Πολλοί τον χαρακτηρίζουν νέο, πολλά υποσχόμενο αστέρι του ΑΝΤ1. Νέος, ωραίος και καλός στη δουλειά του, με πολύπλευρα ταλέντα, όπως ο χορός, μια και για περίπου 13 χρόνια χόρευε παραδοσιακούς χορούς, ο Κώστας Τσουρός είναι αυτός που σε όρους τηλεόρασης «διαθέτει το πακέτο». Μιλάει στο TV24 και την Τίνα Μεσσαροπούλου για την εμπειρία του στο «DWTS» και αποκαλύπτει τη σχέση του με τη Φαίη Σκορδά...

Διαβάστε ακόμα: Τηλεθέαση: Δεύτερη απογοήτευση για τον Ant1! Ποιο αγαπημένο πρόγραμμα έπεσε στο 7%;

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις με το «DWTS» και τον χορό;

Είναι μια συναρπαστική εμπειρία ο χορός. Είχε πολύ άγχος στο πρώτο live γιατί είναι κάτι εντελώς διαφορετικό για μένα. Ασε με να μιλάω όσες ώρες θες, αλλά να χορεύω είναι δύσκολο. Αν καταφέρω να νικήσω το άγχος όλα θα πάνε καλά.

Σε δυσκολεύει παρά το γεγονός ότι έχεις μια εμπειρία με τους παραδοσιακούς χορούς;

Σίγουρα έχω τον ρυθμό μέσα μου, αλλά τα είδη που χορεύουμε είναι εντελώς διαφορετικά και με πολλή λεπτομέρεια σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οσο καλός να είσαι, η μια εβδομάδα είναι πολύς λίγος χρόνος για να μάθεις μια χορογραφία και να χορέψεις αξιοπρεπώς.

Πόσα χρόνια έκανες παραδοσιακούς;

Από παιδάκι μέχρι τα 18 μου. Περίπου 13 χρόνια. Αλλά τώρα είναι όλα εντελώς διαφορετικά.

Τι είναι αυτό που σε έχει δυσκολέψει περισσότερο απ’ όλα;

Είναι αρχή ακόμα, αλλά αυτό που με δυσκολεύει είναι να καταφέρω να αφομοιώσω αυτές όλες τις λεπτομέρειες μέσα σε μία εβδομάδα για να μπορέσω να αντεπεξέλθω στο live. Και η έκθεση αυτού του είδους, πόσω μάλλον όταν είμαι άνθρωπος που προέρχομαι από την ενημέρωση. Ωστόσο, μου αρέσει να τολμάω, μου αρέσουν οι προκλήσεις και γι' αυτό είπα το «ναι» για να το κάνω.

Αποδέχεσαι την κριτική;

Η κριτική από τους κριτές είναι καλοδεχούμενη αλλά δεν είναι αυτό που με ορίζει. Κυρίως αυτό που με ενδιαφέρει είναι εγώ να περάσω καλά και να περάσει και στον κόσμο στη συνέχεια. Από εκεί και πέρα οι κριτές έχουν τη γνώμη τους, εγώ εκ θέσεως για σχόλια δεν μπορώ να μιλήσω -θα ήταν οξύμωρο να πω ότι με ενοχλούν - οπότε τα δέχομαι. Η γνώμη της Γκαλένας Βελίκοβα με ενδιαφέρει λίγο περισσότερο ως προς το τεχνικό κομμάτι.

Ξεκίνησες με τραυματισμό, οπότε παραμπήκες στα δύσκολα...

Οταν ξεκινάς να κάνεις σκληρή προπόνηση που φτάνει στις 6 ώρες την ημέρα και το σώμα σου δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιους ρυθμούς, είναι λογικό στην αρχή να καταπονείται το σώμα περισσότερο κι επειδή έχουμε αυτά τα περιβόητα λιφτ και χρειαζόταν να σηκώσω την ντάμα μου πολλές φορές, ο ώμος μου τα έπαιξε.

Με τη Μαρία Κορινθίου, όταν ήρθε στο πλατό, αισθάνθηκες αμήχανα;

Eίχε καλλιεργηθεί μια εικόνα ότι η Μαρία οδύρεται εναντίον μου, μιλάει άσχημα για μένα και είχα αμηχανία για το πώς θα αντιδράσει εκείνη όταν θα με δει. Γιατί η αλήθεια είναι ότι εκεί συναντηθήκαμε για πρώτη φορά. Από την άλλη, επειδή μου θυμίζεις το περιστατικό αυτό, το οποίο ουσιαστικά έχει λήξει, θυμάμαι τότε ότι όλοι γύρισαν και είπαν ότι ο Τσουρός τα πήρε πίσω, είναι ψευτόμαγκας. Εγώ δεν πήρα τίποτα πίσω, απλώς της εξήγησα τι εννοούσα όταν τα έλεγα αυτά.

Η Φαίη, που είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να χαλάει τις σχέσεις της, πώς αντιδρά στις κόντρες;

Η Φαίη μάς δίνει πολύ χώρο να πούμε όσα πιστεύουμε τεκμηριωμένα έστω κι αν διαφωνεί μερικές φορές.

Η Σάσα αναλαμβάνει τη δική της εκπομπή. Θα το σκεφτόσουν ποτέ να κάνεις μια δική σου ψυχαγωγική εκπομπή;

Ποτέ δεν λέω ποτέ πια! Αν υπήρχε κάτι που μου ταίριαζε θα το έκανα. Η ενημέρωση είναι η αγάπη και η ψυχαγωγία είναι ο έρωτάς μου και νομίζω πως προς το παρόν με το τελευταίο θέλω να μείνω.

Δεν αισθάνθηκες ποτέ ενοχικά, ότι υπηρετείς δηλαδή ένα πιο ελαφρύ κομμάτι της δημοσιογραφίας;

Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες, οπότε δεν με αφορούν κι αυτοί που το κάνουν. Ο δημοσιογράφος είναι δημοσιογράφος παντού. Η λογική, η τεχνική και η άσκηση του επαγγέλματος είναι ίδια. Τα θέματα αλλάζουν.

Οι άνθρωποι της ενημέρωσης θεωρείς ότι πλέον σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά;

Δεν το έχω εισπράξει από τους συναδέλφους μου στην ενημέρωση, γιατί ήμασταν πολλά χρόνια μαζί στο πεζοδρόμιο, στα κανάλια. Δεκατρία χρόνια ήταν αυτά... Κι επίσης ποτέ δεν ξέχασαν τον Κώστα στα δελτία. Ακόμη και τώρα που είμαστε στο ίδιο κτίριο όταν με βλέπουν μου λένε γύρνα να κάνεις κανένα ρεπορτάζ, να παρουσιάσεις δελτίο, με συμβουλεύουν... Μερικές φορές μου λείπει που είμαι στο στούντιο και δεν είμαι έξω να κάνω ελεύθερο ρεπορτάζ.