Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Γκουσγκούνης, μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη την Παρασκευή (6/5). Το πρωί της Δευτέρας (9/5), πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία του στην Αρτέμιδα.

Η οικογένειά του είναι συντετριμμένη και συγκεκριμένα η κόρη του, Χαρούλα, ο σύζυγός της, Αργύρης, και τα παιδιά τους, Δημήτρης και Κώστας, βιώνουν πολύ δύσκολες ώρες.

Ο ίδιος έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς κατά την παραμονή του στο Θριάσειο νοσοκομείο και σήμερα 9/5 πραγματοποιήθηκε η κηδεία του στην Αρτέμιδα, ενώ έφυγε από τη ζωή και ηθοποιός της σειράς «Φιλαράκια».

Λίγα λόγια για τον βίο του Κώστα Γκουσγκούνη

Έγινε γνωστός, κυρίως, για τις ταινίες με ερωτικό και πορνογραφικό περιεχόμενο, στις οποίες πρωταγωνίστησε μεταξύ 1965 και 1984, ωστόσο υπήρξε και φωτογράφος και ηθοποιός. Έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας κοντά στον πατέρα του Μίμη Γκουσγκούνη και στη συνέχεια βρέθηκε στην Αθήνα, ανοίγοντας ένα φωτογραφείο στην περιοχή του Χολαργού.

Εκεί απέκτησε την φήμη για τις συμμετοχές του σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, αλλά και για τις ατάκες του σε αυτές, ενώ προηγουμένως είχε παίξει σε κάποιες ταινίες στον ρόλο του κομπάρσου, ή με λίγες ατάκες, από το 1952 έως το 1958 (Η Αγνή του λιμανιού, Η θεία από το Σικάγο, Ο λεφτάς, Μια ζωή την έχουμε) και αργότερα πρωταγωνίστησε σε αρκετές ερωτικές αλλά και αστυνομικές ταινίες από το 1965 μέχρι το 1984 με γνωστότερες τις: «Ήταν Άξιος», «Ηδονοβλεψίας», «Σεξ…13 Μποφώρ» και άλλες.

Η ανάρτηση φίλου του για τον θάνατό του

Ο Κωστής έφυγε την Παρασκευή (06/05/22) στο Θριάσειο νοσοκομείο από ανάκοπη καρδιάς. Με το χαμόγελο στα χείλη δυνατός. Ηταν εκεί μερικές ημέρες καταβεβλημένος. Δίπλα του ήταν η κόρη του Χαρούλα, ο γαμπρός του Αργύρης και τα εγγόνια Δημήτρης και Κώστας.
Λίγο πριν σβήσει λέει στον αγαπημένο του Δημητράκη. "Αυτό είναι το κουστούμι που θα φορέσω. Θέλω να με πάτε στη Λούτσα στο κοιμητήριο Αρτέμιδας και θέλω το γραφείο κηδειών του φίλου μου στη λεωφόρο Μεσογείων. Μη στεναχωριέστε καλή αντάμωση".

Κηδεύτηκε σήμερα (09/05/22) στις 12.00, στην Αρτέμιδα, όπως επιθυμούσε.

Ο Κώστας Γκουζγκούνης γεννήθηκε στη Λάρισα στις 21 Μαρτίου 1931. Η βασική του δουλειά ήταν φωτογράφος, τέχνη που έμαθε στη θεσσαλική πόλη από τον πατέρα του Δημήτρη (Μίμη τον ήξερε όλος ο κόσμος) και στη συνέχεια όταν ήρθε στην Αθήνα άνοιξε δικό του φωτογραφείο, στο Χολαργό.

Παράλληλα έπαιξε ως κομπάρσος σε αρκετές ταινίες, αλλά έγινε γνωστός κυρίως για αυτές με ερωτικό περιεχόμενο, στις οποίες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Και έτσι του δόθηκε το προσωνύμιο ο "βασιλιάς του σεξ", με σήμα κατατεθέν το ξυρισμένο κεφάλι του.

Κώστας Γκουσγκούνης θάνατος

Οι ταινίες που έλεγε συχνά-πυκνά ότι ήταν σταθμός στην καριέρα του ήταν δύο. Το "Σεξ 13 μποφόρ", γυρισμένη το 1971, η οποία είχε σπάσει τα ταμεία με 85.918 εισιτήρια και ο "Ηδονοβλεψίας", που γυρίστηκε το 1984, στις Μαρίκες στη Ραφήνα και στην Αγία Μαρίνα στην Αίγινα.

Ωστόσο, η πρώτη ταινία του σε ρόλο κομπάρσου ήταν η "Αγνή του λιμανιού" το 1952, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ με τους Ελένη Χατζηαργύρη, Γιώργο Γληνό και Αλέκο Αλεξανδράκη.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε στη "Θεία απ' το Σικάγο" το 1957. Είναι ο άντρας δίπλα στο Στέφανο Στρατηγό που λέει την ατάκα "θα τον σκοτώσετε τον άνθρωπο" όταν ήδη έχει πέσει η γλάστρα.

Ο ίδιος συχνά-πυκνά αναφερόταν και στην ταινία "Μία ζωή την έχουμε" του 1958, όπου είχε το ρόλο του καφετζή, με σγουρά μαλλιά ακόμη και εξυπηρετούσε τον Δημήτρη Χορν. Αλλά και στο θεατρικό έργο "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται το οποίο προβλήθηκε στην ΕΡΤ το 1975 και έπαιζε τον Τούρκο. Η επιβλητική παρουσία του στη σειρά είχε ως αποτέλεσμα να τον ψάξει ο Άλαν Πάρκερ για να του δώσει ρόλο στο εξπρές του μεσονυχτίου. Τελικά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν για λόγους που δεν είναι της παρούσης.

Κάποια στιγμή έκανε και ζωντανό πορνό στο Εlite, ενώ βραβεύτηκε στο 3ο και στο 8ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου το 2005 και το 2010, αντίστοιχα.

Κωστή, σγουρομάλλη όπως σε φώναζα (όταν βγαίναμε έξω πάντα είχε στο πορτμπαγκάζ του δίπορτου Opel Rekord μία περούκα με σγουρά μαλλιά, για να μην τον αναγνωρίζουν), μου είχες πει πάρα πολλές ιστορίες στα 44 χρόνια γνωριμίας. Σε αρκετά κάποια περιστατικά είμαστε και παρέα. Περάσαμε ωραία. Έφυγες χορτασμένος. Σεβαστήκαμε την επιθυμία σου να σε συνοδεύσουν στην τελευταία σου κατοικία οι συγγενείς και ελάχιστοι φίλοι.

Καλό σου ταξίδι φίλε. Είσαι πλέον μαζί με την κυρά που υπεραγαπούσες. Να ξέρεις ότι όλοι θα σε θυμούνται και θα σε μνημονεύουν. Άλλωστε θα τους δοθούν πολλές ευκαιρίες...

Πέθανε ο Κώστας Γκουζγκούνης Ο Κωστής έφυγε την Παρασκευή (06/05/22) στο Θριάσειο νοσοκομείο από ανάκοπη καρδιάς. Με το...

Posted by Dimitris Loukakis on Monday, May 9, 2022

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Έφυγε από την ζωή ο Δημήτρης Μαματσής

Θρήνος για την Βίνα Ασίκη - Τι συνέβη;