Λίγο πριν ανακαλύψει ότι είναι έγκυος ως Ελένη, η ηθοποιός Ελενα Πιερίδου μας μιλά με πολλή αγάπη για «Το τατουάζ», για το ρόλο της που τόσο αρέσει στον κόσμο και αποκαλύπτει ότι αν χρειαζόταν να καταδώσει τον Ορφέα θα βρισκόταν σε πολύ μεγάλο δίλημμα.

Από την Τίνα Μεσσαροπούλου:

Πόσο θεωρείς ως Ελένη ότι θα αντέξεις την κατάσταση με τον Ορφέα;

«Νομίζω ότι ήδη η Ελένη έχει αντέξει πάρα πολλά, οπότε δεν έχει μείνει και κάτι χειρότερο. Και λόγω του χαρακτήρα της, της παιδείας που κουβαλάει, αλλά κι επειδή τον αγαπάει πραγματικά, είναι ένα άτομο που επιμένει και δεν το βάζει κάτω γιατί θεωρεί ότι μπορεί να τον βοηθήσει να αλλάξει προς το καλύτερο. Φυσικά, η ίδια δεν γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος, ούτε τι έχει γίνει μέχρι στιγμής».

Θεωρείς ότι όταν και αν τυχόν ανακαλύψει την έκταση του προβλήματος θα είναι ένα σοκ για εκείνη και τον περίγυρό της;

«Πιστεύω ότι θα είναι πάνω από ένα σοκ για όλους, γιατί έχει το προφίλ του καλού παιδιού που βοηθάει, είναι δίπλα στη γυναίκα του, εκτιμάει την οικογένειά του. Βγάζει ένα προφίλ πολύ διαφορετικό από αυτό του στυγνού δολοφόνου».

Διαβάστε ακόμα: Τατουάζ: Μην χάσετε σήμερα Μ. Τρίτη 3/4: Ο Θεοχάρης δέχεται επίθεση από το Νικόλα!

Η απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε είναι ό,τι πιο τραγικό και αναπάντεχο σου συνέβη;

«Θα έλεγα πως ναι. Η Ελένη ήξερε ότι ο Ορφέας είχε ξεσπάσματα, είχε βιώσει ανάλογες αντιδράσεις σε διάφορες καταστάσεις μετά το γάμο αλλά δεν περίμενε να φτάσει εκεί. Δεν της είχε δώσει ποτέ δείγματα».

Δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό της Ελένης ποιος είναι πραγματικά ο άντρας της;

«Ούτε κατά διάνοια...».

Μέσα σου θα ήθελες να έρθει η κάθαρση;

«Σαν Ελένη αυτή τη φορά, πιστεύω πως αυτό θα ήταν το δίκαιο γιατί γενικά έτσι είμαι σαν άνθρωπος κι αυτό ενδεχομένως περιμένει και ο τηλεθεατής να συμβεί. Κάποια στιγμή θα πρέπει να έρθει η κάθαρση».

Αν είχες προλάβει να διαβάσεις το γράμμα θα τον είχες καταδώσει στην αστυνομία;

«Νομίζω ότι η Ελένη θα έπεφτε σε ένα τεράστιο δίλημμα. Δεν ξέρω αν θα ήταν ψύχραιμη ώστε να καταφέρει να σκεφτεί λογικά, γιατί το σοκ που θα βίωνε θα ήταν μεγάλο και ίσως να μην την άφηνε, αλλά πιστεύω ότι δεν θα τον έκρυβε και σίγουρα δεν θα συνέχιζε να ήταν μαζί του. Γιατί αν συνέχιζε να ήταν μαζί θα ήταν σαν να το υποστηρίζει και να το υποθάλπει όλο αυτό. Ή θα εξαφανιζόταν για να μπορέσει να συνειδητοποιήσει τι έγινε ή θα μίλαγε σε κάποιον δικό της άνθρωπο για να μοιραστεί το βάρος και να δει τι θα κάνει».

Υποδυόμενη το ρόλο αυτό έχεις σκεφτεί ποτέ αν κάτι ανάλογο θα μπορούσε να σου συμβεί στην πραγματικότητα;

«Σαν άνθρωπος γενικά πάντα κρατάω μια πισινή σε ό,τι αφορά στις σχέσεις μου. Αλλά πιστεύω ότι όταν αγαπάς κάποιον και είσαι ερωτευμένος, πολλές φορές κάποια πράγματα τα αγνοείς ή απλά τα δικαιολογείς γιατί δεν θέλεις να τα δεις και να τα αντιμετωπίσεις. Πιστεύω ότι αν η Ελένη δεν ήταν τόσο ερωτευμένη με τον Ορφέα, κάποιες λεπτομέρειες θα τις αντιλαμβανόταν και θα της κινούσαν την περιέργεια. Κι αυτό γιατί βλέποντας στο σύνολό της την Ελένη είναι ένα άτομο που ψάχνεται και ψάχνει. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του... Με τον Ορφέα όμως ο έρωτας την έχει τυφλώσει».

Διαβάστε ακόμα: Τατουάζ: "Απίστευτο! Με πούλησε για άλλη!" Η Άννα μαθαίνει για τη νέα σχέση του Άλεξ και καταρρέει...

Τι είναι αυτό που σου λέει ο κόσμος στο δρόμο όταν σε αναγνωρίζει;

«Εχει πλάκα γιατί πολλές φορές μου φωνάζουν από μακριά: “Τρέξε. Φύγε να σωθείς”. Ο κόσμος ταυτίζεται και έχει αγκαλιάσει τη σειρά».

«Το τατουάζ» είναι ένα στοίχημα για σένα;

«Ναι, έχω κάνει κι άλλες δουλειές στην τηλεόραση πριν, αν και όχι με τόση επιτυχία, αλλά ναι, αυτή η δουλειά είναι ένα μεγάλο στοίχημα και ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί τηλεοπτικά».

Θα ερχόσουν να μείνεις μόνιμα Ελλάδα;

«Θα μετακομίσω Ελλάδα από τον Μάιο και μετά, επειδή ετοιμάζω και κάτι πάνω στη μουσική. Θα έρχομαι στην Κύπρο μόνο για τα γυρίσματα. Μου έγινε μια πρόταση από μια δισκογραφική εκεί που δεν το περίμενα».