Από TV24 Team

Η αγαπημένη Ντίνα Κώνστα, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής (3/7) και έτσι, η Εβελίνα Παπούλια θέλησε να την αποχαιρετήσει μέσα από μία εξαιρετικά συγκινητική ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η ηθοποιός συνεργάστηκε με την Ντίνα Κώνστα στην μεγαλύτερη επιτυχία της, τους «Δύο Ξένους» και έτσι είπε το "αντίο" της σε έναν άνθρωπο που της έμαθε πολλά στην αρχή της καριέρας της.

Η ανάρτηση της Εβελίνας Παπούλια για την Ντίνα Κώνστα

«Καλό ταξίδι Ντίνα μου ! Για εμένα αυτή η φωτογραφία είσαι εσυ!! Το καθαρό βλέμμα το τσιγάρο στο χέρι το καυστικό χιούμορ την ντόμπρα προσωπικότητα! Σ αγαπώ!!! Καλό ταξίδι όμορφη…. Με έμαθες τόσα πολλά! Σε ευχαριστώ!», έγραψε στο instagram η Εβελίνα Παπούλια.

Εβελίνα Παπούλια ανάρτηση Ντίνα Κώνστα

Λίγα λόγια για την καριέρα της Ντίνας Κώνστα

αΗ Ντίνα (Κωνσταντίνα) Κώνστα ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της . Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας». Ωστόσο, αγαπήθηκε από το κοινό για την ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Είχε δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή ήταν αυτοκαταστροφικό άτομο. Την δεκαετία των 90s η Ντίνα Κώνστα αγαπήθηκε πολύ μέσα από τον μυθικό ρόλο της «Ντένης Μαρκορά» στους «Δύο Ξένους».

Η Ντίνα Κώνστα αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της . Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965.

Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις τηλεοπτικές σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ντίνα Κώνστα: "Έσβησε" στα 83 της χρόνια - Η πορεία και η καριέρα μιας σπουδαίας ηθοποιού

«Καλό ταξίδι Ντένη μου...» - Έτσι αποχαιρέτησε την Κώνστα ο δημιουργός της σειράς Δύο Ξένοι Δημήτρης Αποστόλου