Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Ολα είναι έτοιμα για την έναρξη των γυρισμάτων της φιλόδοξης κωμικής σειράς του ALPHA «Παραμύθι ν’ αρχινήσει». Το TV24 σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα σειρά του Λώρη Λοϊζίδη αλλά και αποκλειστικές εικόνες!

Αν και το «Παραμύθι ν’ αρχινήσει» προγραμματιζόταν να βγει στον αέρα τον Νοέμβριο, όσα συνέβησαν με την αδειοδότηση-παρωδία των καναλιών επέφεραν τη μετάθεσή της για το β΄ μισό. Βέβαια, όλο αυτό το διάστημα ο δημιουργός Λώρης Λοϊζίδης και οι στενοί συνεργάτες του δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια αλλά έκαναν εντατικές προετοιμασίες ώστε να ’ναι όλα στην εντέλεια τη μέρα που θα ακουστεί το πρώτο «πάμε». Και απ’ ό,τι φαίνεται αυτή η μέρα δεν θα αργήσει, καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια. Ετσι τα πρώτα γυρίσματα πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στον Γενάρη, αφού ο προγραμματισμός τη θέλει να κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Μάρτιο μέσα από τη συχνότητα του ALPHA - Ελλάδας και Κύπρου.
Αυτή η σειρά δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα, καθώς συνδυάζει την κωμωδία με το παραμύθι και το ρομαντισμό και μπορεί να το παρακολουθήσει το κοινό όλων των ηλικιών. Το σενάριο διαδραματίζεται στη μεσαιωνική εποχή και δη σ’ ένα φανταστικό βασίλειο με ευγενείς, χωρικούς, καλούς και κακούς ανθρώπους, ιππότες, μάγους, έρωτες, πάθη και μυστήρια. Πρόκειται για μια σειρά υψηλών προδιαγραφών, τόσο σε ποιότητα όσο και σε αισθητική, η οποία περιλαμβάνει γυρίσματα σε ανεξερεύνητα τοπία της Ελλάδας και της Κύπρου, κοστούμια εποχής αλλά και πολλά εφέ. Το πρωταγωνιστικό καστ αποτελείται από 27 ηθοποιούς. Μεταξύ αυτών οι: Κατερίνα Παπουτσάκη, Νίκος Κουρής, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Χριστόδουλος Μαρτάς, Λένια Σορόκου, Αντώνης Κατσαρής, Μάριος Δημητρίου, Λουκία Πρωτόπαππα, Φώτης Γεωργίδης κ.ά.

Οι πρώτες συναντήσεις, η μείωση επεισοδίων και το budget
Το προηγούμενο διάστημα οι συντελεστές έκαναν μια σειρά συναντήσεων στα γραφεία του καναλιού στην Κύπρο, ώστε να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και να ενημερωθούν σχετικά με τη σειρά. Το κλίμα που επικρατούσε ήταν ιδιαίτερα θετικό, με τους ηθοποιούς να παίρνουν στα χέρια τους τα πέντε πρώτα επεισόδια και να ενθουσιάζονται από αυτά. Το ίδιο ενθουσιασμένος ήταν και ο Λώρης Λοϊζίδης με κάποιους άλλους συναδέλφους του από προηγούμενες δουλειές, οι οποίοι δηλώνουν ότι ο πήχης έχει ανέβει κατά πολύ και πως είναι ό,τι καλύτερο έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Η αρχική συμφωνία μεταξύ του δημιουργού και των ιθυνόντων του καναλιού αφορούσε στην παραγωγή 60 επεισοδίων, καθώς η σειρά θα προβαλλόταν δύο-τρεις φορές την εβδομάδα. Εξαιτίας, όμως, της... μετάθεσης για το β΄ μισό της τρέχουσας τηλεοπτικής σεζόν, έγινε και η απαραίτητη μείωση των επεισοδίων, οπότε και θα δούμε συνολικά 30 επεισόδια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του TV24, το budget κάθε επεισοδίου «αγγίζει» τα 35.000 ευρώ. Και όσο καιρό οι στενοί συνεργάτες του Λώρη Λοϊζίδη αναζητούσαν τα κατάλληλα κοστούμια και χώρους που θα γίνουν τα γυρίσματα, κάποιοι από τους ηθοποιούς έκαναν εντατικά μαθήματα ιππασίας.