Από TV24 Team

Μετά τον Πασχάλη από το «Το αύριο μας ανήκει» που έληξε άδοξα, ο Κωνσταντίνος Λάγκος θα δώσει σάρκα και οστά στον Δαμιανό. Έναν ήρωα της «ΣτΟργής» του ΣΚΑΪ (δείτε εδώ ποιες άλλες σειρές έχουν άρωμα ανατολής) που θα συγκινήσει και μιλάει αποκλειστικά στο Tivi Σίριαλ που κυκλοφορεί.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Οι αποκαλύψεις του Κωνσταντίνου Λάγκου για τη «ΣτΟργή»

Πολύ ωραία η άνθηση της μυθοπλασίας, αλλά πώς θα το διαχειριστεί αυτό το κοινό; Λένε πως οι σειρές θα ξεπεράσουν τις 30.

«Δεν είναι αναγκασμένοι να τα δουν όλα. Η ευχή όλων, βέβαια, είναι όλα τα προγράμματα να βρίσκουν το κοινό τους. Είμαστε λίγοι για τόσα πολλά πρότζεκτ, αλλά σίγουρα όταν μια σειρά βρίσκει ένα κοινό να την ακολουθεί, είναι πολύ ευχάριστο».

Mυθοπλασία είναι και ο ΣΚΑΪ, ένα κανάλι γνωστό μέχρι πρότινος για τον ενημερωτικό του χαρακτήρα.

«Εχει πολύ καλή ομάδα ο ΣΚΑΪ και αυτή θέλει να επενδύσει αυτή τη σεζόν στη μυθοπλασία, το είδος που πάντα χρειάζεται και στηρίζει κάθε κανάλι. Μακάρι και οι τρεις σειρές του καναλιού, Γλυκάνισος, Αγρια Γη, ΣτΟργή να καθηλώσουν το κοινό».

Το κοινό έχει «συγκινηθεί» με το περιεχόμενο της «ΣτΟργής», πριν ακόμα ξεκινήσει η προβολή της σειράς.

«Η ΣτΟργή δεν ασχολείται αποκλειστικά με θέματα κακοποίησης, αλλά με βαθιά σημαντικά προβλήματα προσωπικότητας που προκύπτουν από διάφορες καταστάσεις».

Ποιος είναι ο Δαμιανός, ο ήρωάς σας;

«Είναι ο παιδοψυχίατρος της κλινικής. Εχει μια ιδιαιτερότητα όταν ασχολείται κανείς με την ψυχανάλυση ή με ζητήματα προσωπικότητας παιδιών, γιατί δεν είναι ακόμα πλήρως διαμορφωμένες προσωπικότητες. Χρειάζεται μια ιδιαίτερη μεταχείριση για το πώς θα αντλήσεις το τι συμβαίνει από μια αθώα ψυχή, αλλά και πώς θα οδηγήσεις ένα παιδί προς το καλύτερο μονοπάτι».

Πού βρήκατε ερεθίσματα για αυτόν τον ρόλο;

«Διάβασα για το πώς λειτουργεί η παιδική ψυχανάλυση, τις μεθόδους που ακολουθούν και τη φαρμακευτική θεραπεία που μπορεί να ακολουθηθεί αν χρειαστεί. Διάβασα άρθρα, το έψαξα. Τον Δαμιανό δεν τον βλέπουμε όμως μόνο ως επαγγελματία, αλλά και ως άνθρωπο. Αυτό το κομμάτι ήταν κάτι άλλο. Προσπάθησα να φανταστώ πώς είναι ένας ήρωας που κάνει αυτή τη δουλειά».

Θα έχει ο ίδιος κάποια κρυφά σημεία;

«Ως άνθρωπος έχει τις αδυναμίες του και αυτές θα εξερευνήσει. Πέρα δηλαδή από την ιδιότητά του και την επαφή του με τις παιδικές ψυχές, η προσωπικότητά του θα έχει εξίσου ενδιαφέρον για το κοινό».

Σας έχει συγκινήσει;

«Είναι λογικό. Αυτό είναι η σειρά. Προσπαθεί να ερεθίσει το θυμικό στον θεατή και ίσως αυτό είναι που θέλει και ο ίδιος. Ενα είδος κάθαρσης. Η μυθοπλασία γενικότερα μας αρέσει γιατί κάνουμε εξομοίωση πραγματικών καταστάσεων. Ταυτιζόμαστε με κάποιους ήρωες ή βλέπουμε πώς αντιμετωπίζουν κάποιες καταστάσεις άλλοι άνθρωποι, παραδειγματιζόμαστε και ίσως δρούμε αντίστοιχα όταν μας παρουσιαστεί μια παρόμοια κατάσταση».

Θα τον δούμε να έρχεται κοντά με κάποιον άλλο ήρωα της σειράς;

«Θα τον δούμε να έρχεται κοντά με κάποια από τις γυναίκες της σειράς, αλλά δεν μπορώ να δώσω παραπάνω στοιχεία προς το παρόν. Είναι ωραίος ρόλος ο Δαμιανός, είναι πρόκληση και έχει ενδιαφέρον».

Και ο Πασχάλης από το περσινό «Το αύριο μας ανήκει» ως ήρωας είχε τη γοητεία του πάντως!

«Μου άρεσε πάρα πολύ ο Πασχάλης. Οπως και γενικά όλοι όσοι συμμετείχαμε σε αυτή τη δουλειά την είχαμε αγαπήσει πολύ, άσχετα με το αποτέλεσμα και την απόφαση που πήρε η εταιρεία παραγωγής να διακόψει τη σειρά λίγο πριν από το τέλος. Ολοι κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε, αλλά κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι μας. Κρίμα, γιατί ήμασταν πολύ ωραία ομάδα και συγκεκριμένα για μένα ήταν ένας ρόλος που μου άρεσε πολύ, πολύ διαφορετικός απ’ ό,τι έχω κάνει. Ηταν ιδιαίτερη η πρόκληση να δώσω μια αλήθεια σε έναν τέτοιο ήρωα που θα ήταν ασθενής στη σειρά που κάνουμε τώρα (γέλια)».

Τι άλλα σχέδια έχετε;

«Η αρχή μου είναι να μην ανακοινώνω τίποτα αν δεν είναι επίσημο, ωστόσο, υπάρχει και η δέσμευση με τη ΣτΟργή που μπορεί να συνεχιστεί, τουλάχιστον έχει γίνει μια τέτοια κουβέντα. Αρα, καλύτερα ας περιοριστούμε σε αυτό που θα δει ο θεατής στη νέα αυτή σεζόν».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Στοργή - αποκλειστικό: Σκηνές από τα γυρίσματα της νέας σειράς του ΣΚΑΙ

Αποκλειστικό: Love Island και... μυθοπλασία - Το πλάνο του ΣΚΑΪ για τη νέα σεζόν