Από TV24 Team

Πολυτάλαντη, μπριόζα και έξω καρδιά. Η αγαπημένη μας Ελένη Ουζουνίδου επιστρέφει στη μικρή οθόνη και στον ΑΝΤ1, αυτή τη φορά με την κωμική σειρά «Ποιος Παπαδόπουλος;», υποδυόμενη τον ρόλο μιας λαϊκής φτωχής γυναίκας με ήθος και αρχές (δείτε εδώ ποιες μέρες και ώρες θα προβάλλεται η σειρά).

Η ηθοποιός υπόσχεται ότι μαζί με την Περιστέρα της και το νέο της τηλεοπτικό σόι θα ζήσουμε ανεπανάληπτες στιγμές. Και καθώς είναι ανεξάντλητη, θα την απολαύσουμε και στα «Νούμερα» του Φοίβου Δεληβοριά στην ΕΡΤ1.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Οι αποκαλύψεις της Έλενας Ουζουνίδου για το «Ποιος Παπαδόπουλος»

Επιστρέφετε τηλεοπτικά με μια πολλά υποσχόμενη κωμωδία. Ολα ξεκινούν εξαιτίας μιας συνεπωνυμίας, έτσι δεν είναι;

Ακριβώς. Υπάρχουν δυο οικογένειες Παπαδοπουλαίων. Οι μεν είναι εξωφρενικά πλούσιοι και οι δε πολύ φτωχοί. Η μοίρα έρχεται και ενώνει αυτούς τους ανθρώπους εξαιτίας μιας τρομερής παρεξήγησης. Οι δυο γυναίκες γεννούν την ίδια στιγμή, στην ίδια κλινική και μπερδεύονται τα μωρά. Έτσι, για 16 χρόνια η μία μεγαλώνει το παιδί της άλλης.

Πώς αποκαλύπτεται το όλο μπέρδεμα;

Οι άντρες έχουν και οι δύο ένα ατύχημα και βρίσκονται στο νοσοκομείο. Με τα όσα συμβαίνουν εκεί γίνεται η αποκάλυψη ότι οι γιοι τους δεν είναι τα βιολογικά τους παιδιά. Τα φέρνει λοιπόν έτσι οι ζωή που οι δυο οικογένειες ενώνονται κι αρχίζει η μεγάλη περιπέτεια, καθώς αποφασίζουν οι φτωχοί Παπαδόπουλοι να μετακομίσουν στο σπίτι των πλουσίων.

Οι γιοι τους πώς παίρνουν αυτό το αναπάντεχο γεγονός;

Σοκάρονται και ο καθένας προσπαθεί να γνωρίσει τη βιολογική του οικογένεια. Ομως τα παιδιά φιλτράρουν πιο γρήγορα τα πράγματα και τα περνούν όλα πιο ανώδυνα. Ετσι σκέφτονται ότι είναι πιο ωραία να έχουν δυο μαμάδες, δυο μπαμπάδες κι έναν παππού ο καθένας, τον οποίο υποδύεται ο Βασίλης Κολοβός.

Η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή του στη μικρή οθόνη είναι μεγάλη έκπληξη.

Είναι το κάτι άλλο. Δεν μπορώ να σταματάω να γελάω μόνο που τον βλέπω. Είναι κύριος, ευγενικός, μορφωμένος, με ανεξάντλητη υπομονή, παρότι είναι πολλές οι ώρες των γυρισμάτων, καθώς είναι μια κωμωδία καταστάσεων που έχει πολλές σκηνές δράσεις.

Εσείς είστε ζευγάρι με τον κ. Δρακόπουλο. Πώς είναι… το πάντρεμα;

Τον θαυμάζω χρόνια και είμαι τυχερή που δουλεύουμε πρώτη φορά παρεούλα. Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτή τη συνεργασία. Είναι εξαιρετικός, ευφυέστατος και γλυκύτατος. Δεν έχω παράπονο. Γενικότερα, οι τηλεοπτικοί μου παρτενέρ είναι όλοι πάντα μεγάλα αστέρια. Οσο για τα κείμενα του Βασίλη Ρίσβα και της Δήμητρας Σακαλή είναι εξαιρετικά. Χαιρόμαστε να τα λέμε και να τα παίζουμε. Ο σκηνοθέτης μας Βασίλης Μυριανθόπουλος είναι πολυτάλαντος και δίνει σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Είναι από τους δημιουργούς που σκέφτεται εντελώς ανάποδα από τα κλισέ στην κωμωδία. Θα δείτε πολύ ωραία πράγματα. Είναι μεγάλος καλλιτέχνης.

Ο ρόλος σας είναι αυτός της Περιστέρας Παπαδοπούλου - Αραμπατζή. Πείτε μας για εκείνη.

Είναι μια λαϊκή γυναίκα, μεγαλωμένη με ήθος και αρχές. Φτωχή αλλά και λεβέντισσα, έχει αναλάβει όλη την οικογένεια. Τους φροντίζει όλους. Δεν είναι πολύ έξυπνη και πολύ μορφωμένη, αλλά έχει δύναμη μέσα της και αποτελεί την κλασική φιγούρα της Ελληνίδας μάνας. Ο σύζυγός της, ο Γιάννης, δεν είναι και πολύ προκομμένος. Είναι τεμπελάκος και της νοοτροπίας… να κάνουμε καμιά κομπίνα να τη βολέψουμε. Η Περιστέρα φτιάχνει σαπούνια και κηραλοιφές από βότανα που έχει στην αυλίτσα της και τα πουλάει. Ντρέπεται που η οικογένειά της ζει ουσιαστικά από τη σύνταξη του πεθερού της, του Θανάση. Η φτώχεια τους τη στενοχωρεί βαθιά, γιατί πάνω από όλα έχει αξιοπρέπεια.

Πάντως δεν φοβάται τη δουλειά.

Ποτέ δεν τη φοβήθηκε, γι’ αυτό και από μικρή βοηθούσε τον πατέρα στη λαϊκή αγορά. Και τότε εμφανίστηκε ο Γιάννης. Μια Τρίτη. Στη λαϊκή στο Μενίδι. Του έδωσε τις καλύτερες μελιτζάνες της και μαζί με αυτές και την καρδιά της.

Ο σύζυγός της, ο Γιάννης, βρίσκει τη συγκατοίκηση ως μια ευκαιρία για να πιάσει την καλή;

Θα δούμε τι θα συμβεί. Πάντως δεν του κακοπέφτει που ξεμείναμε στο σπίτι των πλουσίων…

Εκτός όμως από την κωμική σειρά του ΑΝΤ1, θα σας απολαμβάνουμε και στα «Νούμερα» του Φοίβου Δεληβοριά στην ΕΡΤ.

Εχω μια μικρή συμμετοχή και τρελαίνομαι από τη χαρά μου γι’ αυτό. Είναι μια πρόταση που δεν έχει ξαναγίνει στην ελληνική τηλεόραση. Είναι η τρέλα του Φοίβου, του Σπύρου Κρίμπαλη, του Σπύρου Γραμμένου και όλων των υπόλοιπων συντελεστών και συγγραφέων. Η μουσική ενώνεται με το θέατρο και το μουσικό θέατρο με το stand up κόμεντι. Εγώ κάνω τη μαμά του stand up comedian στη μάντρα του Αττίκ - Φοίβου που είναι ψιλοαποτυχημένος και προσπαθεί να αναβαθμίσει την καριέρα του. Είναι μια περίεργη και κυνική γυναίκα και έχει πολύ κριτική ματιά για τον γιο της.

Έχουμε πάρει μόνο μια μικρή εικόνα, αλλά μας έχετε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες.

Πού να δείτε τι γίνεται. Ολη η τρέλα του κόσμου περνάει από εκεί. Ο,τι μπορεί να φανταστεί ένας μουσικός ή ένας ηθοποιός μπορεί να το προτείνει αβίαστα. Ολο αυτό, εκτός από δημιουργικό, είναι και πολύ λυτρωτικό. Οπως και στους «Παπαδόπουλους». Η κούραση είναι πολύ μεγάλη, αλλά φτάνω στο σπίτι και αισθάνομαι γεμάτη.

Θα κάνετε θέατρο τη φετινή σεζόν;

Οχι, ο ρόλος μου στους «Παπαδόπουλους» είναι μεγάλος, είμαι σε καθημερινά γυρίσματα και παράλληλα έχω και τα «Νούμερα». Θέλω να είμαι αφοσιωμένη σε ό,τι κάνω. Δεν είναι ωραίο να κάνουμε εκπτώσεις στη δουλειά μας.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ποιος Παπαδόπουλος: Τα πάνω κάτω με την νέα σειρά του ANT1 - Η ανακοίνωση του καναλιού

Κάνε ότι Κοιμάσαι: Ο Νικόλας καταρρέει από την οικογενειακή τραγωδία και νοσηλεύεται