Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το πρωί της Τετάρτης (21/9) ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η δίκη για την υπόθεση των «στημένων» επιθέσεων έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στα βόρεια προάστια, ωστόσο τελικά διακόπηκε και προγραμματίστηκε για τις 23/9.

Λίγο καιρό μετά την αποφυλάκισή του, ο γνωστός παρουσιαστής βρίσκεται στο εδώλιο μαζί με άλλα τρία άτομα. Συγκεκριμένα κατηγορείται για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία, αλλά και τα πλημμελήματα της ηθικής αυτουργίας στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο λόγος πίσω από τη διακοπή της δίκης του Μένιου Φουρθιώτη

Ο ένας εκ των συνηγόρων του, Θέμης Σοφός βρίσκεται εκτός Αθηνών για άλλη επαγγελματική υποχρέωση για αυτό και χρειάστηκε να διακοπεί, με τον εισαγγελέα της έδρας να τονίζει: «Υπάρχουν προσωρινά κρατούμενοι, δεν υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερη διακοπή».

Μένιος Φουρθιώτης δικαστήριο

Οι πρώτες του δηλώσεις μετά την διακοπή της σημερινής δίκης

«Μετά από μία ταλαιπωρία εννέα μηνών, περιμένουμε να αποδοθεί η δικαιοσύνη. Όπως είχα πει και τότε στις δικαστικές Αρχές, επιμένω στην αθωότητά μου και ότι δεν έχω καμία σχέση με όλο αυτό που μου έχει επιβαρύνει την υγεία και όλη μου τη ζωή. Γι’ αυτό και σήμερα, παρότι το δικαστήριο αναβλήθηκε για την Παρασκευή, περιμένω οπωσδήποτε να γίνει και να τελειώνει μία ταλαιπωρία που νομίζω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος δε θα μπορούσε να την αντέξει σωματικά και ψυχολογικά.

Όταν αναγνωσθεί η δικογραφία και δείτε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, θα καταλάβουμε για ποιον λόγο προφυλακίστηκα. Ελπίζω η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να δώσει μία αθωωτική απόφαση».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Αν δεν ήταν ο Φουρθιώτης θα έκανε μόνο Instagram...» - Η Τζωρτζέλα Κόσιαβα "σταύρωσε" την Καινούργιου

Μένιος Φουρθιώτης: Καταγγέλλει πρόσωπο που εργάζεται στην Εισαγγελία Εκτέλεσης Ποινών για ξυλοδαρμό!