Ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος, στη συνέχεια έγινε αεροσυνοδός, αλλά η μεγαλύτερη αγάπη της ήταν η ηθοποιία. Η Πένυ Αγοραστού κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και φέτος την απολαμβάνουμε στο ρόλο της Λατάνιας στην κωμική σειρά «Ελα στη θέση μου» που προβάλλεται καθημερινά από την τηλεόραση του ALPHA.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη:

Τελικά ο Δαμιανός και η Λατάνια κάνουν την έκπληξη και ως ζευγάρι πια θα επιχειρήσουν να βγουν δυναμικά στο προσκήνιο... κινώντας τα νήματα παρασκηνιακά.

«Οντως. Δεν είναι όμως μόνο ζευγάρι. Εχουν κάνει... κόμμα μαζί και τον υποστηρίζει στα θέματα της εταιρείας γιατί θέλει να πάρει ως μερίδιο το 7,5 % από τις μετοχές. Οπότε έχει κυρίως οικονομικό συμφέρον από αυτή τη σχέση».

Η Λατάνια τον ερωτεύεται ή τον χρησιμοποιεί;

«Εγώ πιστεύω ότι τον θέλει γιατί έχει το “πακέτο” του άντρα που της αρέσει. Είναι ψηλός, μελαχρινός, επιτυχημένος, γοητευτικός και κυρίως ευκατάστατος, παράγοντας πολύ σημαντικός για εκείνη».

Ο Φώτης δηλαδή έκανε όνειρα απατηλά.

«Μπορεί να της αρέσει το πώς μιλάει αλλά δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα που προανέφερα. Εκείνη θέλει να γίνει πρώτη κυρία».

Διαβάστε ακόμα: Έλα στη θέση μου: Αναστασία Παντούση: «Ο γάμος δεν θα μαλακώσει τη Βασιλίνα»

Η Λατάνια ξεκίνησε ως μια απλή γραμματέας αλλά φαίνεται πως θα παίξει ρόλο στις εξελίξεις της σειράς.

«Από εδώ και πέρα αρχίζει να φαίνεται η προσωπικότητά της. Μπορεί να ξεκίνησε ως απλή γραμματέας που ήταν το πιόνι της Μένης, αλλά τώρα θα δούμε ότι αρχίζει να παίρνει τα ηνία και να κάνει πράγματα για τον εαυτό της. Λειτουργεί για το δικό της και μόνο συμφέρον».

Ο Δαμιανός την ερωτεύεται;

«Δεν ξέρω αν είναι έρωτας αυτό που νιώθει, γιατί κι εκείνος είναι ένα πληγωμένο σπουργίτι μετά από όσα έπαθε από τη Φαίη. Ωστόσο βρίσκει ένα σύμμαχο. Κι επειδή η Λατάνια είναι παιδί της πιάτσας τού βρίσκει λύσεις, τον παροτρύνει και τον πάει ένα βήμα παραπέρα. Εκείνος είναι πιο... “φλώρος”».

Τελικά, τι τύπος είναι η ηρωίδα που υποδύεστε;

«Είναι πολύπλευρη. Το προηγούμενο διάστημα ήταν πιο... μαζεμένη και δεν μπορούσε να δείξει το ταμπεραμέντο της. Τώρα γίνεται λίγο πιο... αλήτισσα. Ωστόσο μπορεί να κρυφακούει και να κουτσομπολεύει, αλλά κατά βάθος είναι συμπονετική. Οταν έφυγε η Ρενάτα από την εταιρία στενοχωρήθηκε πραγματικά και δεν είναι σκληρή όπως η Μένη αλλά πιο διαχειρίσιμη. Εννοείται πως κοιτάζει το συμφέρον της και το μέλλον της ως γυναίκα. Θέλει να παντρευτεί έναν επιτυχημένο άντρα».

Ξεκινήσατε ως δημοσιογράφος, εργαστήκατε ως αεροσυνοδός και τελικά σας κέρδισε η ηθοποιία. Δεν σας γοήτευσαν τα μίντια ή οι αιθέρες;

«Τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό που κάνω τώρα. Οταν δούλευα ως δημοσιογράφος στο ALTER, σπούδαζα παράλληλα και στη δραματική. Το χώρο της τηλεόρασης τον έχω απομυθοποιήσει. Δεν με συγκινεί αν θα συναντήσω κάποιον πολύ διάσημο. Το έχω κάνει από τα 18 μου. Και η δουλειά του ηθοποιού είναι μια απλή δουλειά σαν όλες τις άλλες. Αυτό που με γοητεύει είναι ότι κάθε μέρα μπορώ να είμαι κάποια άλλη από την Πένυ και ότι ανακαλύπτω πτυχές του εαυτού μου που δεν ήξερα ότι μπορεί να τις έχω. Μου αρέσει πολύ η όλη διαδικασία του γυρίσματος. Είναι κάτι μαγικό για μένα και είμαι πραγματικά ευγνώμων. Θεωρώ ότι πρέπει να κυνηγάς το όνειρό σου. Εκανα πολλές δουλειές αλλά πάντα είχα στην καρδιά μου την υποκριτική. Η τηλεόραση και το θέατρο στην αρχή ήταν οι εραστές μου. Ερχονταν και έφευγαν. Τώρα είναι σταθερή η σχέση μας».

Τελικά ο χώρος της υποκριτικής χρειάζεται πολλή δουλειά ή παίζει ρόλο και ο παράγοντας τύχη;

«Δεν είναι θέμα τύχης. Ο,τι έχω κάνει το έχω κυνηγήσει πολύ. Παίρνω αυτό που μου αξίζει μετά από τόσο κόπο. Δεν έχανα ποτέ οντισιόν για οντισιόν και τώρα μπορώ να αποδείξω και ποια είμαι και τις ικανότητές μου. Για όλα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή. Δεν συμφωνώ καθόλου με τους ανθρώπους που δουλεύουν ως ηθοποιοί και δεν έχουν βγάλει δραματική σχολή και τα περιμένουν όλα έτοιμα, γιατί κάποιοι άλλοι έχουν πασχίσει πολύ».

Διαβάστε ακόμα: Έλα στη θέση μου: Μένη και Βλάσης γίνονται σύμμαχοι! Όλα όσα θα δούμε παρακάτω...

Δηλαδή σας ενοχλεί που ο Γιώργος Αγγελόπουλος παίζει στο «Τατουάζ»;

«Οχι, δεν με ενοχλεί. Μπορεί να είναι μεγαλύτερο ταλέντο από άλλους στην τηλεόραση αλλά δεν μου αρέσει να βάζουν την ταμπέλα ότι είναι ηθοποιός. Να βγουν όσοι θέλουν να παίξουν ρόλους, αλλά δεν μπορεί να βαφτίζονται τόσο εύκολα επαγγελματίες. Κι εγώ μπορεί να τύχει να δω κάποιον που χτύπησε με μηχανάκι στο δρόμο και να του δώσω τις πρώτες βοήθειες αλλά αυτό δεν με χρίζει αυτόματα γιατρό».