σκεφτεί τον εαυτό μου ποτέ ως καθιερωμένο σε μια τόσο ρευστή δουλειά. Αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεσαι στο τέλος. Ξέρω όμως ότι ο ρόλος με τον οποίο είμαι απολύτως ταυτισμένη είναι η Χαρά από το “Καφέ της Χαράς”».

Οι ομοιότητες με τη Χαρούλα;
«Νομίζω ότι αν είχα κι εγώ πέντε παιδιά θα γινόμουν παρόμοια μάνα. Η Χαρούλα καταγίνεται πολύ με τη ζωή των παιδιών της με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον αλλά τα κάνει και άνω-κάτω με το να ανακατεύεται. Και θα ήμουν σαν φίλη με τα παιδιά μου από τη στιγμή που θα τα είχα κάνει από 18 χρονών όπως εκείνη. Σε αυτό το κομμάτι θα μπορούσε κανείς να μας ταυτίσει. Στο υπόλοιπο, όμως, της σούπερ νοικοκυράς δεν βρισκόμαστε κάπου. Αλλά έχω αυτή την αίσθηση να συγκεντρώσω ανθρώπους γύρω μου, απλά δεν θα μαγειρέψω, θα παραγγείλουμε πίτσες».