Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 5.191. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.348.756 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 459 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 124.822(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων), ενώ θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Γιάννης Οικονόμου.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.315 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 224 (63.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 92.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 118 (52.68%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 106 (47.32%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.616 ασθενείς.

Κρούσμα κορωνοϊού στη Eurovision

Όσο οι προετοιμασίες για την Eurovision 2022 προχωρούν κανονικά, πέρα από τον αποκλεισμό μίας εκ των χωρών, προέκυψε ένα ακόμη θέμα που έφερε μεγάλη αναστάτωση σε όλη τη διοργάνωση.

Μέλος της αποστολής της Πoρτογαλίας διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό, χωρίς, ωστόσο, να εμφανίζει συμπτώματα.

Έτσι, το συγκεκριμένο μέλος, όπως ορίζει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο στην Ιταλία υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξέταση PCR και επέστρεψε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ολόκληρη η ομάδα και όπως προβλέπεται, θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα και απομόνωση για τουλάχιστον επτά μέρες.

Τα υπόλοιπα μέλη δεν είναι υποχρεωμένα να βρίσκονται σε απομόνωση, όμως είναι υποχρεωμένα να φορούν μάσκες FFP2 όταν βρίσκονται εντός και εκτός του Pala Olympico όπου θα πραγματοποιηθεί ο φετινός διαγωνισμός.

Παρόλα αυτά, απόψε (4/5), η αποστολή της Πορτογαλίας, τα μέλη δηλαδή που δεν νοσούν, θα εμφανιστούν κανονικά στην προγραμματισμένη πρόβα τους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.