Από Πέννυ Μαστοράκου

Με άσχημα μαντάτα ξεκίνησε η Παρασκευή 30/9 και με άσχημα φαίνεται να τελειώνει, καθώς μετά την είδηση θανάτου του Ζάχου Χατζηφωτίου, έγινε γνωστό αργά το απόγευμα πως έφυγε και ο Σάκης Πετκίδης. Ο γνωστός ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή και την είδηση έκανε γνωστή το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

H ανακοίνωση για τον θάνατο του Σάκη Πετκίδη

«Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Σάκη Πετκίδη, ενός αγαπημένου ηθοποιού που διακρίθηκε με το ταλέντο του στο θέατρο.

Βασικό́ στέλεχος του ΚΘΒΕ από́ το 1978 έχει ερμηνεύσει βασικούς και πρωταγωνιστικούς ρόλους. Συνεργάστηκε με πολλούς και σημαντικούς σκηνοθέτες σε 70 περίπου έργα. Έλαβε μέρος σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παράγωγες», ανέφερε αναλυτικά η ανακοίνωση στο Facebook.

Λίγα λόγια για τον Σάκη Πετκίδη

Ο Σάκης Πετκίδης σπούδασε στην δραματική σχολή Ρ. Πατεράκη και υπήρξε βασικό στέλεχος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος από το 1978. Κατά την διάρκεια της συνεργασίας του με την κρατική σκηνή της Θεσσαλονίκης ερμήνευσε βασικούς και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε 70 περίπου έργα συνεργαζόμενους με πολλούς και σημαντικούς σκηνοθέτες.

Ανάμεσά τους και τα «Όπως σας αρέσει» του Σαίξπηρ Ουίλλιαμ, σε σκηνοθεσία Παπαβασιλείου, Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα του Μενέλαου Λουντέμη σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, «Αυτοκράτωρ Μιχαήλ» του Άγγελου Τερζάκη σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη κ.α.

Παράλληλα, εργάστηκε στον κινηματογράφο και την τηλεόραση συμμετέχοντας σε ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μάρθα Καραγιάννη: Η λαμπρή καριέρα και ο θάνατος του παιδιού που τη σημάδεψε

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος