Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Νίκος Μήτσας & Δήμητρα Τσόλκα: «Είναι δύσκολο να βρίσκεις κάθε εβδομάδα καινούρια ιστορία»

BeFunky Collage
Συνεντεύξεις 06.10.2017 12:36
Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Αποτελεί μία από τις αγαπημένες οικογενειακές κωμωδίες της ελληνικής τηλεόρασης και την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου επέστρεψε για τέταρτη συνεχή χρονιά με νέες ξεκαρδιστικές περιπέτειες. Αναφερόμαστε στο «Σόι σου» που γράφουν οι Νίκος Μήτσας & Δήμητρα Τσόλκα και σκηνοθετεί ο Αντώνης Αγγελόπουλος. Οι δύο συγγραφείς μιλούν αποκλειστικά στο TV24 για όσα έχουν ετοιμάσει...ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΣΑΣ
Σεναριογράφοι πάνε και έρχονται αλλά εσύ παραμένεις σταθερός από το πρώτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου. Περίμενες ότι η σειρά θα μέτραγε τέσσερα χρόνια τηλεοπτικής ζωής;
«Είναι η πρώτη μου δουλειά και θα ’ναι ψέμα να σου πω ότι το περίμενα. Κάθε χρονιά είναι μια έκπληξη. Ημουν από αυτούς που ήταν θετικοί να συνεχίσουμε για τέταρτη χρονιά, παρά την προσωπική κούραση. Μπορεί το σίριαλ να βασίζεται σε ξένο φορμάτ, αλλά έχουμε σταματήσει να “πατάμε” στα ξένα σενάρια από το 10ο επεισόδιο. Τα υπόλοιπα 170+12 που έχουν γραφτεί για την τέταρτη σεζόν είναι δικά μας».

Είναι εύκολο να εμπνέεσαι για οικογενειακές περιπέτειες;
«Για μένα, τουλάχιστον, αυτή είναι η δυσκολία: Κάθε εβδομάδα να βρίσκεις μια καινούρια ιστορία μετά από 180 επεισόδια. Δεν είναι εύκολο αλλά υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία με τη Δήμητρα Τσόλκα και την ομάδα μυθοπλασίας του ALPHA».

Εχεις κάποιον αγαπημένο χαρακτήρα;
«Η συγγραφή των δύο σογιών είναι διαχωρισμένη: Η Δήμητρα γράφει κατά βάση την οικογένεια των Χαμπέων κι εγώ των Τριαντάφυλλων. Ωστόσο υπάρχουν και τα επεισόδια που γράφουμε και για τις δύο οικογένειες. Από εκεί και πέρα, η αλήθεια είναι ότι έχω μια αδυναμία στην οικογένεια των Τριαντάφυλλων και ειδικότερα στην “Αλεξάνδρα” (Μίρκα Παπακωνσταντίνου). Βγάζω όλη μου την κακή πλευρά (γέλια). Πιστεύω ότι είναι ο πιο πολύπλευρος χαρακτήρας της συγκεκριμένης οικογένειας, παρόλο που δείχνει εκ πρώτης όψεως ότι είναι ένας κακός, δύσκολος και εριστικός άνθρωπος. Ωστόσο είναι και ευαίσθητη...».

Στο δεύτερο επεισόδιο θα σε δούμε να συμμετέχεις, υποδυόμενος τον Ακη.
«Κάνω τον Ακη που έρχεται και μπλέκεται σε μια ιστορία ερήμην του. Τον εκμεταλλεύεται λιγάκι η Λυδία για να κάνει τον Σάββα να ζηλέψει. Η συνέχεια επί της οθόνης...».

Πιστεύεις ότι η σειρά πρέπει να ολοκληρωθεί στον τέταρτο ή έχει ακόμα μέλλον;
«Πιστεύω ότι τα πράγματά πρέπει να σταματούν σε ένα καλό σημείο. Ομως είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για πέμπτη χρονιά. Αυτό θα το δείξει η πορεία». Διαβάστε τη συνέχεια παρακάτω...

ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΟΛΚΑ
Περιμένατε ποτέ ότι «Το σόι» θα μετρούσε τέσσερα χρόνια τηλεοπτικής ζωής;

«Το ήλπιζα σίγουρα αλλά κάθε χρονιά που μας ανακοίνωναν ότι η πρόθεση του καναλιού είναι να συνεχιστεί το σίριαλ για άλλη μία σεζόν ήταν πάντα μια ευχάριστη έκπληξη».

Η σειρά, αν και βρέθηκε απέναντι σε δύσκολο ανταγωνισμό, κατάφερε να διατηρήσει τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης.
«Μια ακόμη επίσης ευχάριστη έκπληξη που μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε με κέφι ξέροντας ότι η προσπάθεια όλων μας έχει ανταπόκριση».

Τα περισσότερα επεισόδια δεν βασίζονται στο ξένο format. Είναι εύκολο να εμπνέεστε για οικογενειακές περιπέτειες;
«Από τα περίπου 180 επεισόδια του σογιού, λιγότερο από 15 είναι προσαρμογές ισραηλινών επεισοδίων. Από τη δεύτερη σεζόν και μετά προτείνουμε μόνο δικές μας ιδέες και αυτό έχει τις ευκολίες και τις δυσκολίες του. Σίγουρα είναι δύσκολο να βρίσκουμε κάθε εβδομάδα μια καινούρια ιδέα για αυτοτελές επεισόδιο αλλά είναι μια πολύ πιο δημιουργική διαδικασία από το να κάναμε απλώς προσαρμογή ξένων επεισοδίων. Πηγή έμπνευσης αποτελούν οι ίδιοι οι χαρακτήρες και φυσικά η δική μου οικογένεια καθώς και οι οικογένειες φίλων και γνωστών».

Από το σόι των Χαμπέων και των Τριαντάφυλλων έχετε ξεχωρίσει περισσότερο κάποιον χαρακτήρα;
«Από το “δικό μου” σόι αγαπώ ιδιαίτερα τον Βαγγέλη και τη Χαρούλα. Και οι δύο πολύ γήινοι χαρακτήρες αλλά τόσο διαφορετικοί και ταιριαστοί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απολαμβάνω τα ακραία στοιχεία στους χαρακτήρες π.χ. της Μπέλας, του Μιχάλη και του Διονύση ή την ήρεμη δύναμη της Ολγας, της Λυδίας και του Σάββα. Από το σόι των Τριαντάφυλλων -εκτός από το κεντρικό ζευγάρι, Αλεξάνδρα-Μενέλαο- έχω ιδιαίτερη αδυναμία στον Κων/νο και την Αντωνία».

Τι να περιμένουμε να δούμε στα νέα επεισόδια; Υπάρχουν και κάποιες τονωτικές ενέσεις ανανέωσης όπως το νέο σπίτι και τα περισσότερα γκεστ.
«Φέτος εκτός από το σπίτι της Αντωνίας και του Κων/νου θα γνωρίσουμε και άλλα μέλη του “εκτεταμένου” σογιού των Χαμπέων και των Τριαντάφυλλων, όπως το θείο της Χαρούλας (Κώστα Βουτσάς) αλλά θα έχουμε κι επιστροφές αγαπημένων χαρακτήρων όπως της Αλίνας (Γωγώ Καρτσάνα) και της μητέρας της Αντωνίας (Φωτεινή Μπαξεβάνη). Επίσης θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στη ζωή των ηρώων. Ο Διονύσης απολύεται από το ναυτικό, η Ολγα προσλαμβάνεται ως καθηγήτρια σε δημόσιο σχολείο και ο Μιχάλης βρίσκει δουλειά!».

Στα πρώτα επεισόδια βλέπουμε τη Βίκυ Κάβουρα και το έτερο συγγραφικό ήμισυ -τον Νίκο- να κάνουν γκεστ. Εσάς θα σας δούμε;
«Ο αγαπημένος μου συνάδελφος -αν και έχει πολλά χρόνια να εξασκήσει το επάγγελμα- είναι επαγγελματίας ηθοποιός, εγώ δεν έχω ανάλογη εμπειρία, οπότε είναι λίγο δύσκολο να κάνω κάτι τέτοιο!».

Πιστεύετε ότι η σειρά πρέπει να ολοκληρωθεί στον τέταρτο κύκλο ή έχει ακόμα μέλλον;
«Αυτό είναι λίγο νωρίς για να το κρίνουμε. Το σίγουρο είναι πάντως ότι τα οικογενειακά “δράματα” είναι ένα ανεξάντλητο θέμα που μπορεί να μας δώσει πολλές ακόμη ιστορίες».

Διαβάστε ακόμη στο tv-24.gr:

Δημήτρης Λιακόπουλος: «Ο Τζακ νιώθει την ανάγκη να βρει τους βιολογικούς γονείς του»

Μιχάλης Μαρίνος: «Στη σχέση Δαμιανού & Φαίης θα υπάρξει μια μεγάλη εξέλιξη!»

Κωνσταντίνα Μιχαήλ: «Στα social media δεν υπάρχουν μόνο οι fans και οι lovers αλλά και οι haters!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Top