Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Τη Δευτέρα 16/5 ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος βρέθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και στάθηκε απέναντι από την εισαγγελέα με σκοπό να καταθέσει σχετικά με το έγκλημα, που διέπραξε πριν από έναν χρόνο στην οικία του αφαιρώντας με τραγικό τρόπο τη ζωή της γυναίκας του και του σκυλιού τους.

Ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της, η εισαγγελέας πρότεινε στους δικαστές να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της κακοποίησης ζώου.

Έτσι, κατέρριψε πλήρως τον ισχυρισμό του ότι βρισκόταν εν βρασμώ, αλλά και τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Η πρόταση του Εισαγγελέα για τον Αναγνωστόπουλο

Η εισαγγελέας στη δίκη για τα Γλυκά Νερά, έκανε λόγο για μία υπόθεση που ενέχει στοιχεία ανθρώπινης τραγωδίας.

«Αυτή η ιστορία ενέχει τα στοιχεία μια ανθρώπινης τραγωδίας. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά δε θα αποδοθεί ηθική δικαίωση ούτε στα θύματα που ζουν. Την κόρη του και τη μητέρα της Κάρολαϊν. Αν ένας άνθρωπος συναισθάνεται το βάρος όσων έχει κάνει, θα περίμενα να σιωπήσει.

Το πρόσωπο της Κάρολαϊν θα στοιχειώνει τη ζωή του. Η ανθρωποκτονία με πρόθεση υπερβαίνει τα όρια της Δικαιοσύνης και προκαλεί δέος. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με το Θεό από τον οποίο ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη» ανέφερε συγκεκριμένα.

Η γυναίκα που τον στηρίζει στη δίκη

Στην κάμερα της εκπομπής T-Live μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης (12/5), η γυναίκα που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά και μάλιστα δηλώνει γοητευμένη από εκείνον.

Την ίδια στιγμή αποκάλυψε πως κατά την γνώμη της δεν πρέπει να μείνει πολλά χρόνια στη φυλακή, ενώ του έστειλε και τη θετική της ενέργεια για να έχει κουράγιο (δείτε εδώ τα πρώτα λόγια του δικηγόρου του).

«Επειδή έναν χρόνο τώρα, του έγινε γνωστή αυτή η μεγάλη υπόθεση τα ης δολοφονίας, το έχω πάρει ζεστά αυτό το θέμα. Είμαι θαυμάστριά, υποστηρίκτριά του. Για να ξεκαθαρίσω, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται ο φόνος, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση στον Μπάμπη είναι ότι είναι μία γλυκιά προσωπικότητά του. Παίζει ρόλο η εμφάνισή του, η προσωπικότητά του, όλο του το παρουσιαστικό. Και ποια γυναίκα δεν θα αισθανόταν έλξη γι’ αυτόν τον άνθρωπο; Πιστεύω ότι πολλές γυναίκες είναι ερωτευμένες μαζί του.

Του έχω γράψει ένα γράμμα σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο. Του γράφω πως είναι κρίμα όλα αυτά που γίνανε και ότι δεν είχε καμία πρόθεση, δεν είχε προσχεδιάσει να σκοτώσει την Καρολάιν. Έχω διαίσθηση. Θέλω να του μεταφέρω να βαστάει γερά στη φυλακή και να κάνει κουράγιο. Πιστεύω ότι έπεισε τους δικαστές. Φοβάμαι τα ισόβια, το μάξιμουμ για μένα θα ήταν να μείνει 15 χρόνια και σε δεύτερο βαθμό να βγει τελείως», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως τον έχει συγχωρήσει για το έγκλημά του.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γλυκά Νερά: «Σταμάτησε όταν...» - ''Καταπέλτης'' η εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Γλυκά Νερά: Στέλνουν ερωτικά γράμματα στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο