Πλούσιο το βιογραφικό του στις σκηνές της χώρας, ωστόσο το τηλεοπτικό κοινό τον συνάντησε πριν λίγες εβδομάδες στον Σασμό, στον ρόλο του Σταύρου που ερωτεύτηκε σφόδρα την Αργυρώ Βρουλάκη. Ο Γιώργος Χριστοδούλου είναι έτοιμος να εξερευνήσει και το πεδίο της τηλεόρασης, πρώτα όμως μιλά αποκλειστικά στο TV24 για το μέλλον του ήρωά του όταν εκείνος πατήσει τη γη της Κρήτης, στο πλευρό της Αργυρώς (δείτε εδώ τι θα δούμε στο σημερινό 28/4 επεισόδιο).

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Η συνέντευξη του Γιώργου Χριστοδούλου

Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει αλλά υποδύεστε έναν ήρωα που κάθε γυναίκα θα ήθελε να έχει στο πλευρό της!

«Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει άνευ όρων. Η αγάπη του είναι τελείως ανιδιοτελής και πολύ καθαρή. Ο τρόπος που προσέγγισα τον Σταύρο ήταν μέσα από μια αθωότητα και ειλικρίνεια. Μια απολυτότητα στα θέματα του συναισθήματος και της καρδιάς».

Μας έδωσε την εντύπωση πως έψαχνε από κάπου να πιαστεί, είναι έτσι;

«Τώρα που το λέτε, θα μπορούσε να έψαχνε και αυτός έναν λόγο να πιαστεί από κάπου, όπως έκανε και η Αργυρώ μετά απ’ ό,τι έζησε στην Κρήτη. Μην ξεχνάμε πως και ο Σταύρος έχει περάσει δύσκολα στη ζωή του».

Και όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε πως αυξάνεται και η ανταπόκριση της Αργυρώς που στην αρχή ήταν σφιγμένη απέναντί του...

«Η αγάπη που δίνει ο Σταύρος είναι τελείως διαφορετική από την αγάπη που λαμβάνει από την Αργυρώ. Ο Σταύρος την ερωτεύεται, είναι για εκείνον ο μεγάλος έρωτας, ενώ η αγάπη της Αργυρώς είναι ένα στάδιο πιο μετά από τον μεγάλο έρωτα».

Γιώργος Χριστοδούλου Σασμός

Είναι όμως πιο συνειδητή η αγάπη της Αργυρώς.

«Πιο συνειδητή και πιο ψύχραιμη. Βλέπει στον Σταύρο πράγματα με πιο νηφάλιο μυαλό και ματιά. Δεν είναι στην τρέλα του έρωτα. Αυτό συμβαίνει και στη ζωή. Πολλές φορές δενόμαστε με ανθρώπους που δεν μας τρέλαναν όταν ήρθαν στη ζωή μας, ωστόσο όμως μας αγγίζουν απόλυτα».

Δεν πιστεύετε όμως πως οι σχέσεις που γίνονται με καθαρό μυαλό και συνειδητότητα, κρατούν περισσότερο από τους μεγάλους έρωτες που ξεθυμαίνουν;

«Ισως, άλλωστε η Αργυρώ το έχει πει στον Σταύρο. Λέγοντάς του την ιστορία της, του είχε πει ότι δεν θα ερωτευτεί άλλον άντρα. Αρα ο Σταύρος ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται.

Οπως και να έχει, νομίζω πως αυτός ο ήρωας προτιμάει να αγαπάει και να μη σκέφτεται πολύ. Με συγκινεί πολύ ο Σταύρος. Δεν υπάρχουν άλλοι τέτοιοι ήρωες στην ελληνική τηλεόραση. Είναι καθάριος, αθώος και χωρίς σκοτεινές σκέψεις».

Οντως είναι ένας ήρωας χωρίς δεύτερες σκέψεις; Δεν θα τον δούμε να κάνει υπερβολές για την αγάπη του;

«Για μένα ήδη έχει κάνει υπερβολές. Απλά εγώ ως ηθοποιός επέλεξα να μην παίξω τις συγκεκριμένες σκηνές μέσα από το στοιχείο της υπερβολής αλλά της ανάγκης του να προβάλλει τα συναισθήματά του.

Στα επόμενα επεισόδια θα τον δούμε να έρχεται στα όριά του λόγω του αδελφού του και λίγο αργότερα θα κλονιστεί η σχέση του με τους ανθρώπους που τον απειλούν. Ετσι είναι τα πράγματα, όταν πρόκειται να υπερασπιστείς την οικογένειά σου και την ασφάλειά της γίνεσαι σκυλί. Και αυτό θα το δείτε από τον Σταύρο».

Φαντάζομαι πως η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει όταν ο Αστέρης φτάσει στα Γιάννενα και έρθει σε επαφή με την Αργυρώ...

«Ο Σταύρος είναι ένας ήπιος χαρακτήρας, θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει και αφελή κάποιος αν τον έβλεπε κακοπροαίρετα αλλά κατά τη γνώμη μου έχει το βάθος να καταλάβει τι σημαίνει ο Αστέρης για την Αργυρώ ακόμα και κάτω από αυτές τις περιστάσεις.

Οπότε δεν πιστεύω πως θα στεκόταν απέναντι από τον Αστέρη, ως αντίζηλος. Και αυτό το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Το πώς ενδεχομένως θα βλέπαμε τον Σταύρο να διεκδικεί ή να μη διεκδικεί την Αργυρώ».

Θεωρείτε πως θα μπει σε αυτή τη διαδικασία ο Σταύρος; Να διεκδικεί τη γυναίκα που αγάπησε;

«Επειδή είναι ταμένος στην Αργυρώ, αν καταλάβει πως η Αργυρώ θέλει τον Αστέρη, δεν θα τη διεκδικούσε. Θα γινόταν κομμάτια, δεν ξέρω τι τέλος θα είχε, αλλά δεν είναι δυνατόν ένας ήρωας που θα γινόταν χαλί να τον πατήσει η αγαπημένη του, να τη βλέπει αλλού και να κάνει τα στραβά μάτια για να την έχει δική του.

Αυτό μου φαίνεται σωστό και συνεπές για τον Σταύρο. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά εγώ αυτό θα επιθυμούσα. Ο Σταύρος να παραμείνει αξιοπρεπής».

Περίμενα πάντως ότι θα παλέψει για την Αργυρώ...

«Πολύ ειλικρινά, δεν το ξέρω αλλά για μένα είναι ακραίο ούτως ή άλλως που αποφάσισε να παντρευτεί μια γυναίκα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Μήπως αυτός ο έρωτας εμπεριέχει και την εμμονή μέσα;

«Οταν διάβασα για πρώτη φορά αυτό το σενάριο, σκέφτηκα πως ο Σταύρος ως χαρακτήρας δεν είναι καλά. Ο τρόπος που σκέφτεται είναι πάνω από τον μέσο όρο των ανθρώπων.

Οταν άρχισα όμως να επενδύω προσωπικές μου σκέψεις και προβληματισμούς στον ρόλο, κατάλαβα πως ναι, ο έρωτας μπορεί να σε κάνει και εμμονικό και επίσης συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν άνθρωποι που τρέφονται με το να δίνονται απόλυτα σε άλλους ανθρώπους. Παρ’ όλα αυτά, είναι ρομαντικό κι εμένα με συγκινεί».

Συνάντηση με τον Αστέρη θα έχει κάποια στιγμή ο ήρωάς σας;

«Χωρίς να έχω διαβάσει σχετικό σενάριο, πιστεύω ότι θα έχει και μάλιστα με πολύ αναπάντεχο τρόπο. Δεν θα μου φαινόταν περίεργο να συναντηθούν και να έχουν μια επαφή περίεργη...».

Εχει ακόμα γραφτεί πως το παιδί του Σταύρου και της Αργυρώς δεν θα είναι καλά και μάλιστα η συμβολή του Αστέρη θα το κάνει καλά. Κάπως έτσι θα επέλθει ο σασμός!

«Ξέρω πως θα προκύψει ένα πρόβλημα υγείας, αλλά δεν ξέρω αν θα αφορά στο παιδί ή κάποιον άλλον. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω καν το μέλλον του ήρωά μου στη σειρά».

Ποια είναι η αίσθησή σας; Αυτή η σχέση έχει σωστές βάσεις για να κρατήσει;

«Αν έκρινα με βάση την πραγματικότητα και όχι τη μυθοπλασία, θα έλεγα ότι ο Σταύρος και η Αργυρώ θα μπορούσαν να είναι μαζί για πάντα. Επειδή όμως η μυθοπλασία συμπυκνώνει τη ζωή, δεν ξέρω, έχω αισθανθεί πως ο κόσμος θέλει μαζί τον Αστέρη με την Αργυρώ αλλά δεν ξέρω πόσα εμπόδια θα πρέπει να περάσουν και πόσες θάλασσες να διανύσουν».

Αν αποφάσιζε η Αργυρώ να γυρίσει στην Κρήτη, ο Σταύρος θα άφηνε την οικογένειά του, τον αδελφό του και τη δουλειά του για να την ακολουθήσει;

«Ναι, πιστεύω πως θα τη ακολουθούσε, αλλά το ενδιαφέρον είναι πως δεν θα ήταν μια εύκολη απόφαση. Θα γινόταν με κόστος...».

Αν ο Σταύρος ήταν πραγματικό πρόσωπο, τι θα του λέγατε;

«Σε γουστάρω πολύ, ρε φίλε, συνέχισε και μη λογαριάζεις τίποτα. Και αν είναι να φας τα μούτρα σου, να είσαι δυνατός και θα τα καταφέρεις. Θεωρώ πως αυτού του είδους οι εμπειρίες σε θωρακίζουν και σου δίνουν εφόδια να γίνεις καλύτερος άνθρωπος στη ζωή σου. Του αξίζει να ευτυχήσει».

Με τον αδελφό του τι θα γίνει;

«Ο Βαγγέλης είναι μεγάλη πληγή. Τους δένει μια μεγάλη ιστορία και είναι η μόνη του οικογένεια. Δυστυχώς, όπως φαίνεται, δεν μοιάζει να ορθοποδεί. Η εξάρτηση είναι μια αρρώστια που δύσκολα γιατρεύεται. Αν ένα πράγμα γονάτιζε τον Σταύρο, θα ήταν αυτό. Να πάθει κάτι ο Βαγγέλης. Παρ’ όλα αυτά, θα δείτε ακόμα περισσότερες συγκρούσεις μεταξύ τους».

Βλέπατε «Σασμό» πριν μπείτε στη σειρά;

«Είχα δει λίγο στην αρχή και μου άρεσε πολύ ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρχει ποιότητα τόσο στη σκηνοθεσία όσο και στην υποκριτική που με αφορά. Παίζουν ηθοποιοί που θαυμάζω και φαίνεται πως από την αρχή είχαν βάλει τον πήχη πολύ ψηλά».

Περάσατε από κάστινγκ;

«Με είχαν καλέσει πριν ξεκινήσει η σειρά για να συμπεριληφθώ στο καστ, όχι στον ρόλο του Σταύρου, αλλά τότε είχα κάποιες αμφιβολίες, οπότε δεν προχώρησε. Οταν αργότερα μου πρότειναν τον Σταύρο, έναν ρόλο που με γοήτευσε και σκεφτόμενος ότι θα είμαι με συναδέλφους που εκτιμώ, είπα το ναι».

Παρ’ όλα αυτά, είχατε πει στο παρελθόν πως δεν θέλετε την τηλεόραση γιατί δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τις δημόσιες σχέσεις που απαιτεί αυτό το μέσο...

«Είναι αλήθεια αυτό, γενικά όλο αυτό το κομμάτι είναι τρομακτικό για μένα. Ισως φέρνω και τον συνομιλητή μου σε δύσκολη θέση ορισμένες φορές... Πέρα από αυτό, βλέποντας τον εαυτό μου στην κάμερα σε ένα μάθημα κινηματογράφου που είχα κάνει, τρόμαξα.

Μου φάνηκε τόσο κακό και λάθος που είχα πει ότι ήθελα να μείνω μακριά από όλο αυτό. Μου πρότειναν πράγματα κατά καιρούς αλλά αρνιόμουν. Αυτή τη φορά, επειδή περάσαμε μια φάση τελματική ως κλάδος όπου τα πράγματα κινούνταν αργά, παρόλο που εγώ είχα δουλέψει μέσα στην καραντίνα, αποφάσισα να μη φοβηθώ ποτέ τίποτα σχετικά με την τέχνη μου».

Είναι λοιπόν η τηλεόραση ένα πεδίο που θα εξερευνήσετε και στο μέλλον;

«Φυσικά και είναι μια εμπειρία πολύ ευχάριστη. Ποτέ όμως δεν θα αφήσω το θέατρο. Εξακολουθεί να είναι προτεραιότητά μου».

Και τη δημοσιότητα πώς τη διαχειρίζεστε;

«Λόγω χρόνου δεν έχω εκτεθεί σε πολύ κόσμο. Πάω στα γυρίσματα, μετά στο θέατρο και στο σπίτι μου όπου με περιμένουν τα δυο μου παιδιά. Αλλά η αλήθεια είναι πως μου έχουν τύχει κάποια περιστατικά που τα βρήκα πολύ χαριτωμένα. Με φωνάζουν Σταύρο, μου μιλάνε σαν να είμαι αργυροχρυσοχόος και ακόμα πως βιάστηκα να παντρευτώ την Αργυρώ. Και να σας πω την αλήθεια, με συγκινεί που υπάρχει ένα κομμάτι του κόσμου που θέλει ο Σταύρος να ήταν πραγματικός. Οπότε δεν τους το χαλάω».

Και σε ό,τι αφορά στα θεατρικά σας;

«Μόλις ολοκληρώθηκε η παράσταση “Ο κοτζαμπάσης του Καστρόπυργου”. Ηταν ένας ρόλος πολύ σημαντικός για μένα. Θα συνεχιστεί η συνεργασία μου με τον Δημήτρη Τάρλοου και την επόμενη σεζόν. Θα ανεβάσει την “Ωρα” του Ιψεν και ετοιμάζω και ένα δικό μου έργο και θα το σκηνοθετήσω τον επερχόμενο Οκτώβριο στο Επί Κολωνώ».